Haberler

Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan: "Kemerburgaz Geçmişimiz, Altınbaş Geleceğimiz"

Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan: "Kemerburgaz geçmişimiz, Altınbaş geleceğimiz"İSTANBUL - İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi (İKBU), kurucu vakfı Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı'ndan aldığı ilhamla Altınbaş Üniversitesi adı ile yoluna devam ediyor.

Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan : "Kemerburgaz geçmişimiz, Altınbaş geleceğimiz"

İSTANBUL - İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi (İKBU), kurucu vakfı Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı'ndan aldığı ilhamla Altınbaş Üniversitesi adı ile yoluna devam ediyor. İsim değişikliğinden dolayı mutlu olduklarını dile getiren Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan," Kemerburgaz geçmişimiz, Altınbaş geleceğimiz" dedi.

2008 yılında İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi adıyla kurulan üniversite aslında ilk düşünce olan Altınbaş ismi ile kurulmak isteniyordu. 10 yıl sonra bu istekleri yerine getirilen Altınbaş Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, "Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı 2008 yılında İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi'ni kurduğunda aslında Altınbaş Üniversitesi adıyla kurulması arzu edilmişti. Fakat o tarihte Yükseköğretim Kurulu'ndan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi adıyla geçti. 2 yıl evvel üniversitemizde öğrencilerimizin, akademik ve idari personelimizin katıldığı bir anket düzenledik. Onların da büyük çoğunluğunun üniversitenin ismini Altınbaş olarak değiştirmek istediklerini gördük. Biz de o çerçevede resmi çalışmalara başladık. İlk önce Yükseköğretim Kurumu'na başvurduk ve isteğimiz olumlu karşılandı. Ardında da Milli Eğitim Bakanlığı, Başbakanlık ve en son Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir kanun değişikliğiyle isim değişikliğimiz gerçekleşti. Sayın Cumhurbaşkanımızın söz konusu kanunu imzalamasıyla 1 Temmuz 2017 tarihi itibariyle artık Altınbaş Üniversitesi olarak yolumuza devam edeceğiz" dedi.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi'nin 10 yıllık tecrübesini Altınbaş Üniversitesi olarak geleceğe taşıma arzusunda olduklarını vurgulayan Prof. Dr. Çağrı Erhan, "Altınbaş Üniversitesi olarak 10 yıllık geçmişimizin vermiş olduğu deneyimle yeni öğrencilerimizi aramıza bekliyoruz. Kemerburgaz geçmişimiz, Altınbaş geleceğimiz" ifadelerini kullandı.

"Geride duran gücü öne çıkardık"

Altınbaş Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Altınbaş, "Üniversite fikri ilk doğduğunda hazırladığımız dosyada, müracaatımızda üniversitemizin adı Altınbaş Üniversitesi idi. Bugün ise aile ismi olan Altınbaş ile daha güçlü olacağımıza inanıyorum. İnsanlar okullarını özellikle hayatında bütün ömrü boyunca taşıyacağı bir etiketini seçerken tercihlerini o üniversitenin arkasındaki gerçek güçleri araştırarak yapıyordu. Bu isim değişikliği ile geride duran gücü öne çıkarmış olduk" diye konuştu.

Bu kararın bir günde verilmemiş olduğunu belirten Altınbaş, "Altınbaş ailesinin kurumun gelişimi için elinden gelen her şeyi yapacağını inanıyorum. Biz kalabalık bir aileyiz. Bütün öğrencilerimize, çalışanlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Ali Altınbaş Çağrı Erhan İstanbul Genel Haberler

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title