Haberler

League of Legends 2023 sezon öncesi dönem! İşte tüm değişiklikler

Güncelleme:

Riot Games'in oynaması ücretsiz popüler MOBA oyunu League of Legends'in 2023 sezonu öncesi yapılacak tüm değişiklikler paylaşıldı. 2023 sezon öncesi dönem değişiklikleri bugünden itibaren Açık Beta'ya gelecek ve yapılacak tüm değişiklikleri listeledik.

Yapılan değişiklikler hakkında daha fazla geri dönüş almak adına yeni değişiklikler bu yıl daha erken Açık Beta'ya geliyor. İşte League of Legends 2023 sezon öncesi dönemde yapılacak değişiklikler:

KİMYANIN DÖNÜŞÜ

League of Legends 2023 sezon öncesi dönem! İşte tüm değişiklikler

Kimya Ejderi bu Sezon Öncesi Dönem'de yepyeni bir güçlendirme ve ruhla geri dönüyor!

  • Kimya Ejderi kesildiğinde artık az miktarda sıvışma ve iyileştirme/kalkan gücü veriyor.
  • Kimya Ruhu'ysa oyunculara belli bir can değerinin altına düştüklerinde ilave hasar kazandırıyor.

Kimya Ejderi'ndeki değişikliklerin yanı sıra Vadi'nin görünümünde de kimya temalı değişiklikler gerçekleşiyor ve Vadi geliştirilmiş etkilere sahip Zaun kimyasalları ve mutasyon geçirmiş orman bitkileriyle doluyor.

  • Saçartohumlar artık menzilindeki birimleri iki kat uzağa savuruyor.
  • Can Erikleri, Takviye Erikleri'ne dönüşüyor. Onları tüketen oyuncular artık yavaşlamıyor ve her zamanki iyileştirmenin yanı sıra biraz ilave kalkan da kazanıyor.
  • Keşif Çiçeği, Avcı Çiçeği'ne dönüşüyor. Bu bitkiler isabet aldıklarında artık çevrelerindeki küçük dairesel bir alanı ve isabet aldıkları yönün tersinde kalan koni şeklindeki bir alanı açığa çıkarıyorlar. Açığa çıkarılan rakip şampiyonlara doğru ilerleyen oyunculara hareket hızı kazandırıyorlar ve açığa çıkarılan totemlerin canını 1'e indiriyorlar.

ORMAN DEĞİŞİKLİKLERİ

League of Legends 2023 sezon öncesi dönem! İşte tüm değişiklikler

Çarp Suretleri ve Orman Yoldaşları

Orman tek başınıza gidemeyeceğiniz kadar tehlikeli bir yer. O yüzden bu orman yoldaşlarından birini oyun içi dükkândan yumurta olarak almayı sakın unutmayın! Bu yoldaşlar canavarlar kesildikçe ve oyun ilerledikçe "ödül" kazanıp evriliyor. Evrilen yoldaşlar sahiplerine farklı yetenekler sunan Suret güçlendirmeleri kazandırıyor.

  • Noxus Korkedisi*: Bu yoldaş daha agresif bir oyun sergilemeyi düşünen ormancıların gözdesi olacak. Sahibine rakipleri yavaşlatma imkânı ve ilave hasar sunacak.
  • Ixtal Ixemenderi*: Bu yoldaş ön saflarda takımın tankı olarak çarpışmayı düşünen ormancıların tercihi olacak. Sahibine canına bağlı olarak değişen bir kalkan verecek. Kalkan kırıldığındaysa ilave yavaşlatma direnci ve sıvışma sağlayacak.
  • Ionia Bulutgezgini*: Bu yoldaş haritada hızlıca seyahat etmeyi amaçlayan ormancıların favorisi olacak. Sahibine ilave hareket hızı kazandıracak.

Çatışmayı Terk Etme Mesafesi Göstergeleri

Ormancı rolüne alışkın olmayan oyuncular için bu rolü daha basit bir hale getirmek adına canavarların çatışmayı terk etme mesafelerine yönelik bir gösterge ekliyoruz. Bu göstergeler, canavarlar sizi kovalamayı bırakmadan önce onları ne kadar uzağa çekebileceğinizi gösterecek. Ayrıca kampları çekebileceğiniz mesafeyi de azaltıyoruz. Yani artık orman temizleme hızınızı arttırmak için o ideal pikselde durmanıza gerek yok.

