Haberler

Yeni Corolla Rus ve İsrailli Sürücülerin Gözüne Girdi

Güncelleme:

Sakarya'da üretilerek 52 ülkeye gönderilen yeni model Toyota Corolla, yurtdışında en çok İsrail ve Rusya'da kullanılıyor.

MEHMET ÖZCAN - Sakarya'da üretilerek 52 ülkeye gönderilen yeni model Toyota Corolla, yurtdışında en çok İsrail ve Rusya'da kullanılıyor.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün katıldığı törenle, haziran ayında üretim bandından indirilerek satışa sunulan yeni model Toyota Corolla, birçok ülkeye satılıyor.

Dünyanın 52 farklı ülkesine ihraç edilen Corolla'nın en çok satıldığı pazarlar, Türkiye, Rusya ve İsrail. Son 6 ayda üretilen 56 bin adet Corolla'nın yüzde 70'i bu üç ülkeye satıldı.

Toyota Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Orhan Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Corolla için belirledikleri ihracat hedeflerini gerçekleştirmeye devam ettiklerini söyledi.

"Beklentilerimizin üzerinde satışlar yaptık" diyen Özer, "52 ülkeyi kapsayan bir ihracat yelpazemiz var. Bu ülkeler arasında Türkiye, Rusya ve İsrail bizim için çok önemli. Corolla bu üç ülkede de başarılı bir satış grafiği yakaladı. Özellikle Türkiye ve İsrail'de aracımız, çok beğeniyle karşılandı" ifadesini kullandı.

Özer, bu yılın ilk 11 ayında 91 bin adet otomobil ürettiklerini ve geçen yıla göre yüzde 25'lik bir artış yakaladıklarını dile getirdi.

Yeni Corolla'nın haziran ayından itibaren seri üretime geçtiğine işaret eden Özer, "Bu döneme kadar sadece Verso modeli üretiyorduk. 6 aylık az üretim farkını kapatıp, üretimde artış sağladık" değerlendirmesinde bulundu.

Özer, hedeflenen ülkelere çok iyi satışlar yaptıkları için yeni pazar arayışına girmekte acele etmediklerini dile getirerek, "Ciddi ve hızlı bir arayış içinde değiliz. Avrupa'ya bile çok fazla satmıyoruz. Bu yıl üretim ve ihracatta rekor gelmez ama satışlar gayet iyi durumda. Önümüzdeki yıl ise yaklaşık 140 bin civarında otomobil üretmeyi hedefliyoruz. Genel olarak Avrupa'ya satış yapıyoruz ama yeni Corolla ile hedefimiz değişti. Avrupa'daki pazar son beş yılda yüzde 30 civarında geriledi. Bu nedenle sadece Avrupa'ya değil geniş bir bölgeye açıldık. Rusya, Türkiye, İsrail'in dışında Kuzey Afrika ülkelerinden ve Kazakistan'dan ciddi talepler alıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Rusya Federasyonu Orhan Özer Sakarya İsrail Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title