Haberler

Yıldız Holding'de İki Yeni 'Operasyon', Bir Şirketi Aldı Diğerini Verdi

Güncelleme:

Yıldız Holding, 150 yıllık Alman meyve suyu devi Ecker-Granini ile ortak kurduğu şirketin tamamının sahibi oluyor. Ülker Golf'de Ice Cream Investment'e geçiyor.

Yıldız Holding ile Eckes-Granini Group ile 5 yıl önce ortaklığa gitti. Taraflar yüzde 50-50 ortaklıkla Yıldız Granini Meyve Suyu Sanayi ve Ticaret A.Ş.'yi kurdu. 45 milyon TL sermayeli bu şirketin yönetiminde Murat Ülker'in yanı sıra Pepsi'nin eski Türkiye Başkanı Jim Nafez Zaza da yer alıyor. Granini markası ile üretim yapan şirket ile ilgili son gelişme Rekabet Kurumu'na (RK) yapılan başvuru sonrası ortaya çıktı.

GRANİNİ'NİN TAMAMINI ALIYOR

Buna göre Yıldız Holding, Yıldız Granini Meyve Suyu Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de bulunan Eckes-Granini Group GMBH ve Eckes-Granini International GMBH'in hisselerinin tamamını alıyor. RK'nın onayı ile birlikte şirketin yüzde yüz hissesi Yıldız Holding'e geçmiş olacak.

ÖZOKUR HİSSESİNİ SATIYOR

Yıldız Holding iştiraki şirketlerden Ülker Golf ile ilgili de devam eden bir sürecin olduğu ortaya çıktı. Daha önce Ülker Golf'un yüzde 25'ini alan Ice Cream Investment BV (ICI) yeni bir hisse alımı daha yapıyor. Dondurma markası Ülker Golf'ün sahibi Natura Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de, Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Özokur'a ait hisse, Rekabet Kurumu'nun onayı ile birlikte ICI'ya geçecek. Aynı zamanda Murat Ülker'in eniştesi olan Özokur'a ait hissenin ICI'ya geçmesi ile birlikte 65 milyon TL sermayeli Ülker Golf'de kontrol ICI'ye geçmiş olacak. Ülker Golf dondurma pazarına 2003 yılında Bursa'da kurduğu ilk fabrika ile atım attı. Şirketin ürettiği ürünler yurtiçi pazarın yanı sıra 10'u aşkın ülkeye de ihraç ediliyor. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Yıldız Holding Murat Ülker Türkiye Pepsi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Bakmadan Geçme

İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 23 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 23 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Çorum'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! Çorum'da deprem şiddeti kaç, merkez üssü neresi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı? ÖSYM YKS 2024 sınav giriş belgeleri erişime açıldı! YKS YER SORGULAMA EKRANI İnci Taneleri CANLI izle! 23 Mayıs Nisan İnci Taneleri 16. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! #128250
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500

Yorumlar (4)

adaletMobil-ANDROID:

Üretiyor insanları istihdam ediyor milli ekonomiye katkı sağlıyor.Eti ye bile yardımı oldu zamaninda. Tebrikler Ülker.

4
0
yanıtYanıtla
HocaMobil-IOS:

Ülkede her şey yahudilere satıldı yazık o yüzden artık mhp

1
2
yanıtYanıtla
akp nefretiMobil-ANDROID:

ulkere boykot

1
2
yanıtYanıtla
zirttmobilWeb@haberler.com:

al sat al sat demek para kazaniyorlar.bizim doviz altin alip degerlenince sattigimiz gibi..

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title