Haberler

Hakkari'de doğalgaz ateşinde ilk çay demlendi

Güncelleme:

Hakkari'de doğalgaz ateşinde ilk çay demlendi Hakkari'ye ilk doğalgaz verildiHAKKARİ - Hakkari'nin Gazi Mahallesi sakinlerinden Murat Taş'ın evine ilk doğalgaz verildi.

Hakkari'de doğalgaz ateşinde ilk çay demlendi

Hakkari'ye ilk doğalgaz verildi

HAKKARİ - Hakkari'nin Gazi Mahallesi sakinlerinden Murat Taş'ın evine ilk doğalgaz verildi. Doğalgaz ateşinde demledikleri çayı yudumlayan Taş ailesi, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Türkiye'nin kış aylarında havası en kirli illerin başında gelen Hakkari'ye doğalgazın getirilmesi için yaklaşık iki yıl önce başlatılan çalışmalar tamamlandı. BOTAŞ'ın 53 milyon 900 bin liraya ihalesini verdiği yüklenici firma tarafından Van'ın Erçek Mahallesi'nde başlatılan 204 kilometrelik doğalgaz çelik boru hattı, geçtiğimiz yıl 3 bin 600 rakımlı Berçelan Yaylası'ndan kent merkeze ulaştırıldı. Kentteki yer altı çalışmalarının ardından aboneliğini yaptıran Gazi Mahallesi sakinlerinden Murat Taş'ın evine ilk gaz verildi. Doğalgaz ateşi üzerinde çay demleyen Taş ailesi, birlikte kahvaltı yaptı.

"Doğalgazın gelmesinin kentte sevinçle karşılandı"

Evin tesisat bağlantısını yapan Makine Mühendisi Ayaz Bayer, Türkiye'nin kış aylarında havası ev kirli illerin başında yerini alan Hakkari'ye doğalgazın gelmesinin kentte sevinçle karşılandığını söyledi. Bayer, "Havaların soğumasıyla birlikte merakla beklenen doğalgaz şu an itibarıyla kullanılmaya başlandı. Murat Taş'ın evine ilk gazı verdik. Hatta gaz ateşi üzerinde kaynattığımız ilk çayımızı da içtik. Tesisat döşememizin bitmesiyle sayaç mühürlendi. Gazımız ısınma, duş ve ocak için tesisatın her yerinde dolaşıyor. Halkımıza hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu.

"Doğalgaz, Hakkari için bir devrimdir"

Evine ilk doğalgaz verilen Murat Taş ise, yıllardır özlemini çektikleri doğalgazın serhat şehri olan Hakkari'ye ulaşmasına çok sevindiklerini söyledi. Taş, "Türkiye'nin en kirli havasına sahip olan Hakkari artık bir iki yıla kadar kirli havasıyla değil temiz havasıyla gündeme gelecek. Doğalgaz, Hakkari için bir devrimdir. Hakkari için büyük bir kazançtır. Çünkü biz yıllarca siyah kömürün ve odunun kahrını çektik. Bizde artık batıdaki ya da Avrupa'daki insanlar gibi bu nimetten faydalanacağız. Bugün ailemle birlikte doğalgaz ateşiyle çayımızı içtik ve kahvaltımızı yaptık. Aslında burada doğalgaza ümitsizce bakıyorduk. Gelmez diyorduk. Çünkü hava, iklim ve ulaşım şartları çok zordu. Tabi kentimizde imar sorunu da var. Ama hükümetimiz ve valimiz bunu başardı. İlk aboneliği yaptığımda o heyecan bambaşkaydı. Hakkari'de ilk doğalgazı kullandığım için de çok mutluyum. Belki gelecek nesillere Hakkari'ye doğalgazın nasıl geldiğini anlatacağız. Ben tekrardan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Murat Taş Hakkari Genel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Bakmadan Geçme

HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024?
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title