Haberler

İstanbul'daki öğrencilerden "Özüm Sözüm Dede Korkut" yarışmasına yoğun ilgi

Güncelleme:

İstanbul'daki öğrencilerden "Özüm Sözüm Dede Korkut" yarışmasına yoğun ilgiİSTANBUL Bayburt Kültür ve Yardım Derneği tarafından düzenlenen "Özüm Sözüm Dede Korkut Şiir, Kompozisyon ve Resim Yarışmaları"na İstanbul'daki öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

İstanbul'daki öğrencilerden "Özüm Sözüm Dede Korkut" yarışmasına yoğun ilgi

İSTANBUL Bayburt Kültür ve Yardım Derneği tarafından düzenlenen "Özüm Sözüm Dede Korkut Şiir, Kompozisyon ve Resim Yarışmaları"na İstanbul'daki öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Bayburt Kültür ve Yardım Derneği tarafından "Özüm Sözüm Dede Korkut Şiir, Kompozisyon ve Resim Yarışmaları" düzenlenmeye başlandı. İstanbul ve Bayburt'ta yapılacak yarışmaya başvurular 20 Ekim'de sona erecek. 9 Kasım 2022 tarihinde İstanbul'daki Atatürk Kültür Merkezi'nde ödül töreni yapılacak olan yarışmada her dalda ilk üçe giren öğrencilerin birincisine tam altın, ikincisine yarım altın ve üçüncüsüne de çeyrek altın verilecek. Bahçelievler'deki Dede Korkut Anadolu Lisesi'nde okuyan öğrenciler de yarışmaya büyük ilgi gösterdi.

"Dede Korkut Hikayeleri kültürümüzün temel taşlarını oluşturur"

Türk dili ve edebiyat öğretmeni olan Aziz Bayramoğlu, "Dede Korkut, bizim edebiyatımızın temelini oluşturur. Prof. Dr. Mehmet Fuat Köprülü: 'Türk edebiyatını terazinin bir kefesine koyun, diğer kefesine Dede Korkut Hikayelerini koyun; Dede Korkut Hikayeleri ağır basar' diyor. Dede Korkut Hikayeleri, sadece edebiyatımızın değil aynı zamanda kültürümüzün temel taşlarını oluşturur. Bu bilincin öğrencilerimiz kanalıyla bütün Türkiye'ye yayılması son derece önemli. Bu yarışmayı önemsiyorum. Katılımın oldukça yüksek olduğunu söyleyebilirim. Öğrencilerimiz duyarlı. Bu yarışma vesilesiyle Dede Korkut'u araştırma şansını verdik onlara aslında" dedi.

Yazdığı kompozisyonla yarışmaya katılacağını söyleyen ve kompozisyonunu okuyan Elif Güzel, "Yarışmayı edebiyat öğretmenim Aziz Hoca sayesinde öğrendim. Dede Korkut hakkında bir şeyler duymuştum ama çok fazla bilgim yoktu. Bu yarışma bana Dede Korkut'u araştırma fırsatı verdi. Yarışamaya katılacağım. Kompozisyon yazdım ama şiir dalında da katılmak istiyorum" şeklinde konuştu. Yarışmaya şiir dalında katılmak istediğini vurgulayan Esma Köksöken, "Yarışmaya katılmayı düşünüyorum. Hem okulumuzun ismi hem de bizim Türk tarihimiz için önemi gözardı edilemez. Şiir yazmayı düşünüyorum. Aklımda bir şeyler kurdum ama daha kağıda geçirmedim. Yarışmayı düzenleyenler gelecek nesillere aktarılmasını sağlıyorlar. Mesela ben şiir için belgeseller izledim daha fazla fikir edinmek için" diye konuştu.

Resim dalında yarışmaya katılacağını belirten Hira Nur Kebapçı ise, "Resim dersini çok severim. Şu an hazırlık aşamasındayız. Kendimizi daha da geliştirmeye çalışacağız. Öğretmenim ve arkadaşlarımla beraber, bu konu üzerinde çalışıyoruz. Atölyemizde, iyi bir ortamda hazırlanıyoruz. Dede Korkut, benim atam. Bize bir şeyler katmış, hikayeleriyle bizlere bir şeyler anlatmaya çalışmış büyüğümüz o yüzden benim için çok değerli. Zaten okuduğum okul da adını taşıyor. O yüzden bu yarışmaya önem veriyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Dede Korkut İstanbul Bayburt Genel Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı bitti mi, devam ediyor mu? SON DAKİKA! 20 Mayıs Kabine Toplantısı ne oldu? Kızıl Goncalar 20. Bölüm Fragmanı Yayınlandı Mı? Merakla Beklenen Yeni Bölüm İzleme Linki KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 20 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? ANKA-3 ne işe yarıyor? ANKA-3 seri üretim ne zaman? Kızıl Goncalar canlı izle! 20 Mayıs 2024! NOW TV Kızıl Goncalar 19. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Kızıl Goncalar dizisi nereden izlenir? Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title