Haberler

Elazığ'da Aşırı Sıcağa Karşı Buzlu Çözüm

Elazığ'da aşırı sıcağa karşı buzlu çözümELAZIĞ'da Haziran ayı sonuna doğru artan sıcaklara rağmen çalışmak zorunda kalan vatandaşlar, serinlemek ve işlerine devam etmek için farklı yöntemler geliştiriyor.

Elazığ'da aşırı sıcağa karşı buzlu çözüm

ELAZIĞ'da Haziran ayı sonuna doğru artan sıcaklara rağmen çalışmak zorunda kalan vatandaşlar, serinlemek ve işlerine devam etmek için farklı yöntemler geliştiriyor. Aksaray Mahallesi'nde bir fırında çalışanlar da aşırı sıcaklardan korunmak için, buz ve suyun bulunduğu leğen içerisinde sıcak fırın ağzında ekmek pişiriyor.

Bir leğen içerisine doldurdukları buzların içine ayaklarını sokarak çalışan fırın işçileri, havaların çok sıcak olduğunu ve ateşin karşısında ancak bu şekilde çalışabildiklerini söyledi. Fırın işçilerinden Mehmet Boncuk, sıcakların biranda bastırdığını belirterek, Havalar çok sıcak, yani sıcak havada serinlemek için mecburi olarak soğuk suyun içine giriyoruz. Buzla leğenin doldurup ayaklarımızı içine bırakıyoruz. Serinlemek için, bir nebze olsun rahatlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bayağı bir rahatlıyoruz. Yani aralıklı olarak 12 saat falan çalışıyoruz. Dayanmaya çalışıyoruz bu sıcaklığa karşı.40-42 derece sıcaklık var. Nemle birlikte tabi dedi.

Fırın çalışanlarından Lütfü Güllü de, Ramazan ayının sona ermesinden sonra sıcakların aniden başladığını hatırlatarak, Bu ramazandan sonra daha bir yüksek sıcaklık hissediyoruz yani. Arkadaşlarımız hatta ayakları buzun içinde çalışıyorlar gördüğünüz gibi. Ortalama hemen hemen 40 dereceyi buluyor yani Elazığ'ın sıcaklığı, fakat bizim yerimiz daha sıcak olduğu için 45-50 derecenin üzerinde çalışıyoruz burada. Elimizden geldiği kadar işleri kısa tutmaya çalışıyoruz ki, iş molasını yükseltelim ve daha rahat çalışabilelim. Bayağı sıcak yani. Mecbur çalışıyoruz. Gerçekten bayağı sıcak yani. Özellikle birkaç gündür çok sıcak diye konuştu.

Şehir merkezinde ise sıcaklardan bunalanlar da gölgelik ve parklara giderek sıcaklardan korunmaya çalışıyor. Elazığ Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda kurduğu limonata çeşmelerinden vatandaşlar buz gibi limonata içerek hem serinliyor hem de sussuzluklarını gideriyor. Vatandaşlar, ücretsiz bu hizmetten dolayı belediye yetkililerine ayrıca teşekkür etti.

Elazığ'da Aşırı Sıcağa Karşı Buzlu Çözüm
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aksaray Elazığ

İsrail bir kez daha vurduğu Beyrut'ta tıp merkezini bombaladı

İsrail'den Beyrut'un merkezine hava saldırısı

İsrail Kabinesinden 'İran' kararı

İsrail kabinesi karar verdi! İran bu gece vuruluyor mu?

CHP lideri Özel'den İmamoğlu çıkışı: Bence siyasi yasak istinafta onaylanacak

CHP liderinden dikkat çeken İmamoğlu çıkışı: Bence onaylanacak

Bahçeli'den Davutoğlu'na: Zat-ı alinizin bu dönemde çok önemli birikiminize ihtiyacı var.

Bahçeli, bu kez Davutoğlu ile şaşırttı: Size ihtiyaç var

title