Haberler

Yeni Verso Görücüye Çıktı

Türk mühendislerinin de katılımıyla yeniden tasarlanıp Sakarya'da üretimi yapılan Toyota'nın yeni Verso modeli görücüye çıktı.

Türk mühendislerinin de katılımıyla yeniden tasarlanıp Sakarya'da üretimi yapılan Toyota'nın yeni Verso modeli görücüye çıktı.

Toyota Türkiye CEO'su Orhan Özer'in katıldığı tanıtım programında yeni Verso, aile otomobili olmasının yanı sıra sportif görünümüyle de dikkat çekti.

Türkiye'de üretilen ilk çok amaçlı araç olan Toyota Verso, 2004 yılından beri Sakarya'da bulunan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ Üretim Tesislerinde üretiliyor. Yenilenen Verso'nun üretimi Sakarya'da 2012 yılının Kasım ayından bu yana devam ederken, 2013 yılında üretilmesi hedeflenen 50 bin adet yeni Verso'nun 30'dan fazla ülkeye ihraç edileceği bildirildi.

Yenilenen Verso'nun tanıtımında Sakarya'daki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Toyota Türkiye CEO'su Orhan Özer, yenilenen Verso'nun aralarında Türk mühendislerinin de bulunduğu bir ekip tarafından Avrupa'da tasarlandığını ve Adapazarı Fabrikası'nda üretildiğini belirterek, "Toyota olarak kullanıcılarımızın memnuniyeti her zaman birinci önceliğimiz oldu. Yeni Verso'nun iç ve dış görünümünün yanı sıra sürüş konforu ile ilgili de çeşitli iyileştirmeler yapıldı. Bu sınıf araçları tercih eden kullanıcıların giderek artan taleplerini karşılamak için tasarlanan Verso, önceki versiyonlarında olduğu gibi Türkiye ve Avrupa Pazarı için özel olarak geliştirilmiştir. Görünüm ve sürüş ile ilgili toplam 470'ten fazla parça değişmiş olup bu parçaların tamamı ilk kez Toyota'nın Avrupa Tasarım Merkezi tarafından yeniden tasarlanmıştır" dedi.

Özer, "Yılın ikinci yarısından itibaren TOYOTA Türkiye'nin yeni modeli Corolla'nın seri üretimi başlamış olacaktır. Daha ileriye gitmek için şirket olarak çok çalışıyoruz. İlerleyen dönemde üretim adetlerimizi çok daha fazla artırmak, istihdam ve ihracatımızı daha da üstlere çıkarmak için yoğun çaba sarf ediyoruz" şeklinde konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Toyota Türkiye Orhan Özer Sakarya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title