Haberler

Video oyunlarında çığır açacak! Yüz taklit teknolojisi ile yapılan yüz modellemeleri görenleri şaşırttı

Güncelleme:

Ziva Dynamics, video oyunlarında kullanılan yüz animasyonlarının yer aldığı Unreal Engine 5 oyun motoru ile geliştirilen gerçek zamanlı yüz taklidi teknolojisi ZRT Face Trainer'ı duyurdu.

Video oyunlarında karşılaştığımız gerçekçiliğe son derece yakın yüz animasyonlarıyla uzun süredir karşılaşmaktayız. Ziva Dynamics adlı bir yazılım şirketinin Unreal Engine 5 ile geliştirdiği yüz animasyonları sosyal medyada gündem oldu.

Daha öncelerinde Last of Us serilerinde de görüldüğü üzere kullanılan gerçekçi yüz animasyonları video oyunlarına gerçekçilik ile farklı bir hava katmıştı. Bununla beraber gelişen video oyun sektöründe gerçekçiliğe yakın yüz animasyonları daha sık kullanılmaya başlandı.

UNREAL ENGINE 5 İLE SINIRLI DEĞİL

ZRT Face Trainer olarak adlandırılan ve Ziva Dynamics tarafından geliştirilen teknoloji şu anda beta sürümünde olmasına karşın gerçekten çarpıcı sonuçlar gösteriyor. Buna ek olarak, bu ilk demoda çalışmak için Unreal Engine 5'i kullansa da, şirket kullanımının sadece Epic Games'in Unreal Engine motoruyla sınırlı olmadığını, diğer farklı grafik motorları aracılığıyla da kullanılabileceğini açıklığa kavuşturdu.

GERÇEK ZAMANLI YÜZ TAKLİTLERİ

gerçek zamanlı olarak 4K 60 FPS'te kaydedilen ZRT Face Trainer veri tabanının 15 TB boyutundaki 4D fotoğrafları ve 72 bin farklı yüz mimiğini Unreal Engine 5 ile gerçek zamanlı olarak taklit edebilmektedir.

Beta sürümünden çıktığı zaman birçok video oyununda baş gösterecek olan teknolojisi ile video oyunlarında yeni bir çağ açılacak.

Unreal Engine 5 ile geliştirilen yeni yüz teknolojisi ZRT Face Trainer duyurulduThe Last of Us

Unreal Engine 5 ile geliştirilen yeni yüz teknolojisi ZRT Face Trainer duyuruldu

Yakupcan Aydemir
Haberler.com - Gamegar

Unreal Engine Epic Games Haberler

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

500

Yorumlar (1)

Bunakonus:

Unreal Engine 5 i sadece 3D tasarimlarda render almak icin kullaniyordum. Bir animasyon veya oyun yapmak bayagi bir ugrastirici isin icine birde yuz tarama aparatlari da girerse benim en az tek basima 1.5 yil urasmam lazim ki 45 dakikalik oyun veya film yapayim ama realistic Render icin ideal Twinmotion ve Lumion kadar olmasa da??????

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title