Haberler

Steam masaüstü uygulaması yenilendi

Güncelleme:

Popüler dijital video oyun dağıtımcısı Steam, geçtiğimiz aylarda yıllardır düzenleme getirmediği mobil uygulamasına yeni tasarım güncellemesi getirmesinin ardından bu kez de masaüstü uygulaması için yeni özellik ve iyileştirme güncellemesi getirdi.

Steam güncellemesindeki büyük değişikliklerin bazıları pek görünür olmayacak zira yapılan değişikliklerin büyük bir bölümü daha çok Steam masaüstü istemcisi, Geniş Ekran modu ve Steam Deck arasındaki kod paylaşımının yapılmasını ilgilendirmektedir.

STEAM MASAÜSTÜ UYGULAMASI YENİLENDİ

Oyun içi arayüzünü tamamen değiştiren geliştiricileri, arkadaşlarınızla daha hızlı sohbet edebilmek adına ve oynadığınız oyuna göre başarımlar, toplam oynama saatiniz, ekran görüntüleriniz, favori rehber ve en iyi rehberlerin gözükeceği bir tasarım oluşturuldu.

Steam masaüstü uygulaması yenilendi

Steam masaüstü uygulaması yenilendi

Ayrıca bu arayüzü isteğinize göre kişiselleştirebileceksiniz. Steam'in yeni (Shift + Tab) arayüzü daha çok Xbox Game Bar'a benzemektedir.

Steam masaüstü uygulaması yenilendi

Oyun genel bakışı, oyunu son oynadığınızdan bu yana oyunda neler olup bittiğini size tek bir yerde gösterir. İlerleme kaydettiğiniz başarımlar, bu oyunu oynayan diğer arkadaşlarınız, en popüler rehberler, haberler ve çok daha fazlası burada gösterilir.

Steam masaüstü uygulaması yenilendi

Yeni "Notlar" uygulaması, oynadığınız oyunla ilgili notlar alabilmenize olanak tanır. Zengin metin biçimlendirme, oyun başına birden fazla not alabilme gibi özelliklere sahiptir hatta çevrimdışı modda da kullanılabilir. Bu notlar oyun başına kaydedilir ve giriş yaptığınız diğer bilgisayarlarla eş zamanlanır. Notlara Steam oyun içi arayüzü dışından, oyunun ayrıntılar sayfasından da erişebilirsiniz.

Steam masaüstü uygulaması yenilendi

Ayrıca arayüzden pencereleri sabitleme özelliği de eklendi. Bu sayede oyun içindeyken bu pencereler oyunun üstünde görünür. Şeffaflık düzeyleri ayarlanabilir ve yalnızca pencerenin içerikleri sabitlenir (başlık çubuğu ve diğer ikincil arayüzler hariç). Bu yeni işlevsellik notlar, rehberler, tartışmalar ve web tarayıcısında kullanılabilir.

Steam masaüstü uygulaması yenilendi

BİLDİRİMLER

Steam istemcisi bildirimleri artık daha zengin ve kullanışlı hale getirildi. Yeşil buton artık sadece sizin için gerçekten önemli bir şey olduğunda yanacak. Tepsi görünümü yalnızca yeni bildirimleri içerir ve eski bildirimlerin kronolojik olarak gösterildiği bir sayfaya giden "Tümünü görüntüle" seçeneği de vardır.

Steam masaüstü uygulaması yenilendi

EKRAN GÖRÜNTÜSÜ YÖNETİCİSİ

Ekran görüntüsü yöneticisi tamamen yenilenerek daha hızlı bir hâle getirildi. Büyük veya küçük resimlerden seçebilir, ekran görüntülerini oyuna göre yerine en son kaydedilenlere göre görüntüleyebilir ve hem çevrimiçi hem de yerel ekran görüntülerinizi yönetebilirsiniz.

Steam masaüstü uygulaması yenilendi

Yakupcan Aydemir
Haberler.com - Gamegar

Steam Gamegar Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title