Haberler

Azmetti 6 Ayda 85 Kilo Verdi

Azmetti 6 ayda 85 kilo verdiKÜTAHYA - Kütahya'nın Şaphane ilçesinde 35 yaşındaki Ahmet Karakaş, 6 ayda 85 kilo verdi.

Azmetti 6 ayda 85 kilo verdi

KÜTAHYA - Kütahya'nın Şaphane ilçesinde 35 yaşındaki Ahmet Karakaş, 6 ayda 85 kilo verdi.

Şaphane'de yaşayan ve Dumlupınar Üniversitesi Pazarlar Meslek Yüksekokulunda hizmetli olarak çalışan Ahmet Karakaş, fazla kilosundan dolayı rahatsızlanmaya başlayınca kilo vermeye karar verdi. Önce kendi çabalarıyla 23 kilo veren Karakaş, ardından mide ameliyatı geçirerek 6 ayda 85 kilo daha verdi.

Ahmet Karakaş, "13 yaşında 103 kilo olunca bu rahatsızlığımı öğrendim. Askere 111 kilo olarak gittim. Askerlikten sonra daha da kilo almaya başladım. 34 yaşımda 206 kiloya kadar çıktım. Kendi imkanlarımla kilo vermeye çalıştım 183 kiloya kadar düştüm. Ancak rahatsızlıklarım arttı, kalp rahatsızlığım başladı. Aşırı kilodan dolayı damarlarımda genişleme olduğunu öğrendim. Koah, şeker ve astım hastası olduğumu öğrendim. Kalp krizi geçirdim kilolarımdan dolayı ve daha fazla kilo veremedim. Daha sonra arkadaşlarımın tavsiyesi ile Balıkesir'de Atatürk Devlet Hastanesi'nde mide ameliyatı oldum. 13 gün yattım hastanede. Doktorum Mustafa Erol'a sonsuz teşekkür ederim. Ameliyat olmakla her şey bitmemişti. Doktorum bana günde 3 litre en az su içeceksin dedi, ben 5 litre içtim. Doktorum bana günde 2 saat yürüyeceksin dedi, ben 4 saat yürüdüm. İlk zamanlarda yürüyüşlerde çok baygınlık geçirdim, ama yılmadım, azmettim ve başardım. Ailem, eşim çok büyük destek oldu. Abdest alamıyordum, tırnaklarımı kesemiyordum. Çoraplarımı bile kendim giyemiyordum. Kişisel bakımlarımı yapamıyordum en önemlisi rüku, secde yapamıyordum, namaz kılamıyordum. 30 araç değiştirdim bugüne kadar, ama şimdi aracımı da rahat kullanabiliyorum" diye konuştu.

"Hedefim aynı azimle devam edip 70 kilo olmak"

Moralli olmanın önemli olduğunu da söyleyen Ahmet Karakaş, "Allah'a çok şükür çevremin desteği ve kendi azmimle şimdi 43 numara ayakkabı giyiyorum. Eskiden 47 numara bile zor oluyordu. 74 bedenden 52 bedene düşmenin sevinci anlatılmaz. özel sipariş gömlek giyerken şimdi 'L' beden giyiyorum.Beni uzun süredir görmeyen arkadaşlarım gözlerine inanamıyor ve beni tanıyamıyorlar. Diyet yaparken çok özen gösterdim. Doktorumun dediğini yaptım. Sık ama az yedim. Kıymayı sadece yumurta içinde yiyerek, eti haşlanmış olarak yedim. Bunun dışında yumurta, süt, günde 5 litre su ve sürekli yürüyüş ile 6 ayda 85 kilo verdim. 'Bitti mi' diye sorarsanız bitmedi. Hedefim 70 kilo ve bu hedefime inşallah 3 ay içinde azimle ulaşacağım" dedi.

Karakaş, "Tüm kilo sorunu yaşayan arkadaşlara tavsiyem yaşamak umuttur sözünü kendilerine hedef koysunlar. Ben her gün yaşamak umuttur diyerek yürüyüş yaptım. Zaman zaman ağladım. Ama şimdi dünyaya yeniden geldim. Şimdi evimdeki eski elbiselerime baktığımda ben bile şaşırıyorum. Doymazdım, sürekli yemek yemeği isterdim. Ama doktorum sayesinde her şeyin irade ve azim olduğunu öğrendim. Bu süreçte bana destek olan Şaphane halkına, doktoruma, özellikle eşim ve çocuklarıma teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Ahmet Karakaş Kütahya Şaphane Genel Haberler

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Bakmadan Geçme

Ayşe Tolga kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Ayşe Tolga kaç yaşında, nereli? Ayşe Tolga biyografisi! Şükrü Yaman kimdir? Şükrü Yaman kaç yaşında, nereli? Şükrü Yaman hayatı ve biyografisi! POLİS TAYİNLERİ TARİHİ 2024! Polis tayinleri ne zaman açıklanacak? Polis atama ve yer değiştirme hangi tarihte olacak? 20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title