Haberler

Ağrı'da Şehit İki Güvenlik Korucusu Son Yolculuklarına Uğurlandı

Ağrı'da şehit iki güvenlik korucusu son yolculuklarına uğurlandı Ağrılı şehit 11 ay önce vefat eden babasının yanına defnedildi Şehit güvenlik korucusu Yunus Budak'ın kardeşi, "Buradan komutanlara ve Vali Bey'e söylüyorum, intikamımızı almasalar hakkım helal değil size.

Ağrı'da şehit iki güvenlik korucusu son yolculuklarına uğurlandı

Ağrılı şehit 11 ay önce vefat eden babasının yanına defnedildi

Şehit güvenlik korucusu Yunus Budak'ın kardeşi, "Buradan komutanlara ve Vali Bey'e söylüyorum, intikamımızı almasalar hakkım helal değil size. İntikamlarını alsınlar"

AĞRI - Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan güvenlik korucuları Cemal Budak ve Yunus Budak son yolculuklarına uğurlandı.

Doğubayazıt ilçesi Güngören Köyü kırsalında operasyona giden askerlerle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan köy korucuları Cemal Budak ve Yunus Budak'ın cenazeleri Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanında düzenlene törenin ardından merkeze bağlı Çatalipaşa köyüne götürüldü. Köyde düzenlenen cenaze töreninde şehitlerin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Ayakta durmakta güçlük çeken şehitlerin yakınlarını vatandaşlar sakinleştirmeye çalıştı. Şehit güvenlik korucusu Yunus Budak'ın kardeşi, "Buradan komutanlara ve Vali Bey'e söylüyorum, intikamımızı almasalar hakkım helal değil size. İntikamlarını alsınlar" dedi.

Şehit Yunus Budak'ın hasta ve yüzde 50 engelli olan ağabeyi Behsat Budak, "Bu vatan hepimizin, illaki birleri gidecek. Dedelerimizde öldü. Benim dedem 7 yıl askerlik yaptı. Biz kendi yağımızda kavrulan insanlarız. Yeminle söyleyeyim morgun önünde kulağıma 'korucu yapmadan önce düşünseydiniz' sesleri geliyordu. Vallahi para için değil, vatan sevgisi nedeniyle korucu oluyoruz" şeklinde konuştu.

Amcaoğulları olan şehit güvenlik korucuları Cemal Budak ve Yunus Budak'ın naaşları, İl Müftüsü İbrahim Gemici'nin tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından, helallik alındıktan sonra şehitler köy mezarında gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit korucu Yunus Budak'ın 6 aydır güvenlik korucusu olduğu, evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenilirken, Cemal Budak'ın ise 2 dönem köyde muhtarlık yaptığı ve halende muhtar olduğu, evli ve 5 çocuk babası olduğu bildirildi.

Cenaze törenine, Ağrı Valisi ve Belediye Başkan Vekili Süleyman Elban, 12. Mekanize Tugay Komutanı Ahmet Ömercikli, İl Emniyet Müdürü Kenan Coşkun, İl Jandarma Komutanı Gökhan Şahin, askeri yetkililer, şehit yakınları ve yüzlerce çok sayıda vatandaş katıldı.

Öte yandan, 11 ay önce babasını kaybeden şehit korucu Cemal Budak, babasının mezarının yanına defnedildi. Babasının ölümünün üzerinden 1 yıl geçmeden şehit olan Cemal Budak'ın ayakta duramayan eşi Nuriye Budak'ı şehidin ailesini vatandaşlar sakinleştirmeye çalıştı. Gözyaşlarının sel olduğu cenaze töreninde ambulansta hazır bekletildi. Şehit korucu Cemal Budak'tan geriye yetim 5 çocuk kaldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Doğubeyazıt Güngören Ağrı PKK Genel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

title