Haberler

Uşak'ta 3. Sanayi Sitesi için kamulaştırma görüşmeleri başladı

Güncelleme:

Uşak Belediyesi, 3. Sanayi Sitesi için kamulaştırılan alanların Bir Eylül Sanayi Sitesi Kooperatifine devri için görüşmelere başladı. Proje, 2014 yılında hazırlanmış olup yapımı uzun süredir devam etmektedir.

Projesi 2014 yılında hazırlanan ve yapımı yılan hikayesine dönen 3. Sanayi Sitesi için belediye tarafından kamulaştırılan alanların, siteyi yapacak olan Bir Eylül Sanayi Sitesi Kooperatifine devri için görüşmeler başladı.

Belediye Başkanı Mehmet Çakın'ın yönettiği Uşak Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısında ek madde olarak meclise sunulan gündem maddesinde, belediye tarafından kamulaştırılan alanların kooperatife devri konusu görüşüldü.

Ek gündem maddesinde; Muharremşah Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Küçük sanayi Sitesi için kamulaştırma, satın alma, mahkeme ve tapu bedeli olarak bugüne kadar 66 milyon 927 bin 177, 43 TL ödenmiştir. Kooperatif tarafından peyder pey toplamda 65 milyon 883 bin 980, 20 TL gönderilmiştir.

Aramızdaki protokole göre, kamulaştırma için yapılan masrafların kooperatif tarafından ödenmesi gerekmektedir. 05, 09. 2023 tarihi itibarıyla 255 bin 124, 60 TL mahkeme gideri ödenmiştir. Belediyemiz tarafından kamulaştırılan parsellerin kooperatife devri konusunda görüşülmesine" denildi.

Gündem maddesi üyelerin oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

3. Sanayi Sitesinde 850 işyeri bulunuyor

Ovademirler Mahallesi sınırları içerisinde kurulması planlanan 3. Sanayi Sitesi'nde 850 iş yeri bulunuyor. Daha önce projeyle ilgili verilen bilgilere göre Ovademirler ve Deri Karma OSB' civarında yapılacak olan 3. Sanayi Sitesi'nde 100 ila 500'er metrekarelik 850 işyeri olacak.

Yaklaşık 1 milyon 240 bin metrekarelik bir alana kurulacak olan 3. Sanayi Sitesi'nde otomotiv, tekstil, demir doğrama, gıda ve mobilya alanındaki sektörler bulunuyor. Ayrıca projede, yeşil alan, sağlık kurumu ve ibadethane gibi sosyal tesisler de yer alıyor. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Uşak Belediyesi Eylül Uşak Ekonomi Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

Bakmadan Geçme

İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title