Haberler

En Fazla Şikayet Kadın Programlarına

RTÜK İletişim Merkezi'ne (Rim) İlk Gün 712 Başvuru Yapıldı. En Çok Şikayet Kadınlara Yönelik Sabah Saatlerinde Yayınlanan Programlar Hakkında Gelirken, Vatandaşlar Tepkilerini, "Kadın Programları Ev Kadınlarına Boşa Zaman Geçirtiyor" Sözleriyle Dile Getirdi.

RTÜK İletişim Merkezi'ne (RİM) ilk gün 712 başvuru yapıldı. En çok şikayet kadınlara yönelik sabah saatlerinde yayınlanan programlar hakkında gelirken, vatandaşlar tepkilerini, ''Kadın programları ev kadınlarına boşa zaman geçirtiyor'' sözleriyle dile getirdi.

RTÜK'ten alınan bilgiye göre, televizyonlarda gündüz kuşağında yayınlanan kadın izleyicilere yönelik programlar en fazla şikayeti alan programlar oldu.

Vatandaşların radyo ve televizyon yayınlarıyla ilgili görüşlerinin doğru ve sağlıklı bir biçimde alınması amacıyla dün açılan RTÜK İletişim Merkezine (RİM) ilk gün vatandaşlardan başvuru yağdı. Devlet Bakanı Beşir Atalay'ın da katıldığı bir tanıtım toplantısıyla dün hizmete giren RTÜK'ün ''444 1 178'' hattına ilk gün vatandaşlar tarafından toplam 712 başvuru yapıldı.

İlk gün yapılan başvurularda, televizyonlarda gündüz kuşağında yayınlanan, kadın izleyicilere yönelik programlar en fazla şikayeti alan programlar oldu. Başvuruların bazıları şöyle:

-''... reklamında küçük bir yaratık çıkıyor. Torunlarım ondan korkuyorlar ve uyuyamıyorlar. Lütfen bu reklamı kaldırın.''

-''Semra Hanım hala programa çıkıyor. Lütfen engelleyin.''

-''İzmir'de küçük çocuğa yapılanlar insanlık dışı. Çocuklarım haberlerde görmüşler ve soruyorlar. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Lütfen bu haberleri yayınlarken çocukların da izleyebileceğini göz önünde bulundursunlar.''

-''Klipler çok açık saçık. Lütfen buna bir çözüm bulun.''

-''Reklamların sesi çok yüksek.''

-''Daha çok çizgi film istiyoruz.''

-''Sabahları yayınlanan, Aydın'ın, Seda Sayan'ın, Hülya Avşar'ın, Ahu Tuğba'nın olduğu programları hangi kitle seyrediyor, merak ediyorum.''

-''İnci Ertuğrul ve Serap Ezgü insanların özel hayatlarını yansıtıyorlar, yanlış buluyorum.''

-''Daha az reklam istiyoruz.''

-''Sürekli dizi izliyoruz ama dizilerde çiftçilerin sorunları, ekonomik sorunlar hiç dile getirilmiyor. Bunlara da değinilsin.''

-''Eğitici içerikli programlar daha erken yayınlansın.''

-''Kadın programları ev kadınlarına boşa zaman geçirtiyor.''

-''Çocuk kanalında şiddet içerikli çizgi filmler var. Buna müdahale edilsin.''

-''Dizilerin daha fazla tekrarı yapılsın.''

-''Komedi adı altında çocuklara sahtekarlık aşılanıyor.''

-''Reklamlar çocukların uyku saatlerine göre düzenlensin. Reklam yüzünden yayın uzuyor.''

-''Haber programlarında RTÜK İletişim Merkezinin telefonu verilsin.''

-''Hava tahminleri tutmuyor. Şikayetçiyim.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title