Haberler

Engelsiz ressamdan "Umut: Duvarımdaki Renkler" sergisi

Güncelleme:

Engelsiz ressamdan "Umut: Duvarımdaki Renkler" sergisi Evinin duvarlarına yaptığı resimlerden sergilere Engelleri aşan Muhammed Yalçın, İstanbul'da sergi açtıİSTANBUL - Resme olan büyük yeteneğiyle dikkat çeken zihinsel engelli Muhammed Yalçın'ın "Umut: Duvarımdaki Renkler" Sergisi...

Engelsiz ressamdan "Umut: Duvarımdaki Renkler" sergisi

Evinin duvarlarına yaptığı resimlerden sergilere

Engelleri aşan Muhammed Yalçın, İstanbul'da sergi açtı

İSTANBUL - Resme olan büyük yeteneğiyle dikkat çeken zihinsel engelli Muhammed Yalçın'ın "Umut: Duvarımdaki Renkler" Sergisi sanatseverlerle buluştu. Evinin duvarına hayallerini çizerek başladığı resim yolculuğunda bugün bir sergi daha açan Yalçın, açılışta mutluluğunu ifade etti.

Ailesi ile birlikte Ankara'da yaşarken gittiği eğitimde resme yeteneği ortaya çıkan 4 kardeşin en küçüğü 30 yaşındaki engelli ressam Muhammed Yalçın bugün yaptığı resimlerle kendine hayran bırakıyor. Önce evinin duvarlarını tuval olarak kullanan zaman içinde yaşadığı evinin dışını da rengarenk bir yapıya kavuşturan Yalçın'ın "Umut: Duvarımdaki Renkler" isimli sergisi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesinde Şişli'de açıldı. Serginin açılışına yüzde yetmiş zihinsel engelli Muhammed Yalçın, babası Hasan Yalçın, Yalçın'ın hocası Harun Antakyalı ile çok sayıda sanatsever katıldı. Serginin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sanatseverler 30 çalışmayı dikkatle inceledi. Kimi vatandaşlar Yalçın'ın eserlerini fotoğraflarını çekti, engelsiz ressam ise evinin duvarına hayallerini çizerek başladığı resim yolculuğunda bugün bir sergi daha açmanın mutluluğunu ifade etti.

"Evde başladım, sergi açtım, mutluyum"

Resimlerini önce evinin duvarına yapmaya başladığını söyleyen engelsiz ressam Muhammed Yalçın, "Resimlerimde şapkalı adam, kedi, uğur böceği var. Evde başladım, evin duvarlarına yaptım. Sergi açtım, mutluyum" dedi.

"Biz Muhammed'den böyle şeyler beklemiyorduk"

Oğluna bu yolda her zaman destek olduklarını ifade eden Muhammed'in babası Hasan Yalçın, "Muhammed'in sergilerinde biz her zaman onunla gurur duyuyoruz. Muhammed bu işe 2009'da başladı, okulda iş eğitimi alıyordu. Sağ olsun Muhammed'i keşfeden Harun Antakyalı hocamız var. Gerçi o bize 'ben hoca değilim, ben Muhammed'in arkadaşıyım' diyor. Başlangıçta biz Muhammed'den böyle şeyler beklemiyorduk. Bizim de desteğimizle Muhammed buralara geldi. Doğuştan zihinsel engelli yüzde 70 raporu var. Okuma yazmayı da öğrenemedi ama resimleri yapıyor. Bir ismini yazabiliyor, resimlere imza olarak. Ben engelli çocukları olan ailelere desteklemelerini tavsiye edeceğim. Biz Muhammed ile bu yola çıktığımızda 4-5 tane arkadaşı vardı. Onları hepsi aileleri desteklemediği için bırakmak zorunda kaldı" diye konuştu.

Sergi 6 Aralık gününe kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

İstanbul Ankara Haberler

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Bakmadan Geçme

Ethereum EFT onayı ne zaman, onay gerçekleşti mi? Polis tayinleri ne zaman 2024? #129300 Galatasaray seçimi ne zaman, yarın mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu!
İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title