Haberler

Türk oyun sektörüne yatırımlar yaklaşık 20 kat arttı

Güncelleme:

Türkiye'de 2021 yılında en çok yatırım alan sektör 266 milyon dolarla oyun sektörü oldu. Böylece Türk oyun sektörüne yapılan yatırımlar 1 yılda yaklaşık 20 kat arttı. Gaming in Turkey Oyun ve Espor Ajansı Kurucusu Ozan Aydemir, 2022 yılında da oyun sektörünün en fazla yatırım alan sektör olacağını söyledi.

Türkiye'deki yıllık yatırım rakamları açıklandı. Game Factory ve Startup Centrum'un raporuna göre oyun sektörü 2021'de Türkiye'de en çok yatırım alan sektör oldu. 2020'de Türkiye'de 10 oyun girişimi yatırım alırken bu rakam 2021'de 54'e yükseldi. Rapora göre, Türk oyun sektörüne 2020 yılında yapılan yatırımlar 13,1 milyon dolar iken, geçen yıl bu rakam 266 milyon dolara yükseldi. Böylece Türk oyun sektörüne yapılan yatırımlar 1 yılda yaklaşık 20 kat arttı.

2021'de her 4 dolardan 1'i oyun sektöründe yapıldı

Türk girişimcilik ekosistemi 2021'de 1,1 milyar dolar aldı. Girişimcilik dünyasına yapılan toplam yatırımın yaklaşık her 4 dolarından 1'i oyun sektörüne yapıldı. Ayrıca Türk oyun sektörü 2021 yılında yedi günde bir yatırım alarak en fazla yatırım alan sektör oldu. Geçen yıl 54 oyun girişiminin 48'i oyun stüdyosu ve bu 48 oyun stüdyosunun 40'ının mobil oyunlara odaklandığı bildirildi. Yatırımlarda yabancı yatırım girişimci şirketlerin ağırlığı dikkat çekti.

Oyun endüstrisine yatırımlar 2022 yılına da artacak

Gaming in Turkey Oyun ve Espor Ajansı Kurucusu Ozan Aydemir, oyun sektöründe yaşanan ivmeye dikkat çekerek, "Blockchain dünyası ile oyun sektörü arasındaki entegrasyonu ile Türk oyun sektörüne yapılacak yatırımlar gelecektir. 2022 yılında da oyun sektörü en fazla yatırım alan sektör olacağını düşünüyorum".

Oyun sektörünün en büyük sermayesi insan kaynağı

Oyun sektöründe Türkiye'nin bu kadar parlamasını nitelikli işgücüne bağlayan Aydemir, "Yerli şirketler küresel yatırımcıların radarına uzun zaman önce girmişti. Yazılım,yaratıcılık ve hızlı çözümler üretebilme konusunda Türk şirketler, dünyada da ihtiyaçları yeterince karşılayacak kapasitedeler. Son rakamlara göre Google Play'de 171 bin 986 oyun yayıncısı arasında 2 bin 689'dan fazla Türk yayıncı bulunuyor. Ayrıca, Google Play'de 439 bin 890 oyun arasında Türk yayıncıların sunduğu 8 bin 55'ten fazla oyun var. Oyun sektörünün en büyük sermayesi, gelişmeleri günden güne takip eden ve kendini son teknoloji ile bezemiş insan kaynağı. Oyun sektöründe yer alan şirketlerin yabancı yatırımcıların bu kadar ilgisini çekmesi Türkiye ekonomisine daha büyük kapılar açacaktır" ifadelerini kullandı.

Türk oyun sektörüne yatırımlar yaklaşık 20 kat arttı

Kaynak: Bültenler / Gamegar

Haberler

'AK Parti'ye oy vermem' diyen taksici, araçtaki kişinin kim olduğunu öğrenince donup kaldı

"AK Parti'ye oy vermem" diyen taksici, araçtaki kişinin kim olduğunu öğrenince donup kaldı

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 7 Haziran Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 16. Bölüm tek parça HD izle 7 Haziran Cuma! 7-8 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızılcık Şerbeti 66. bölüm (SEZON FİNALİ) canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? 7-8 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 15. bölüm TRT 1 HD izleme linki! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! İçmeler Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi plajları! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 7 Haziran günün maçları nereden izlenir? 8 Haziran Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 7 Haziran burç yorumları nedir?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, okullarda uygulanacak yeni modeli böyle tanıttı: Amaç, özgür birey yetiştirmek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, okullarda uygulanacak yeni modeli böyle tanıttı: Amaç, özgür birey yetiştirmek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title