Haberler

Üreticiler Artan Maliyetlerden Şikayetçi

Güncelleme:

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, semt pazarında satış yapan bir üreticinin artan maliyetlerden yakındığını dile getirdi. Üretici, mazot ve yem fiyatlarının yükselmesiyle birlikte kazançlarının düştüğünü belirtti.

İyi Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş'a semt pazarında satış yapan bir üretici, artan maliyetlerden yakındı. Vatandaş, "Bu halk gerçekten çok eziliyor. Biz hayvancıyız. Mazot 18,5 liraydı. Biz o zaman karkas hayvan kesiminde de 240-250 liraya hayvan kesiliyordu. Mazot oldu 40 lira, kesim fiyatı düştü. Şu anda 220 lira 225 liraya. O zaman yemin çuvalı 320- 330 lira ise bugün ise yem 450'ye vardı. Üretici olarak biz kazanmıyoruz" dedi.

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Aydın'da semt pazarını ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi. Karakaş, "Özellikle iktidar milletvekilleri 7 bin 500 lira maaşla bir ay geçinmeyi bir deneyin bakalım geçirebiliyor musunuz? Siyasetçiler zamanı geldiğinde oy istemeye gelirler. Ben sizlerin yanına oy istemeye değil sizin dertlerinizi dinlemeye geldim. Sizlerin söylediklerini Meclis'te dile getirmek için geldim" dedi. Pazar esnafı vatandaş, "Emekli neredeyse asgari ücretin yarısını alıyor. Bu emekli geçinebilir mi? Ben 65 yaşında çalışıyorum" dedi.

"ÜRETİCİ OLARAK BİZ KAZANMIYORUZ"

Aydınlı bir vatandaş ise şunları söyledi:

"Bu halk gerçekten çok eziliyor. Biz hayvancıyız. Mazot 18,5 liraydı. Biz o zaman karkas hayvan kesiminde de 240-250 liraya hayvan kesiliyordu. Mazot oldu 40 lira kesim fiyatı düştü. Şu anda 220 lira 225 liraya. O zaman yemin çuvalı 320- 330 lira ise bugün ise yem 450'ye vardı. Her şey ileri giderken bizim kesin fiyatları neden düştü kasapta düştü mü? Üretici olarak biz kazanmıyoruz. Varsa yoksa et pahalandı, işte size manşet. Bizlere soran var mı kıymanın kaç lira olduğunu. Soran yok. üretici olarak bize karkas kaça kesiliyor diyen yok.  Üretici bundan nasıl kar edecek de nasıl kazanacak diye bu konuyu dile getirmenizi istiyorum. Her şey ileri gidiyor, karkas fiyatları neden geri düştü."

"BİZİM GİRDİLERİMİZİ AŞAĞI ÇEKSİNLER"

Diğer bir vatandaş ise, "Bakkaldan bir çuval un alıp ekmek yapıp yersin ama hayvanın önüne yem dökmeden hayvan etlenmez. Bunu başkan iletmiyor, Tarım Bakanı iletmiyor. Buradan biri çıkıyor diyor ki et pahalı. Sen bir tane hayvan bakabildin mi" ifadelerini kullandı. Bir başka vatandaş, "Vatandaşa ucuz etsiz yiyecekler fakat bizim girdilerimiz aşağı çeksinler. O zaman vatandaş olarak bizi ucuz et yiyelim. Et balıktan kasaplara ucuz mal sattır. Vatandaşa gelince vur tokadı" diye konuştu. Başka bir vatandaş ise, "Seçimden önce mazot 19 lira, seçim bitti 39 lira buyurun buradan yakın. Bizim dertlerimizi Meclis'te dile getirin vekilim" dedi.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Milletvekili Ömer Karakaş İYİ Parti Aydın Ömer Toplum Ekonomi Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Bakmadan Geçme

WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir?
Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title