Haberler

Antalya'nın yabancı gelinlerinden 9 Mayıs Doğu Bloğu zafer günü klibi

Güncelleme:

Antalya'nın yabancı gelinlerinden 9 Mayıs Doğu Bloğu zafer günü klibi İkinci Dünya Savaşında Hitler Almanya'sının teslim olmasıyla birlikte Sovyetler Birliği tarafından safer günü ilan edilen 9 mayıs Manavgat'ta yaşayan yabancı gelinler tarafından unutulmadı.

Antalya'nın yabancı gelinlerinden 9 Mayıs Doğu Bloğu zafer günü klibi

ANTALYA - İkinci Dünya Savaşında Hitler Almanya'sının teslim olmasıyla birlikte Sovyetler Birliği tarafından safer günü ilan edilen 9 mayıs Manavgat'ta yaşayan yabancı gelinler tarafından unutulmadı. Manavgat Kültür ve Yaşam Derneği çatısı altında bir araya gelen Rusya, Ukrayna, Belarus gibi eski doğu bloğu ülkelerinden gelen yabancı gelinler zafer bayramı için klip hazırladı.

Kısa adı MAYDER olan Manavgat Kültür ve Yaşam Derneği çatısı altında bir araya gelen ve çeşitli etkinliklerle sık sık gündeme gelen Rusya, Ukrayna, Belarus gibi eski Doğu Bloğu ülkelerinden gelen yabancı gelinler, ülkelerinde kutlanan 9 mayıs zafer bayramı için klip hazırladı. 9 Mayıs'ın kendileri açısından çok önemli olduğunu belirten Rus Maria Özgümüş,, "Bu sene 75'nci yılını kutladığımız 9 Mayıs bizim zafer günümüz. Bizim çok büyük bayramımız. Sovyetler Birliği zamanında biz hep birlikte faşizm karşısında savaşı kazandık" dedi.

Rus İrina Akkök ise 1945'te savaşı hep birlikte kazandıklarını belirterek, "9 Mayıs bizim için çok önemli. Bugün buradayız ama bu savaş için bu zafer bir şey yapmaya çalışıyoruz. Rusya'da çok sevilen bir şarkıyı seslendirdik ve klip haline getirdik. Her yıl 9 Mayıs'ta çeşitli etkinlikler yaparak, dans ederek bayramı kutlardık. Şimdi büyüdük, bu yaşımızda bu zamanda hala çocukluk anılarımızı unutmadık" dedi.

9 Mayıs Zafer Günü olarak kutlanıyor

Avrupa'da milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan 8 Mayıs 1945'te Hitler Almanya'sının teslim olmasıyla 2'nci Dünya Savaşının sona ermesinin ardından Stalin'in liderliğini yaptığı Sovyetler Birliği, 9 Mayıs'ta zaferini ilan etti. Sovyetler Birliği ve onun dağılmasının ardından ortaya çıkan Ukrayna, Belarus, Kazakistan Özbekistan gibi ülkelerde 1945'ten, bugüne kadar 9 Mayıs, zafer günü olarak çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Almanya Antalya Genel Haberler

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Bakmadan Geçme

DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! (BELLİ OLDU) Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'lerde kimler var?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title