League of Legends 2023 sezon öncesi dönem! İşte tüm değişiklikler

Orman Rotası Önerileri

Ormanı daha erişilebilir kılmak için getirdiğimiz yeniliklerden biri de her şampiyon için önerilen orman rotaları sunmak. Bu ilk temizleme rotaları, dünyanın dört bir yanından yüksek beceri düzeyindeki ormancıların ustalaştıkları şampiyonlarla oynadıkları oyunlardan elde edilen verilerle belirlendi. Rota önerileri oluşturulurken hangi rotaların bu oyunculara daha sık zafer kazandırdığına bakıldı. Rotalar yeni veriler ışığında her yamada güncellenecek.

İLETİŞİM ARAÇLARI

League of Legends 2023 sezon öncesi dönem! İşte tüm değişiklikler

Güncellenmiş Sinyal Çarkı

LoL, temelinde bir takım oyunu. Takım arkadaşları arasındaki iletişimi daha da kolaylaştırmak adına oyuncuların kullanabileceği sinyal sayısını iki katına çıkarıyoruz. Çark üzerindeki 8 sinyal artık şu şekilde:

  • Geri Dönen Sinyaller (saat yönünde): Geri Çekil, Yoldayım, Yardım Et, Rakip Kayboldu
  • Yeni Sinyaller (saat yönünde): İttir, Saldır, Savun, Yemle

Yeni Görüş Sinyalleri

Ayrıca ağırlıklı olarak görüşe odaklanan yepyeni bir sinyal çarkı getiriyoruz. Bu çarkı kullanarak takım arkadaşlarınıza şunları söyleyebilirsiniz:

  • (Soldan sağa) Görüş Temizlendi, Rakip Görüşü, Görüş Lazım

Harita Hedefi Oylaması

Takım arkadaşlarınızla bir harita hedefini tamamlama konusunda hemfikir olmak kolay olmayabiliyor. Ayrıca bir harita hedefini savunabileceklerin "Yoldayım", savunamayacakların "Geri Çekil" sinyallerini göndermesi de fazlasıyla kafa karıştırıcı olabiliyor. Bu nedenle harita hedefleri işaretlendiğinde beliren ve teslim oylamasına benzeyen yeni bir oylama özelliği getiriyoruz. Artık tüm oyuncular ilgili harita hedefini tamamlamak veya savunmak isteyip istemediklerini bu oylama sayesinde belirtebilecek.

Ekran Dışı Sinyaller

İletişim konusunda yaptığımız son değişiklik küçük bir yaşam kalitesi güncellemesi olarak geliyor. Artık ekranın dışında kalan sinyaller ekranınızın bir köşesinde belirerek sinyalin geldiği yönü gösteriyor. Rakip Kayboldu sinyali haritanın neresinden gönderilmiş olursa olsun daima ekranınızda görünüyor. Geri Çekil, Yoldayım, Yardım Et, Savun, Saldır ve İttir sinyalleriyse ekranınızın kenarının 3000 birim yakınında kullanıldıklarında (yani aşağı yukarı kamerayı tamamen uzaklaştırdığınızda ekranınızın bir köşesinden diğer köşesine kadar olan bir mesafeden veya 20 Teemo kadar bir uzaklıktan gönderildiklerinde) ekranınızda beliriyor.

GÖRÜŞ SİSTEMİ GÜNCELLEMELERİ

Dost Totemlerinin Takibi

Şu anda harita üzerinde kaç tane toteminiz olduğunu birkaç farklı yöntemle görebiliyorsunuz ancak hangi totemin süresinin bitmeye en yakın olduğunu, totemleri teker teker kontrol etmek dışında herhangi bir yöntemle çabucak öğrenemiyorsunuz. Bu yüzden mini haritaya süresi dolmak üzere olan totemleri gösterecek yeni totem görselleri getiriyoruz. Görsellerin görünümü totemlerin sürelerinin dolmasına 60 ve 30 saniye kaldığında değişecek.

