Haberler

Fransızlar Paris'te Anadolu'yu Yaşadı

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği, Fransa'nın (UETD Fransa) Paris'te ilk kez düzenlediği 'Anadolu Festivali ' ile Anadolu kültürünü Fransa'ya taşıdı.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği, Fransa'nın (UETD Fransa ) Paris'te ilk kez düzenlediği 'Anadolu Festivali ' ile Anadolu kültürünü Fransa'ya taşıdı.

Paris'in ünlü Villepinte fuar alanında gerçekleşen Anadolu Festivali Fransız ve Türkler arasında üç gün süresince dostluğu güçlendirdi.

Sanatsal ve kültürel etkinliklerin sunulduğu festivalde Anadolu'nun çeşitli yörelerine ait geleneksel Türk mutfağından yemekler yenildi.Türk müzği ile coşkulu anlar yaşandı. halk oyunları, sema gösterisi, ney dinletisi, ebru, hattat, telkari, cam üfleme, çömlekçilik bastonculuk, çini ve lületaşı fransızlarda büyük bir hayranlı uyandırdı.

Fuar organizatörü ve Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Fransa Başkanı Ahmet Oğraş 'Son zamanlarda Türk ve Fransız toplumu arasında biraz gerginlik vardı. Kültür olarak yeni bir sayfa açmak istediğimizden bu festivale soyunduk.

Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz festival de amnacımız önümüzdeki yıl Ege Bölgesi ve sağlık Turizmini, daha sonra Mardin ve kültürü ve yemekleri tanıtılacak. En önemlisi 2015 'de Fransa'ya Türk göçmenlerinin gelişinin ellinci yıl kutlaması yapılacak festival olarak.Gelecek üç yılın programı şimdiden belli.

Festivalimizin ana gayesi hem birliğmizi sağlamak bunun yanı sıra Fransızlara ve Fransa'da yaşayan farklı kültürlerdeki insanlara kültürümüzü tanıtmak ve kendimizi ifade etmek.

Fransızlar festivale ilgi duydular.Türkiye'den partönerlerimiz bize güvenerek geldiler ve önümüzde ki yıl desteklerinin devam edeğini belirttiler.

Önümüzdeki yıl 1-5 mayıs tarihleri arasında ayını fuar alanında daha büyük ve gelişmiş olarak gerçekleştireceğiz.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fransa Paris Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur? Şampiyonlukta ikili averaj mı genel averaj mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title