Haberler

Konya'da Asker Adayları Düzenlenen Gecenin Ardından Birliklerine Uğurlandı

Konya'da asker adayları düzenlenen gecenin ardından birliklerine uğurlandıKONYA - Konya'nın Beyşehir ilçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, 1997/4 Tertiplerin Asker Uğurlama Gecesi'ne katılarak asker adaylarına Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Konya'da asker adayları düzenlenen gecenin ardından birliklerine uğurlandı

KONYA - Konya'nın Beyşehir ilçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, 1997/4 Tertiplerin Asker Uğurlama Gecesi'ne katılarak asker adaylarına Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Beyşehir ilçesine bağlı Sadıkhacı Mahallesinde 1997/4 Tertip olarak askere gidecek olan 22 asker adayı, anneleri tarafından okunan asker türküleri eşliğinde ellerine yakılan kınalarla uğurlandı. Asker Uğurlama Gecesi'ne Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ile kendisine eşlik eden Belediye Meclis Üyesi Mahmut Yılmaz da katıldı.

Başkan Özaltun yaptığı konuşmada, dünyada evlatları askere oynayarak giden tek bir ülke olduğunu, onun da Türkiye Cumhuriyeti olduğunu dile getirerek, "Biz askere giderken düğüne gider gibi gideriz. Düşmana korku ve gözdağı vermek için gideriz. Bu gençler, gerek Çanakkale'de, gerekse 15 Temmuz'da şehadet şerbeti içme uğruna mermilerin karşısına geçti. Bir kısmı şehit, bir kısmı ise gazi oldu. Hedef neydi? Ay yıldızlı bayrağı gönderden indirtmemek, ezan seslerini minarelerden susturtmamak. Dolayısıyla biz böyle bir gençliğimiz olduğu müddetçe, şehadet şerbetini içme uğruna bu vatanı hiç kimseye Allah'ın izniyle bırakmayız" dedi.

Konuşmasında, kınalı kuzuların sağlıklı ve sıhhatle asker ocağına gidip gelmelerini temenni ettiğini de ifade eden Özaltun, "Gerek kardeşlerimin, gerekse askerdeki evlatlarımızın ve kolluk kuvvetlerimizin inşallah Cenab-ı Allah burunlarını kanatmasın, kazasız belasız görevler yapmayı nasip etsin" diye konuştu.

Konuşmasının ardından asker ocağına uğurlanacak gençlere içerisinde Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim bulunan hediye paketlerini veren Özaltun, aileleriyle birlikte asker adaylarına hayırlı teskereler dileğinde de bulundu. Başkan Özaltun, daha sonra bir süre çalan davul zurna eşliğinde asker adayı gençlerle oynadı. Asker Uğurlama Gecesi'nde asker adayı gençlerin kınalarını ise anneleri ellerine yakarken, bu esnada duygusal anlar da yaşandı. Bazı anneler gözyaşlarına hakim olamadı. Türk bayrağını ve annelerinin ellerini öpen gençler, yapılan dualarla askere uğurlandı.

Asker Uğurlama Programı kapsamında yerleşim merkezinde Türk bayrağıyla donatılan araçlar da konvoy yaparken, davetlilere kavurma ve pilav ikramında bulunuldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Murat Özaltun Sadıkhacı Beyşehir Konya Genel Haberler

Erdoğan'la sürpriz görüşmesinin ardından dikkat çeken hamle! Akşener, Çankaya'da ofis tuttu

Erdoğan'la sürpriz görüşmesinin ardından dikkat çeken hamle! Akşener, Çankaya'da ofis tuttu

İl milli eğitim müdürlüğünde kadın memura taciz: Seninle birlikte olmak istiyorum

İl milli eğitim müdürlüğünde kadın memura taciz: Seninle birlikte olmak istiyorum

Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

Bakmadan Geçme

10-11 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Bursa Bülbül filmi konusu nedir? Bursa Bülbül filiminin oyuncuları kimler? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! Vizontele ne zaman, nerede çekildi? Vizontele filmi hangi il ve ilçede çekilmiştir? Vizontele Tuuba filmi konusu nedir? Vizontele Tuuba oyuncuları ve Vizontele Tuuba özeti! #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! Ölümcül Takip filmi oyuncuları kim, konusu ne? Ölümcül Takip filmi ne zaman, nerede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! 10 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Şanlıurfa'dan Ankara'ya getirilen kuduz köpek olayı ne, köpekler nerede? Buket Özgünlü Boyacı kimdir, Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı mı? 10 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 10 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 10 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

title