Haberler

Microsoft, NVIDIA ile 10 yıllık Call of Duty sözleşmesi imzaladı

Güncelleme:

Microsoft'un çok tartışmalı 69 milyar dolarlık Call of Duty geliştiricisi Activision'ı satın alma işlemi sonrası şirket, oyunlarını NVIDIA'ya getirmek için 10 yıllık bir anlaşma yaptı.

Call of Duty'nin geliştiricisi Activison'ın 68.7 milyar dolara Microsoft'a satılmasının ardından şirketin geliştiriciyi satın almasına yönelik birçok pürüz ile karşılaşıldı. Ülkelerin rekabet kurumlarından açılan davalarda oyun sektöründe karşılaşılacak haksız rekabeti doğurması nedeniyle satın alım engellere takıldı.

NVIDIA İLE 10 YILLIK ANLAŞMA YAPILDI

Microsoft Başkanı Brad Smith'in 21 Şubat Salı günü düzenlediği basın toplantısında, NVIDIA anlaşması ve Nintendo ile benzer bir düzenleme sonrasında Activision satın alımını olumlu baktıkları bildirdi.

Discord sunucumuza katılmak için buraya tıklayınız

Microsoft, NVIDIA ile 10 yıllık Call of Duty sözleşmesi imzaladı

Microsoft'un Activision'ı bünyesine katmasıyla beraber konsollarda yalnızca kendi oyun konsolu Xbox'a özel olarak piyasaya süreceği iddiaları üzerine Japon devi Sony'den itiraz gecikmemişti. Dünya çapındaki konsol oyuncuların bir numaralı video oyun serisi Call of Duty'nin Xbox'a özel olmasıyla beraber PlayStation satışlarının düşeceği ve haliyle Xbox konsollarının rağbet göreceği öngörüldü.

İngiltere bu ayın başlarında, anlaşmanın Xbox ve PlayStation arasındaki rekabeti zayıflatarak oyunculara zarar verebileceğini, bunun da milyonlarca oyuncu için daha yüksek fiyatlara ve daha az seçeneğe sürüklemesine yol açacağını açıkladı.

Microsoft, NVIDIA ile 10 yıllık Call of Duty sözleşmesi imzaladı

NVIDIA BULUT OYUN SİSTEMİNE GELECEK

NVIDIA'nın GeForce Now bölümünün başkan yardımcısı ve genel müdürü Phil Eisler'ın 10 yıllık lisans anlaşması kapsamında Call of Duty gibi oyunların, Microsoft'un Activision'ı satın almadıkça NVIDIA'nın hizmetinde kullanılamayacağını, ancak Minecraft gibi Microsoft'a ait diğer oyunların hemen yer alacağını söyledi.

Eisler, satın alıma karşı başlangıçta endişeli olduğunu bildirirken daha sonrasında Microsoft ile konuştuklarını ve bulutta oyun oynamayı etkinleştirmek ve 10 yıllık lisans sözleşmesi üzerinde çalışmak için hazır olduklarını söylemesiyle beraber daha rahat bir hale geldiğini açıkladı.

Microsoft, NVIDIA ile 10 yıllık Call of Duty sözleşmesi imzaladı

Yakupcan Aydemir
Haberler.com - Gamegar

Call Of Duty Microsoft Gamegar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Buse Varol kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buse Varol kaç yaşında, nereli? Buse Varol biyografisi! Fenerbahçe en son ne zaman şampiyon oldu? Fenerbahçe en son şampiyon olduğunda altın ne kadardı? Dolar ve euro kaç TL'ydi? 8-9 Mayıs Benzin ve Motorin güncel fiyatları! Benzine indirim var mı? Avcılar Belediyesi hangi parti? Avcılar Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? BENZİNE İNDİRİM GELDİ Mİ? Akaryakıta indirim ne zaman geldi? DGS Başvuruları ne zaman? #128226 DGS başvuru ekranı! DGS ücreti ne kadar? Turgay Sevindi kimdir? Halk Tv konuğu Turgay Sevindi kaç yaşında, nereli? Turgay Sevindi biyografisi! İbrahim Oktugan kimdir? Okul müdürü İbrahim Oktugan öldürüldü mü, neden öldürüldü? Bahar 12. bölüm ne zaman? Bahar dizisinin 12. bölümüne sağlık engeli! Demet Evgar açıkladı... İstanbul-Sivas yüksek hızlı tren bilet fiyatları! İstanbul Sivas hızlı tren kaç saat sürüyor, sefer saatleri ne zaman? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 8 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Acun Ilıcalı açıkladı! Survivor'da yeni kural ne, takımlar yeniden karışacak mı? Eleme adayları kimler? Drake kimdir? Ünlü rapçi Drake'in evine silahlı saldırı düzenlendi! 8 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Fatih Karagümrük-Trabzonspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fatih Karagümrük-Trabzonspor maçı şifresiz mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title