Haberler

Zeytin Hasadı Başladı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Zeytin bahçesinden görüntüler-Zeytin hasadı yapan üreticiler-Zeytinlerin temizlenmesi-Zeytin ağaçlarını dibine dökülen zeytin detayları-Zeytinlerin ayrılması-Aydın Tüfekçi ile röportaj Hatay'da zeytin hasadına başlandı Türkiye'ye zeytin üretiminin yüzde 10'unu karşılayan Hatay'da zeytin hasadına başlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Zeytin bahçesinden görüntüler-Zeytin hasadı yapan üreticiler-Zeytinlerin temizlenmesi-Zeytin ağaçlarını dibine dökülen zeytin detayları-Zeytinlerin ayrılması- Aydın Tüfekçi ile röportaj Hatay'da zeytin hasadına başlandı Türkiye'ye zeytin üretiminin yüzde 10'unu karşılayan Hatay'da zeytin hasadına başlandı.Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, Altınözü ilçesine bağlı Karbeyaz Mahallesi'ndeki hasat etkinliğinde, Hatay'ın, ülkenin önemli zeytin merkezlerinden olduğunu söyledi.İlde 517 bin dekarda zeytin tarımı yapıldığını, yıllar itibariyle yaklaşık 200 bin ton zeytin üretimi gerçekleştiğini ifade eden Tüfekçi, "Ülkemizin zeytin üretiminin yaklaşık yüzde 10'unu buradan karşılanmaktadır. Bu yıl 200 bin ton üretimle ortalamaların çok üzerinde bir sezon geçirmeyi hedefliyoruz. Zeytin, bu yıl üreticinin yüzünü güldürüyor. Çiftçimiz bu yılki üretimden oldukça memnun" diye konuştu.Üreticilere zeytin alanlarındaki kültürel işlemlerin sağlıklı yapılabilmesi için bakanlık olarak budama, gübreleme gibi alanlarda eğitim verildiğini belirten Tüfekçi, hasat konusunda da önem taşıdığına dikkati çekti.Uygun hasadın yapılmaması durumunda gelecek yıllarda ürün kaybı yaşanacağını vurgulayan Tüfekçi, "Bakanlığın yüzde 50 hibe kapsamında Hatay'daki üreticilerimize 190 zeytin hasat makinesi verdik. Burada üreticilerimizden eski yöntemlerle hasadı yapılmasından ziyade makineli hasada geçilmesini, kaliteli ve verimli bir üretim elde etmelerini tavsiye ediyoruz" dedi.Zeytin üreticilerinden Nilüfer Çeliker de 5 yıldan bu yana organik zeytin ürettiğini, verimin geçen yıla göre çok iyi olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Aydın Tüfekçi Altınözü Türkiye Ekonomi Haberler

Erdoğan'la sürpriz görüşmesinin ardından dikkat çeken hamle! Akşener, Çankaya'da ofis tuttu

Erdoğan'la sürpriz görüşmesinin ardından dikkat çeken hamle! Akşener, Çankaya'da ofis tuttu

İl milli eğitim müdürlüğünde kadın memura taciz: Seninle birlikte olmak istiyorum

İl milli eğitim müdürlüğünde kadın memura taciz: Seninle birlikte olmak istiyorum

Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

Bakmadan Geçme

Vizontele ne zaman, nerede çekildi? Vizontele filmi hangi il ve ilçede çekilmiştir? #129300 10-11 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Bursa Bülbül filmi konusu nedir? Bursa Bülbül filiminin oyuncuları kimler? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! Vizontele ne zaman, nerede çekildi? Vizontele filmi hangi il ve ilçede çekilmiştir? Vizontele Tuuba filmi konusu nedir? Vizontele Tuuba oyuncuları ve Vizontele Tuuba özeti! #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! Ölümcül Takip filmi oyuncuları kim, konusu ne? Ölümcül Takip filmi ne zaman, nerede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! 10 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Şanlıurfa'dan Ankara'ya getirilen kuduz köpek olayı ne, köpekler nerede? Buket Özgünlü Boyacı kimdir, Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı mı? 10 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi!
Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title