Haberler

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Danimarka'daki kutlamada Başbakan Helle Thorning Schmidt'in konuşması, düdük ve ıslık çalınarak engellendi On binlerce kişinin piknik yaparak güneşlendiği kutlama karnaval havasında geçt.

1 Mayıs İşçi Bayramı, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da karnaval havasında kutlandı.

Parken Stadı yanındaki Faelledparken'de yapılan kutlamaya ülkedeki siyasi parti taraftarları, sendikalar ve diğer kuruluş ve ülkelerden bazı gruplar katıldı.

Kurulan büyük platformda müzik gruplarının konser verdiği kutlama alanında binlerce kişi piknik yaparak eğlendi. Stantlardan aldıkları yiyecek ve içecekleriyle sofra kuran kimi Danimarkalılar nargile içti kimi soyunarak güneşlenmeyi tercih etti.

Alandaki kalabalığın arttığı saatlerde ise Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı olan Başbakan Helle Thorning-Schmidt ile Sosyalist Halk Partisi Başkanı Pia Olsen Dyrh, Enhedslisten sözcüsü Johanne Schmidt-Nielsen ile sendika temsilcileri konuşmalar yaptı.

Hükümetin politikalarını protesto amacıyla birkaç gün önceden sosyal medyada "Overdöv Helle" (Helle'nin sesini bastırın) kampanyası başlatan gruplar, alanda düdük çalarak başbakanın konuşmasını engellemeye çalıştı.

Gürültü nedeniyle başbakanın konuşması alanda duyulmadı. Sosyal demokratların gençlik kolları üyeleri ve protestocular arasında gerginlik yaşandı.

Konuşmasını kısa kesmek zorunda kalan Başbakan Helle Thorning-Schmidt, ülkede duran çarkları çalıştırdıklarını, daha fazla istihdam yaratmak için çalıştıklarını söyledi. İşlerini kaybedenlere bakılması gerektiğini ve hiçbir vatandaşın işsizlik kuyruğuna park edilmeyeceğini ifade eden Thorning-Schmidt, liberal parti Venstre'nin vergi indirimine gitme ve sosyal yardımları kısma konusundaki vaatlerini eleştirerek aşırı sağcı Danimarka Halk Partisinin de Venstre'ye destek verdiğini anlattı.

Başbakan Thorning-Schmidt, krizin Danimarka'da çok sert geçtiğini ama Sosyal Demokrat Parti'nin Danimarka'yı tekrar rayına oturtuğunu ifade ederek yatırım yapılabilir duruma geldiklerini kaydetti.

Düdük çalanlara "Bizimle beraber tüm yol boyunca aynı fikirde olmadığınızı duyar gibiyim" diyen Schmidt'in, çıkışta etrafını sarmaya çalışanları polis kordon oluşturarak engelledi.

Öte yandan dün gece Kopenhag-Frederiksberg'de sosyal demokratların parti binasına saldıran bir grubun, camları kırarak boya attıkları ve duvarlara başbakana hakaret içeren yazılar yazdıkları öğrenildi.

Geçen yılki 1 Mayıs kutlamalarında da Arhus kentinde konuşma yapan başbakana su tabancasıyla su sıkılmış eylemci 40 günlük hapis cezasına çarptırılmıştı. - Danimarka

Kaynak: AA / Güncel

Helle Thorning Schmidt Danimarka Kopenhag 1 Mayıs Politika Güncel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title