Haberler

Uyuşturucu ile Mücadeleyi 'Narkotır'da Anlattılar

Uyuşturucu ile mücadeleyi 'Narkotır'da anlattılarZONGULDAK - Zonguldak Valiliği ve Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü öncülüğünde Narkotik Eğitim Tır'ı Zonguldak'a geldi.

Uyuşturucu ile mücadeleyi 'Narkotır'da anlattılar

ZONGULDAK - Zonguldak Valiliği ve Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü öncülüğünde Narkotik Eğitim Tır'ı Zonguldak'a geldi. Madenci anıtına kurulan tırda uyuşturucu ile mücadele anlatıldı.

Zonguldak Valiliği ve Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü öncülüğünde "Gerçekleri öğrenin" sloganı ile çeşitli İllere giderek madde bağımlılığı konusunda vatandaşları bilgilendirildi. Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Metin Turhanlı, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner ile birlikte "Narkotik Eğitim Tır'ını gezerek bilgiler aldı.

Uyuşturucu ve bağımlılığının öneminden bahseden Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, "Bağımlılık, uyuşturucu bütün insanlığın önemli bir sorunu haline geldi. Bu ülkemizde de büyük bir sorun haline geldi. Modernleşme, şehirleşme arttıkça insan yalnızlaştıkça birçok nedenlerden dolayı temininde de kolaylıklar arttıkça, şimdi biliyorsunuz tabletler, haplar şeklinde kimyasallarla yapılan uyuşturucular da var. Bütün bu nedenleri bir araya getirdiğinizde, bağımlılık önemli bir sorun haline geliyor. Allah başa vermesin, empati yapabilmek lazım. Biz mesleğimizden dolayı da bu tür ailelerle ve çocuklarla karşılaşıyoruz. Çok vahim sonuçları olan, bütün ailenin huzurunu, mutluluğunu yok eden çok tehlikeli bir bağımlılık. Biz hem devlet yöneticileri olarak hem polis, jandarma, güvenlik birimleri olarak, eğitimciler olarak toplumun her ferdi bununla mücadelede kendini görevli saymalı, elinden geleni de yapmalıdır. Bu ülkemiz açısından batılı ülkelere kıyasla çok üst seviyelerde, vahim durumlarda değil. Ancak risk olarak önümüzde duran bir konu, tehlike. Şehirlerimizde resmi görevlerimiz açısından uyuşturucu ile bağımlılıkla mücadele konularında herkes çalışmalarını yapıyor. Ama bunun her zaman yeterli olmadığını da görüyoruz. Her şekilde bağımlılığı engelleyici her türlü tedbir, insanların algısına etki edecek yöntemler, sözler kullanılmalıdır. Buradaki bu tırda yapılan çalışma da bunlarla etkili bir yoldur. Güzel bir örnektir. İstanbul Emniyet Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Böyle bir çalışmayı yapmışlar. Bunun asıl zor olanı teknik cihazların içine yerleştirilmiş olan, programlanmış olan konulardır. Vatandaşlarımızın gelip görmeleri gerekiyor diye düşünüyorum. Emniyet müdürümüzün kişisel girişimleri ve kurmuş oldukları irtibatlar ile bu çalışma şehrimize de gelmiş oldu. Kendisine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Madenci Anıtı önünde kurulan "Narkotik Eğitim Tır'ı" 4 Ağustos Cumartesi gününe kadar halka açık olacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Zonguldak Valiliği Narkotik Genel Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

Bakmadan Geçme

Deja Vu Nedir? Psikolojik Açıdan Deja Vu'nun Nedenleri ve Oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Gelinim Mutfakta sultan sarması nasıl yapılır? Sultan Sarması tarifi, nasıl yapılır? 21 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Mayıs burç yorumları nedir? Emekli Temmuz maaş zam oranı yüzde kaç olacak? Emekli maaşına zam yapılacak mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 20 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Kurbanlık hayvanı elektrik veya narkozla bayıltarak kesmek caiz midir? Hareket Proje halka arz sonuçları açıklandı mı? #128226 Hareket Proje halka arz kaç lot verdi? BUGÜNKÜ ALTIN FİYATLARI #129689 Çeyrek altın, gram altın ne kadar? 20 Mayıs altın fiyatları ne kadar oldu? Microsoft Office ücretsiz kullanma nasıl yapılır?
Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title