Haberler

Yalı sahipleri 11 ilde yıkıma neden olan depremler sonrası Boğaz'dan ayrılıyor

Güncelleme:

11 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli iki deprem, dikkatlerin olası İstanbul depremine çevrilmesine neden oldu. Çoğunluğu 1980 yılından önce yapılan ve 'Boğaziçi Kanunu' gereği yenilenmesi yasak olan yalıların sahipleri deprem korkusuyla evlerini terk edip güvenli yerlerden konut satın almaya başladı.

6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Türkiye'nin çeşitli yerlerinde yaşayan vatandaşlar binalarını güçlendirmenin veya daha az riskli yerlere taşınmanın planlarını yapıyor. Bazı yerlerdeyse daha az riskli yerlere taşınmak tek seçenek.

BEBEK, BEYLERBEYİ VE PAŞABAHÇE GİBİ SEMTLER RİSK ALTINDA

İstanbul'daki yalıların olduğu bölümü de kapsayan ve 1983'te çıkan 2960 sayılı 'Boğaziçi Kanunu' gereği buradaki binaların yenilenmesi yasak. Yasak nedeniyle çoğunlukla 1980 öncesi yapılan ve bu kanuna tabii binaların olduğu Arnavutköy, Bebek, Yeniköy, Anadolu Hisarı, Kavacık öngörü alanı, Çengelköy, Kuzguncuk, Beylerbeyi, Paşabahçe gibi semtlerin depremde büyük risk altında kaldığı belirtiliyor.

YALILARA YENİLEME HAKKI GETİRİLMESİ GEREKİYOR

Kahramanmaraş depremleri ve İstanbul'daki olası deprem nedeniyle yalı sahipleri de boğaz hattından ayrılmaya başladı. Sektör temsilcilerine göre konunun çözümü için bölgedeki yapılara yenileme hakkı getirilmesi gerekiyor.

"DEPREME KARŞI GÜVENLİ BÜYÜK REZİDANSLAR ARIYORLAR"

Ekonomim'den Leyla İlhan'ın haberine göre, Kahramanmaraş depreminden sonra kendisini birçok yalı sahibinin aradığını ifade eden bir lojistik şirketinin üst düzey yöneticisi "Sadece bu hafta beni 4-5 yalı sahibi aradı. Depreme karşı güvenli şekilde yapılmış 500 metrekarelik büyük ve güvenli rezidans daire arıyorlar. Çünkü boğazdaki bu yapılar en az 40-50 yaşında. Boğaziçi İmar Kanunu'ndan dolayı bu binalar güçlendirilemiyor ya da güçlendirilme için gerekli izinlerin alınması çok zaman alıyor" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Kahramanmaraş İstanbul Deprem Ekonomi Haberler

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Akış gözaltına alındı! Polis belediyede arama yapıyor

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Akış gözaltına alındı! Polis belediyede arama yapıyor

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Bakmadan Geçme

Adana hava durumu | Adana'da bugün hava kaç derece? #127777 LGS SONUÇ HESAPLAMA! #9997 LGS puan hesaplama ekranı 2024: Liselere Geçiş Sınavı puan hesaplama nasıl yapılır? #9999 Nazım Hikmet kimdir, şiirleri neler? Nazım Hikmet ne zaman öldü? Nazım Hikmet neden Rusya'ya gitti? #128226 LGS taban puanları ne zaman açıklanacak? 2024 LGS yüzdelik dilimleri ve puanları ne zaman belli olur? Emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar? 2024 PARİS OLİMPİYATLARI NE ZAMAN? Paris Olimpiyatları hangi ay, hangi tarihte? Pınar Eliçe kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Pınar Eliçe kaç yaşında, nereli? Pınar Eliçe biyografisi! Mayıs ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak? Mayıs ayı enflasyonu kaç oldu? DEM Partili Mehmet Sıddık Akış gözaltına mı alındı? Hakkari Belediyesi Eş Başkanı neden gözaltında, ne oldu, olay ne? Mehmet Sıddık Akış kimdir? Mehmet Sıddık Akış kaç yaşında, hangi partiden? Ümit Özdağ kimdir? Halk Tv konuğu Ümit Özdağ kaç yaşında, nereli? Ümit Özdağ biyografisi! KABİNE NE ZAMAN TOPLANACAK? Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı ne zaman, hangi gün, bugün mü? Ali Kurt kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Ali Kurt kaç yaşında, nereli? Ali Kurt biyografisi! 3 HAZİRAN GÜNLÜK BURÇ YORUMU: Burçları bugün neler bekliyor? AŞK, PARA, SAĞLIK, KARİYER... İSTANBUL'DA BUGÜN HAVA NASIL OLACAK? #9728 İstanbul 3 Haziran 2024 hava nasıl, kaç derece olacak? #128526
Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

500

Yorumlar (18)

sade vatandaş:

onlar için farkeden bir şey yok onlar her daim Allahın sevgili kullarıdır bu dünyayı cenabı hak onlar için yaratmıştır oturdukları yerleri beğenmezlerse aya marsa falan gidemeselerde man adası dahil dünyanın her köşesi kucaklarını açmış bir şekilde onları hasretle bekler

72
13
yanıtYanıtla
Başka Murat:

Herkes zengin olacak yada zengin diye avantajlı veya zenginliği hakettiği için parası var diye birşey yok. Herkes zengin sağlıklı güzel olsa bu dünya da bütün renkler kaybolur.

yanıt10
yanıt17
Hamit Gündoğdu:

Başka Murat muhakkak ki herkesin zengin olması denge getirmez. Ancak sosyal yaşam seviyesi düzeltilebilir ve milli hasiladan düşen pay bireylere yansıması gerçekleşirse.

yanıt21
yanıt2
Başka Murat:

Hamit bey sizin dediğiniz ayrı bir konu ve de doğru. Ama malesef şuan öyle bir dünyada yasamiyoruz. Ben konuya başka bir açıdan baktım..

yanıt3
yanıt0
Mustafa Yılmaz:

akıllı insanın zenginligi vatandAŞA ekmek yedirir yanında çalılştırır sen aileden zengin degilsen yada zengın olma kabiliyetın yoksa olana kıskançlık etme

yanıt2
yanıt0
Başka Murat:

Bir de yani Allah için insanların zenginleştirilmesi zor değil. Dilediği an da herkes için bu dünya kadar ayrı ayrı dünyalar yaratılır da onun kıymetini öğrenmesi lazım. Bunun için de şuan ki sistem var. Nasıl ki her gün rüyanda da yaratılıyor, işte okadar kolay..

yanıt1
yanıt0
Erener:

Hamit o zaman git sen fakir yaşa

yanıt0
yanıt3
Selim Adanalı:

yalılar kaçtan gidiyor abe

67
2
yanıtYanıtla
Selim Adanalı:

kaça satıyonuz

57
1
yanıtYanıtla
HALİS ER:

yıkıp güzel bir sahil yolu ve yürüyüş yolu yapalım halk rahat rahat gezsin.

54
3
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title