Haberler

YTSO'dan, TİGEM arazisinde yüzde 80 kira zammına tepki

Güncelleme:

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkan Yardımcısı Özkan Şenel, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün (TİGEM), süs bitkisi üreticilerinin birleşerek kiraladığı araziye yaptığı zammı eleştirdi.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkan Yardımcısı Özkan Şenel, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün (TİGEM), süs bitkisi üreticilerinin birleşerek kiraladığı araziye yaptığı zammı eleştirdi.

Özkan Şenel, yaptığı yazılı açıklamada, kiraya yüzde 80 zammın kabul edilemez olduğuna vurgu yaptı. Süs bitkilerinin Yalova'nın önemli sektörlerinden biri olduğuna dikkati çeken Şenel, "Yalova'nın markası olan, şehrin ihracatına ve istihdamına büyük katkı sağlayan süs bitkileri sektörü Elektrik, doğal gaz, kömür, fiyatlarındaki artışla birlikte diğer girdi maliyetlerinin artması karşısında son derece zor zamanlar geçirmektedir. Yaşanan fiyat artışlarının yanı sıra süs bitkileri sektörüne yatırım yaparak istihdama katkı sağlayan Garden A.Ş. yapısı altında bulunan işletmelerin kira artış oranı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından yüzde 80 olarak belirlenmiştir. Bu akıl ve mantığa sığmayan artış oranının hangi hesaplama yöntemi ile yapıldığı, neyin baz alınarak yapıldığını ne anlamak mümkün nede kabullenmek mümkündür" diye konuştu.

Devletin açıklamış olduğu 2022 yılı yeniden değerleme oranının yüzde 36.2 olduğunu hatırlatan Şenel, zammın Yurt İçi Üretici Fiyat endeksi üzerinden yapılması ve bu oranın yüzde 80 olmasının akıllara durgunluk veren bir durum olduğunu ifade etti.

Şenel, üreticilerin elektrik ve doğal zamları ile uğraşırken, de kira artışıyla karşı karşıya kaldığını belirterek şunları kaydetti:

"Bu sektörde yer alan firmalarımız işin içinden çıkamaz hale ve yakın bir zamanda da iflasa sürüklenecek duruma getirilmiştir. Üreticilerimizin yaşadığı onlarca sıkıntı varken, bir de bu kira artış talebi Garden A.Ş. de bulunan firmalarımıza, açıkçası işyerlerinizi kapatın gidin demekten başka bir şey değildir. Bugün hiçbir iş yeri sahibi kiracısına yüzde 80 zam yapmazken, TİGEM'in üreticilerimizden bu artışı talep etmesi ile bıçak kemiğe dayanma noktasına gelrmiştir. Sadece süs bitkileri sektöründe değil, tarımla uğraşan çiftçi de, sanayi ile uğraşan imalatçılarımız da, Kobilerimiz de üretim girdi maliyetlerindeki yaşanan bu artışlardan son derece mağdur olmuşlardır. Bir an önce devletimizin üreticinin yanında yer alması, onlara destek olması lazım. Firmalar ayakta kalmazsa, binlerce çalışan, evine ekmek götüren emekçiler işsiz kalacaktır. Firmalarımız, ürettiği ürünlerine, doğalgaz, elektrik, asgari ücrette yaşanan artış, kira artışı bedeli kadar zam yaparak piyasaya sürememektedir. Dolayısıyla bu çarkın bu şartlarda dönmesi çok çok zordur." - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Yalova Ekonomi Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği'ni yayımladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği"ni yayımladı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title