Haberler

Seyit Onbaşı'nın Torunları Irak Sınırında Kuş Uçurmuyor

Seyit Onbaşı'nın torunları Irak sınırında kuş uçurmuyor 2100 rakımlı tepeyi kontrol altına alan kahraman Mehmetçik, metrelerce yükseklikteki üs bölgesine mühimmat ve malzemeleri sırtlarında taşıdı 40 gün boyunca tepeye mühimmat ve malzeme taşıyan Mehmetçik, terör örgütü mensuplarının...

Seyit Onbaşı'nın torunları Irak sınırında kuş uçurmuyor

2100 rakımlı tepeyi kontrol altına alan kahraman Mehmetçik, metrelerce yükseklikteki üs bölgesine mühimmat ve malzemeleri sırtlarında taşıdı

40 gün boyunca tepeye mühimmat ve malzeme taşıyan Mehmetçik, terör örgütü mensuplarının Irak'ın kuzeyinden ülkeye geçişini engelliyor

Mehmetçik, son teknolojik silahlarla donatılan üs bölgesinde adeta kuş uçurtmuyor

HAKKARİ - Hakkari'nin Irak sınırında bulunan Kaletepe Üs Bölgesinde büyük bir kahramanlık gösteren Mehmetçik, 18 Mart Çanakkale Deniz Savaşı sırasında Rumeli Mecidiye Tabyası'nda ayakta kalabilen tek topa 215 Okkalık mermiyi üç kez kaldırarak namlunun ucuna süren Seyit Onbaşı'nın kahramanlığına benzer fedakarlık örneği sergiliyor.

Irak'ın kuzeyindeki terör kamplarından ülkeye geçişlerin engellenmesi amacıyla 2016 yılının Eylül ayında 3. Piyade Tümen Komutanlığının sevk ve idaresinde, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı, 1. Komando Tugayı, 2. Hudut Tugayı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, kara, topçu ve jandarma özel harekat birliklerinin katılımıyla 'Şehit Sağlık Üstçavuş Mekan Şahin Operasyonu' yapıldı. PKK'lı teröristlere büyük darbe vurdukları, Irak sınırına 6 kilometre mesafedeki bölgede bulunan 2100 rakımlı Kaletepe'ye terör örgütü mensuplarının ağır silahlarla gerçekleştirdiği saldırılara rağmen halat ve kancalarla tırmanan Mehmetçik, adeta kahramanlık destanı yazdı. Teröristlerin ağır silahlar yerleştirerek, tüneller kazıp odalar oluşturduğu stratejik öneme sahip Kaletepe'ye yönelik operasyonda 11 asker şehit düşerken, 200'ü aşkın terörist ise etkisiz hale getirildi.

Fatihler Jandarma Özel Harekat Birliği teröristlere geçit vermiyor

Yaklaşan kış mevsimi öncesinde günlerce süren operasyonla bölgeye hakim olan Mehmetçik, teröristlerce kullanılan Pirinçeken ve Uzundere gibi geçiş noktalarını da kontrol altına aldı. Kaletepe'de kurulan üs bölgesi ile kontrolün sağlandığı alanda gece gündüz nöbet tutan Fatihler Jandarma Özel Harekat Birliği, teröristlerin ülkeye geçişini engelliyor.

Seyit Onbaşı'nın torunları Kaletepe'de

Kaletepe'yi teröristlerden temizlendikten sonra da büyük bir fedakarlık örneği sergileyen Mehmetçik, 18 Mart Çanakkale Deniz Savaşı'ndaki fedakarlığıyla gönüllerde taht kuran Seyit Onbaşı'nın kahramanlığını akıllara getirdi. Tepeye üs bölgesi kurulması için kolları sıvayan Mehmetçik, herhangi bir merdivenin bulunmadığı Kaletepe'ye 40 gün boyunca mühimmatı sırtında taşıdı. 3 ay gibi bir süre zarfında üssü kuran Mehmetçik, daha sonra Kaletepe'ye demirden merdiven yaparak ulaşımını rahatlattı. Demirden yapılan ve etrafı halatlarla çevrili merdivenler kullanılarak çıkılan Kaletepe'de vatan savunmasını sürdüren Mehmetçik, son teknolojik silahlarla donatılan üs bölgesinde adeta kuş uçurtmuyor.

Üs bölgesinin komutanı, Kaletepe'nin 2100 metre rakımda olduğunu ve Irak sınırına 6 kilometre mesafede bulunduğunu söyledi. Komutan, "Daha önce bölücü terör örgütünün yoğun olarak kullandığı Pirinçeken ve Uzundere hattını kontrol etme babında önemli bir arazi kesimidir" dedi.

(MSA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Çanakkale Kaletepe Hakkari Irak Genel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

title