Rakip Totemlerin Süreleri

Haritaya yerleştirilen her totemin hesabını tutmak yeterince zorken bu bilgiyi başarılı bir şekilde takım arkadaşlarınızla paylaşmak çok daha zor. Artık rakip tarafından yerleştirildiğini gördüğünüz bir totemi 10 saniye içinde işaretlediğinizde totemin üzerinde, totem kaldırılana veya süresi dolana dek görünen ve kalan süreyi doğru bir şekilde gösteren bir zamanlayıcı beliriyor.

DİZİLİM VE YETENEK ÖNERİLERİ

Önerilen Rün Sayfaları ve Sihirdar Büyüleri

Yaptığımız bir diğer değişiklik de şampiyon seçim ekranına getirdiğimiz tercihe bağlı önerilen rün sayfalarıyla sihirdar büyüleri hakkında. Artık şampiyonunuzu seçtiğinizde rün sayfalarını düzenleme düğmesinin solunda bir önerilen rünler düğmesi göreceksiniz. Bu arayüzü açtığınızda karşınıza en fazla 3 tane olmak üzere rün ve sihirdar büyüsü dizilimleri çıkacak. Bunları oyunda kullanmak üzere seçebileceksiniz. Bu sistem üzerinde hâlâ çalışıyoruz. O yüzden Sezon Öncesi Dönem'in ilerleyen zamanlarında bu özellikle ilgili daha fazla güncelleme bekleyebilirsiniz.

Bu öneriler her yamada dizilimlerin uygunluğuna ve popülerliğine göre güncellenecek. Tabii hâlâ teorilerinizi gönlünüzce test edebilir ve dilediğiniz dizilimleri oluşturabilirsiniz!

Önerilen Yetenekler

Yetenek geliştirme önerileriyle de oyunculara yardım etmeyi amaçlıyoruz. Bu öneriler her seviyede genel olarak hangi yeteneklerin geliştirildiğini gösterecek ve yukarıdaki özellikler gibi metaya göre her yamada güncellenecek

ÜST KORİDOR DEĞİŞİKLİKLERİ

Üst koridor oyuncularının orta ve alt koridor oyuncularına kıyasla daha çabuk güçlenmesi ve önemli eşyalarla seviye eşiklerine daha kısa sürede ulaşması için de bazı düzenlemeler yapıyoruz. Değişiklikler şu şekilde:

  • Tekli Koridor Deneyimi: Tekli koridorların minyonlardan kazanılan deneyim çarpanı artık %95 olacak (önceden %93'tü).
  • İkili Koridor Deneyimi: İkili koridorların minyonlardan kazanılan ilave deneyim çarpanıysa %22 olacak (önceden %24,73'tü).
  • Orta Koridor Altın Değişiklikleri: 14. dakikadan önce biçilen tüm orta koridor minyonları artık 1 Altın daha az kazandıracak (önceden yalnızca topçu minyonlar daha az kazandırıyordu ancak aradaki fark 10 Altındı).

YENİ VE GÜNCELLENMİŞ EŞYALAR

Bu Sezon Öncesi Dönem'de toplam 12 yeni ve güncellenmiş eşya getiriyoruz! Lütfen Açık Beta'daki eşya niteliklerinin, etkilerinin ve hatta isimlerinin değişebileceğini unutmayın.

Icathia'nın Metaneti (İhtişamlı Eşya)

  • 400 Can
  • 30 Zırh
  • 30 Büyü Direnci
  • 20 Yetenek Hızı

Hiçlikdoğan Direnci: Şampiyonlarla çatışmada geçirdiğiniz her saniye için 3 Zırh ve Büyü Direnci veren bir yük kazanırsınız. En fazla 10 yük birikebilir. Azami yüke ulaştığınızda güçlenerek anında etrafınızdaki her rakipten azami canınızın %4'ü kadar can sömürürsünüz (minyon ve canavarlar için bu oran %1'e düşer) ve yüklerden elde ettiğiniz zırh ve büyü direnci çatışma sona erene dek ikiye katlanır (60 saniye bekleme süresi).

İhtişamlı Pasif: Diğer tüm efsanevi eşyalara 5 Zırh ve Büyü Direnci sağlar.

