Haberler

Üniversitede bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Fırat Çakıroğlu ölümünün 7. yılında anıldı

Güncelleme:

Üniversitede bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Fırat Çakıroğlu ölümünün 7. yılında anıldı Fırat Çakıroğlu'nun annesi Özlem Erden: "Çok gururluyum" Ege Üniversitesi Kampüsü'nde 2015 yılında bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu, ölümünün 7. yılında kabri başında anıldı.

Üniversitede bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Fırat Çakıroğlu ölümünün 7. yılında anıldı

Fırat Çakıroğlu'nun annesi Özlem Erden: "Çok gururluyum"

İZMİR - Ege Üniversitesi Kampüsü'nde 2015 yılında bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu, ölümünün 7. yılında kabri başında anıldı.

Ege Üniversitesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu, 20 Şubat 2015 yılında bıçaklı bir saldırıda yaşamını yitirmişti. Ölümünün üzerinden 7 yıl geçen Fırat Çakıroğlu için Bornova ilçesinde bulunan Pınarbaşı Mezarlığı'ndaki kabri başında anma programı düzenlendi. Anma programına Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun annesi Özlem Erden, babası Fuat Mahir Çakıroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, MHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Mustafa Gözütok katıldı. Törende Çakıroğlu için Kur'an'ı Kerim tilaveti yapılarak dualar edildi.

Anne Özlem Erden: "Çok gururluyum"

Törende konuşan Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun annesi Özlem Erden, birçok duyguyu aynı anda yaşadığını belirterek, "Gurur, hüzün, mutluluk ve sevinç yaşıyorum. Çünkü oğlumun evine geldiğimi düşünüyorum. Onun beni burada karşıladığını düşünüyorum. Her geldiğimde oğlumla sohbet ediyoruz. Oğlum kalbimizde şehittir, Allah katında da şehit olduğuna inanıyorum. O yüzden çok gururluyum. Buradaki evlatlarımızdan ve kardeşlerimizden de Allah razı olsun. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyorlar. Gelenlerin ayaklarına ve yüreklerine sağlık. Bugün dualarla oğlumuzu anıyoruz" dedi.

Baba Fuat Çakıroğlu: "Fırat, birleştirici bir yapıya sahipti"

Baba Fuat Mahir Çakıroğlu da şöyle konuştu:

"Biz Fırat'ın annesi ve babası olabiliriz ama Fırat, Türkiye'ye mal oldu. Herkesin evladı, ağabeyi. Çığ gibi büyüyen ülkücü hareket var. Fırat'ın da bunda çok büyük katkısı oldu, bundan dolayı gurur duyuyorum. İnşallah Fırat'ın yolunda devam edip derslerine çalışsınlar, anne ve babalarına sahip çıksınlar. Bunlar önemli. Fırat, birleştirici bir yapıya sahipti. Ne kadar fazla olursak o kadar güçleniriz. Vatanını, milletini seven farklı görüşlere sahip olan insanları kucaklayalım. Fakat tabii ki vatan hainlerine affımız yoktur."

Ahmet Yiğit Yıldırım : "Binlerce ülkücü Fırat Çakıroğlu'nun hayatını örnek alarak mücadele ediyor"

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ise Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun her Türk gencinin olduğu gibi Türkiye'yi bölmek isteyenlere sessiz kalmadığını vurgulayarak, "Vatanına ve bayrağına olan sevdasını ortaya koyduğu için üniversitedeki bölücüler tarafından şehit edildi. Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimiz şehit olduğunda 24 yaşındaydı. Bugün burada kendisini dualarla ve rahmetle yad ettik. Allah bir daha göstermez inşallah ama biz vatanımız için her zaman en önde gitmeyi kendimize görev edindik. Binlerce ülkücü Fırat Çakıroğlu'nun hayatını örnek alarak mücadele ediyor. Kendisi okulunu bitirebilseydi öğretmen olacaktı. Onun yolundan giden ülküdaşlarımız onu örnek alarak öğretmen olacak ve nice nesilleri yetiştirmek için mücadelesine devam edecek" diye konuştu.

Anma programı, Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun mezarına güller bırakılmasıyla son buldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Fırat Yılmaz Çakıroğlu Ahmet Yiğit Yıldırım Ege Üniversitesi Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

title