Haberler

Yale'den Oya Ünlü'ye Küresel Lider Ödülü

Koç Holding'in Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl, Yale Üniversitesi'nin Küresel Liderler Ödülünü Alan İlk Türk Oldu. Bu Ödül, Yale Üniversitesi'nce 2002 Yılından Beri, Siyasetten Medyaya, Sanattan Sivil Toplum Örgütlerine Kadar Uzanan Geniş Bir Yelpazede, Her Yıl 18 Kişiye Veriliyor.

Koç Holding’in Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl, Yale Üniversitesi’nin Küresel Liderler ödülünü alan ilk Türk oldu. Bu ödül, Yale Üniversitesi’nce 2002 yılından beri, siyasetten medyaya, sanattan sivil toplum örgütlerine kadar uzanan geniş bir yelpazede, her yıl 18 kişiye veriliyor.

2008 Yale Küresel Liderler Ödülü bu yıl Koç Holding Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl’a verildi. Yale Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, Kızıl’ın, bugüne kadar bu ödüle layık görülen ilk Türk vatandaşı olduğu belirtildi. Oya Ünlü Kızıl, Yale Üniversitesi lider adayları arasına girmekten büyük onur duyduğunu ve bu çok yönlü programın bundan sonraki çalışmalarında büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

1100 aday arasından 18 kişi

2002 yılından beri verilen ödüle, siyasetten medyaya, sanattan sivil toplum örgütlerine kadar uzanan geniş bir yelpazeden her yıl 18 kişi seçiliyor. Liderlik programına seçim bu yıl dünya genelinde aday gösterilen 1100 kişi arasından yapıldı. Bu yılın ödül listesinde Oya Ünlü Kızıl ile beraber İngiltere Dışişleri Bakanlığı Anti Terör Baş Danışmanı, Nikaragua Savunma Bakanlığı Müsteşarı, Çin Hükümeti Baş Hukukçusu, AIDS araştırmaları konusundaki liderliğiyle tanınan ve dünyanın bu konudaki en büyük kliniklerinin birinin başında bulunan Zimbabweli bir epidemiologist de bulunuyor.

Farklı alanlarda tecrübe sahibi

Oya Ünlü Kızıl’ın genç yaşında elde ettiği başarılara, devlet, uluslararası kuruluşlar ve özel sektörde farklı alanlardaki tecrübesine dikkat çekilen açıklamada, Kızıl’ın, sahip olduğu çok yönlü vizyon ve bakış açısının, farklı küresel aktörleri ve bunların birbiriyle etkileşimini bilmesinin ve anlamasının, bugünün dünyasında karşılaşılan karmaşık sorunları çözme ve strateji geliştirmedeki önemine değinildi.

Yale’e davet edildi

Yale Üniversitesi Başkanı Richard Levin, ödüle hak kazanan 18 kişiyle ilgili açıklamasında, bu "sıra dışı" grubu üniversitelerine davet etmekten büyük mutluluk duyduğunu, geleceğin liderleri olarak gördükleri bu kişilerin Yale’de yeni bir perspektif kazanırken, üniversitenin de onların mevcudiyetinden büyük yarar göreceğine inandığını ifade etti. Yale World Fellows Programı Direktörü Michael Cappello da,, 2008 ödülüne hak kazanan isimlerin çok değişik alanlardan gelmekle beraber, tümünün olağanüstü bir başarı geçmişi bulunduğunu belirterek, söz konusu 18 kişinin gelecekteki başarı potansiyellerinin sınırsız olduğunu kaydetti.

Dünya Bankası’nda 5 yıl çalıştı

KOÇ Holding Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl, TED Ankara Koleji ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Kariyerine Başbakanlık Özelleştirme İdaresi’nde başladı. Kızıl, buradaki 3 yıllık görevi sonrasında devlet bursuna hak kazanarak George Washington Üniversitesi’nde uluslararası işletme mastırı gördü. 5 yıl Dünya Bankası Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesi projelerinin kalitesinden sorumlu portföy yöneticisi olarak çalışan Kızıl, 2001 yılında Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş’in yanında Başbakan Baş Danışmanı kadrosunda göreve başladı. Kızıl, halen Koç Holding’de Kurumsal İletişim Direktörlüğü görevini yürütüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title