Haberler

Görme engelli arkadaşının gözü oldu

Güncelleme:

Görme engelli arkadaşının gözü oldu Arkadaşının Braille Alfabesi ile okuduğu kitabın resimlerini betimledi Göremeyen arkadaşına hikayeleri betimleyerek anlattı 8-14 Kasım Dünya Çocuk Kitapları Haftası'nda 8 yaşındaki Miray görme engelli arkadaşı Harun'un Braille Alfabesi ile okuduğu...

Görme engelli arkadaşının gözü oldu

Arkadaşının Braille Alfabesi ile okuduğu kitabın resimlerini betimledi

Göremeyen arkadaşına hikayeleri betimleyerek anlattı

İSTANBUL - 8-14 Kasım Dünya Çocuk Kitapları Haftası'nda 8 yaşındaki Miray görme engelli arkadaşı Harun'un Braille Alfabesi ile okuduğu kitaptaki resimleri ona betimleyerek anlattı. İki çocuğun herkese örnek olan o anları yüreklere dokundu.

8 -14 Kasım Dünya Çocuk Kitapları Haftası'nda Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı'nda "Gözüm Olur Musun" Projesi başladı. Bu kapsamda saraya gelen çocuklar görme engelli arkadaşlarının Braille Alfabesi ile okuduğu kitaplardaki görselleri betimleyerek onlara anlattı. Sarayda konuşma terapisi eğitimleri alan ve söyleyemediği harfleri telaffuz edebilmeye başlayan 8 yaşındaki Miray Buğlem Avcı da 11 yaşında görme engelli Harun Bozkuş'a Braille Alfabesi ile okuduğu kitapların resimlerini betimledi. Arkadaşının Braille Alfabesi'nden okuduğu kitabın aynısını önüne koyan ve buradan onu takip eden Miray, hem arkadaşının eksiklerini söyledi, hem de göremediği gözü oldu. Çocukların empati duygusunu geliştirirken bir yandan da arkadaşlıklar edinmesini sağlayan projeye katılarak "engel yok" mesajı veren iki çocuk yüreklere de dokundu. 8-14 yaş aralığındaki çocukların katılabileceği proje önümüzdeki günlerde de devam edecek.

"Miray, Harun'a betimleyerek adeta bir göz oldu"

İki çocuğun gerçekleştirdiği etkinliğin herkese örnek olması gerektiğini ifade eden Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı'nda yer alan kütüphanede çalışan Mustafa Gürses, "Bu hafta bildiğiniz gibi Dünya Çocuk Kitapları Haftası ve bu hafta dolayısıyla biz de "Gözüm Olur Musun" adında bir etkinlik düzenledik. Görme engelli Harun, diğeri de Miray Buğlem iki tane arkadaşımız aynı kitabı okuyor. Miray daha önceden engelliler sarayına konuşma terapistine geldi. Harun da bizim öğrencimizdi bu arkadaşlarımız aynı kitabı Braille ve Latin alfabesinden okumalarını istedik etkinlik dolasıyla. Harun kabartma alfabesiyle aynı kitabı okurken Miray da görsel olarak Latin alfabesinde olan kitabı okudu. Etkinliğimizin neticesinde de Miray arkadaşımız o görsel, Harun'un göremediği resimleri Harun'a betimleyerek adeta bir göz oldu" ifadelerini kullandı.

"Görme engelli, resimleri ona betimliyorum"

Görme engelli arkadaşı Braille Alfabesi ile hazırlanan kitabı okurken, kitaptaki resimleri betimleyen 8 yaşındaki Miray Buğlem Avcı, "Burada dil terapistine gidiyordum, dört tane harfi söyleyemiyordum. İkinci sınıf öğrencisiyim. Görme engelli bir arkadaşa kitap okuyorum. Ben dinliyorum, yanlışlarını düzeltiyorum. Onun kitabında resimler olmadığı için ben o resimleri ona betimliyorum" şeklinde konuştu.

"Çok güzel bir his"

Bu tarz etkinliklerin insanların birbirini anlaması için çok güzel çalışmalar olduğunu ifade eden 11 yaşındaki görme engelli Harun Bozkuş, "Buraya gelmemin sebebi Miray, bana kitabın içindeki resimleri anlatıyor ve yanlışlarımı düzeltiyordu. Miray bana bu resimleri betimlediği, ben de resimleri göremediğim için hayal dünyamda onları canlandırabiliyorum. Bu çok güzel bir his" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Bağcılar Belediyesi Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı!
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title