Aydınlık Erdem (İhtişamlı Eşya)

  • 400 Can
  • 30 Zırh
  • 30 Büyü Direnci
  • 20 Yetenek Hızı

Kılavuz Işık: Ultinizi kullandığınızda sınırları aşarak azami canınızı 9 saniyeliğine %10 arttırırsınız. Bu durumdayken siz ve 1200 birim içindeki takım arkadaşlarınız 25 Temel Yetenek Hızı kazanırsınız. Ayrıca sizin ve takım arkadaşlarınızın canı 3 saniyede bir azami canlarınızın %1,5'i kadar yenilenir. Bu oran ilgili şampiyonun eksik canına bağlı olarak en fazla %100 olacak şekilde artar. Size yönelik iyileştirme etkileri ikiye katlanır (90 saniye bekleme süresi).

İhtişamlı Pasif: Diğer tüm efsanevi eşyalara 100 Can sağlar.

Buzdoğan Eldiven (İhtişamlı Eşya)

  • 400 Can
  • 40 Zırh
  • 20 Yetenek Hızı

Büyülükılıç : Bir yetenek kullandıktan sonraki saldırınız güçlenerek taban hasarınızın %100'üne eşdeğer miktarda fazladan alan etkili fiziksel hasar verir ve 2,5 saniyeliğine bir buz alanı oluşturur. Alandan geçen rakipler %15 + azami canınızın %0,003'ü kadar yavaşlar. Ana hedefiniz bu oranın iki katı kadar yavaşlar ve size verdiği hasar 2,5 saniyeliğine %10 azalır (1,5 saniye bekleme süresi).

İhtişamlı Pasif : Diğer tüm efsanevi eşyalara 50 Can, %5 Sıvışma ve %5 Yavaşlatma Direnci sağlar.

Devin Hükmü (İhtişamlı Eşya)

  • 800 Can
  • %200 Taban Can Yenilenmesi
  • 20 Yetenek Hızı

Devasa Tüketim: Bir şampiyonun en fazla 600 birim yakınındayken 3 saniyeliğine yoğunlaşarak güçlü bir saldırı yaparsınız. Saldırı hedefe 50 + azami canınızın %10'u kadar ilave fiziksel hasar verir ve hedefin canını sömürerek sizi aynı miktarda iyileştirir. Azami canınız sömürülen canın %15'ine eşdeğer miktarda kalıcı olarak artar (hedef başına 30 saniye bekleme süresi). (Not: Eşya satılırsa azami can artışı kaybolur.)

İhtişamlı Pasif: Diğer tüm efsanevi eşyalara %1 Can Artışı ve %6 Boyut Artışı sağlar.

Asırlık Sopa (İhtişamlı Eşya)

  • 60 Yetenek Gücü
  • 300 Can
  • 300 Mana

Bu eşya 10 dakika boyunca dakikada bir 20 Can, 20 Mana ve 4 Yetenek Gücü kazanır ve toplamda 200 Can, 200 Mana ve 40 Yetenek Gücü sağlar. Azami yüke ulaştığınızda seviye atlarsınız (Not: Seviyeniz 18'i aşamaz).

İhtişamlı Pasif: Diğer tüm efsanevi eşyalara 5 Yetenek Hızı sağlar.

Antik Dönüştürücü

  • 225 Can
  • 300 Mana

Antik Dönüşüm: Şampiyonlardan alınan hasarın %15'i kadar mana, harcanan mananın %20'si kadar can yeniler. Kullanım başına en fazla 15 Canla sınırlıdır. Açıp kapatılabilen yetenekler saniyede en fazla 15 Can iyileştirebilir.

Cehennem Maskesi

  • 500 Can
  • 300 Mana
  • 40 Büyü Direnci
  • 10 Yetenek Hızı

Antik Dönüşüm: Şampiyonlardan alınan hasarın %15'i kadar mana, harcanan mananın %20'si kadar can yeniler. Kullanım başına en fazla 15 Canla sınırlıdır. Açıp kapatılabilen yetenekler saniyede en fazla 15 Can iyileştirebilir.

Tuz Buz Et: Yakınınızdaki rakip şampiyonları lanetler ve onların büyü direncini 5 (+%1,5 İlave Can) azaltır (en fazla 25). Lanetlenen her rakip başına 9 Büyü Direnci kazandırır.

