Haberler

Facebook'un Patronu Çince Çalışıyor

Güncelleme:

Çin'in başkenti Pekin'de Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, üniversite öğrencileri ile bir araya geldi.

Çin'in başkenti Pekin'de Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, üniversite öğrencileri ile bir araya geldi. Burada, sorulu-cevaplı oturuma katılan Zuckerberg, Çince konmasıyla herkesi şaşırttı. Sorulara çok net cevap veren Zuckerberg, zorlandığı anlarda ise anadilini kullandı.

Tsinghua Üniversitesi Ekonomi ve Yönetim Fakültesi'ndeki toplantıda; sorular Çince soruldu, Zuckerberg de soruları Çince cevapladı. Öğrencilere Çince selam vererek konuşmasına başlayan Zuckerberg, tam yarım saat boyunca öğrencilere Çince hitap etti. Bu sırada Facebook kurucusunun konuşması sık sık alkışlarla kesildi. Çincesini beğenmediğine dikkat çeken Zuckerberg, pratik yapmaya ihtiyacı olduğunu belirtti.

Neden Çince öğrenmek istediği sorusunu ise yine Çince cevaplayan Zuckerberg şunları söyledi: "Üç neden var. Birincisi eşim Çinli. Onun ailesi Çince konuşuyor. Anneannesi ise sadece Çince konuşuyor. İkincisi Çin kültürünü tanımak istedim. Çin gibi büyük bir devletin dilini öğrenmek, onun kültürünü öğrenmeme yardımcı olacaktı. Üçüncüsü zor olmasına rağmen Çince konuşmayı seviyorum."

Zuckerberg, 1 milyar 300 milyonu aşan nüfusa sahip Çin'i yakından tanımak ve 5 yıl önce kullanılması yasaklanan Facebook'un pazara tekrar giriş yapmasını sağlamak için yoğun çaba gösteriyor. Reklam ortakları ve uzmanlarla Çin'in değişik yerlerinde görüşecek olan Zuckerberg, birkaç gün Çin'de kalacak.

Öte yandan, Zuckerberg geçtiğimiz aylarda, Facebook'un yaygınlaşması için Hindistan'a, Kore'ye ve Japonya'ya ziyarette bulunmuştu. Çin coğrafyasında ise şu ana kadar Hong Kong ve Singapur'da reklam anlaşmaları imzalayan Facebook'un, geçtiğimiz aylarda ise Pekin'de bir ofis açtığı biliniyor.

Çin'de Facebook'un kullanılması 2009 yılında yasaklanmıştı. Zuckerberg'in iki yıl önce Çinli bir kadınla evlenmesi ise dikkat çekmişti. Facebook kurucusunun her sabah Çince çalıştığı belirtiliyor.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Çin Halk Cumhuriyeti Mark Zuckerberg Facebook Pekin Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title