Haberler

AŞTİ'de "65 yaş seyahat izni" hareketliliği devam ediyor

Güncelleme:

AŞTİ'de "65 yaş seyahat izni" hareketliliği devam ediyor 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlara Seyahat İzin Belgesi almak ve gittikleri yerlerde en az 30 gün kalmak şartı ile istedikleri yerleşim yerine gidebilme izni verilmesinin ardından bugün de Ankara Şehirler Arası Terminal...

AŞTİ'de "65 yaş seyahat izni" hareketliliği devam ediyor

ANKARA - 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlara Seyahat İzin Belgesi almak ve gittikleri yerlerde en az 30 gün kalmak şartı ile istedikleri yerleşim yerine gidebilme izni verilmesinin ardından bugün de Ankara Şehirler Arası Terminal İşletmesi'nde hareketlilik oluştu.

İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelge ile; 22 Mart tarihli genelge ile sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlara (üç yıl içinde organ ve kemik iliği nakli olanlar, immün yetmezliği olanlar ile böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren hastalar hariç) Seyahat İzin Belgesi almak ve gittikleri yerlerde en az 30 gün kalmak şartı ile istedikleri yerleşim yerine gidebilme imkanı verildi. Öte yandan, 65 yaş ve üzeri vatandaşlara seyahatlerinde bir kişinin refakat edebilmesine de izin verildi.

Dün saat 09.00'dan itibaren başlayan başvuruların ardından "Seyahat İzin Belgesi" başvuruları onaylanan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, AŞTİ'ye gelmeye başlamıştı. AŞTİ'deki seyahat izni hareketliliği bugün de devam etti.

Seyahat İzin Belgesi onaylanan 65 yaş üstü vatandaşlar ve varsa refakatçileri, bilet alıp otobüslerini beklemeyi sürdürdü.

AŞTİ'de bekleyen Mudiye Koşmaz (75), Rize'ye gideceğini belirterek, "Çıkamıyordum, iki aydır evdeyim" dedi. Koşmaz, "Gitmek istiyorum, çok sıkıldım" ifadelerini de kullandı. Annesine refakat eden Süleyman Koşmaz ise "2-3 aydır annem evden dışarı çıkamıyor. Çok sıkıldı, gitme zamanı geldi" şeklinde konuştu.

Nurhayat Ertekin (65), "Seyahat izini aldım. Kendi memleketim olan, Adana'nın Akçatekir ilçesine gidiyorum" dedi.

Dört aydır sokağa çıkmadığını belirten Ertekin, izin verilmesine ilişkin, "İzin tabii ki rahatlatıcı. Gereken önlemleri aldıktan sonra insanlar kendini koruyabiliyorsa bu izini de değerlendirmesi güzel ama 'izin verildi' deyip de yine her şeyi es geçiyorsa o da kendine zarar verir" ifadelerini kullandı. Ertekin, Korona virüse karşı önlem alınması gerektiğini de vurguladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Ankara Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Bakmadan Geçme

Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title