Bir şampiyon tek seferde yalnızca bir rakip tarafından lanetlenebilir (en etkili lanete öncelik verilir).

Günateşi Kalkanı (Artık İhtişamlı Eşya Değil)

  • 400 Can
  • 50 Zırh

Alev Kusan: Hasar vermek veya almak yakınınızdaki rakiplere 3 saniyeliğine 15 (+%1,75 İlave Can) Büyü Hasarı vermeye başlamanızı sağlar (minyonlara %25, orman canavarlarına %150 daha fazla hasar verir). Şampiyonlara veya destansı orman canavarlarına bu etkiyle hasar vermek, bir yük ekleyerek sonraki Alev Kusan hasarını 5 saniyeliğine %10 arttırır (bu etki 6 defa birikebilir).

Turbo Kimyasal Tankı (Artık İhtişamlı Eşya Değil)

  • 450 Can
  • 50 Büyü Direnci
  • 10 Yetenek Hızı

Aktif - Süper Güç: Rakiplere veya rakip kulelere doğru ilerlerken 4 saniyeliğine %40 Hareket Hızı kazanırsınız. Bir rakibin yakınına geldiğinizde (veya 4 saniyenin ardından) etrafa bir şok dalgası saçarak yakınınızdaki şampiyonları 1,5 saniyeliğine %40 yavaşlatırsınız (90 saniye bekleme süresi).

Randuin'in Alameti

  • 400 Can
  • 70 Zırh

Aktif - Boyun Eğdir: Yakınınızdaki rakipleri 2 saniyeliğine %55 yavaşlatır (60 saniye bekleme süresi).

Kaya Gibi : Saldırılardan alınan hasarı en fazla %5 + azami canınızın %0,35'ine eşdeğer miktarda azaltır. Azaltma etkisi, saldırının verdiği hasarın %40'ıyla sınırlıdır.

Kritik Vuruş Direnci : Kritik vuruşlardan %20 daha az hasar alırsınız.

  • Shojin'in Mızrağı
  • 65 Saldırı Gücü
  • 300 Can
  • 20 Yetenek Hızı

Ejderha Gücü: Ulti harici yetenekleriniz 6 + ilave SG'nin %10'una (menzilli şampiyonlar için 4 + ilave SG'nin %6'sına) eşdeğer miktarda yetenek hızı kazanır. Bu etki hareketsiz bırakan yetenekler için azalarak 3 + ilave SG'nin %5'ine (menzilli şampiyonlar için 42 + ilave SG'nin %3'üne) eşdeğer miktarda yetenek hızı kazandırır.

Zaruret: Eksik canınıza bağlı olarak hareket hızı kazanırsınız. Bu artış en fazla %15 (menzilli şampiyonlar için en fazla %10) olur (canınız %33'ün altına düştüğünde azami hız artışına ulaşırsınız).

Vahşi Hydra

  • 65 Saldırı Gücü
  • 20 Yetenek Hızı
  • %9 Mutlak Sömürü

Biç: Saldırılar ve yetenekler isabet alan hedefin 350 birim yakınındaki diğer rakiplere %60 (menzilli şampiyonlar için %30) Fiziksel Hasar verir.

Etçil: Bir rakibi katlettiğinizde 0,5 SG ve %0,1 Mutlak Sömürü kazanırsınız. En fazla 25 SG ve %5 Mutlak Sömürü kazanabilirsiniz. Katledilme halinde yüklerin %50'sini kaybedersiniz.

Saldırı ve yetenekler her hedefe 10 saniyede yalnızca bir kez isabet edebilir.

Biç etkisi yapıların üstünde tetiklenmez.

Böylece 2023 Sezon Öncesi Dönem'in Açık Beta'sına ilk bakışı tamamladık. Bu araçları oyun tarzınızı geliştirmek için nasıl kullanacağınızı ve değişiklikleri denerken ne gibi eğlenceli keşifler yapacağınızı görmek için sabırsızlanıyoruz. Yazımızı okuduğunuz için teşekkürler ve Vadi'de görüşmek üzere!

Yakupcan Aydemir
Haberler.com - Gamegar

League Of Legends Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title