Haberler

Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda 310 ton et tüketildi

Güncelleme:

Adana'da bu yıl 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'na yerli ve yabancı 1 milyon 200 bine yakın turist katıldı. 9 gün süren karnaval boyunca kent genelinde 310 tona yakın et tüketildi.

Adana'da bu sene 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda kent genelinde 310 tona yakın et tüketildiği açıklanırken esnafın yüzü karnavalda güldü.

Portakal çiçeği kokusunun insanlar üzerinde oluşturduğu mutluluk, heyecan, sevgi ve aşk duygusunu tüm Türkiye'nin yaşaması fikriyle ortaya çıkan 12'nci Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı 13-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda 310 ton et tüketildi

KARNAVAL BOYUNCA 310 TON ET TÜKETİLDİ

Karnaval bu yıl ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Türkiye Kültür Yolu Festivalleri iş birliğiyle daha zengin içerikle düzenlendi. Karnavala yerli ve yabancı 1 milyon 200 bine yakın turist katıldı. Ayrıca karnaval kapsamında Merkez Park ve Atatürk Parkı'nda yiyecek içecek stantları kuruldu ve Adana'ya özgü kebap, döner, şırdan, şalgam ve yüzlerce çeşit yemek satıldı. Adana Kasaplar Odası esnafın yüzünün güldüğü karnavalda 9 günde kent genelinde 310 tona yakın kırmızı ve beyaz etin tüketildiğini açıkladı.

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda 310 ton et tüketildi

"ADANA LEZZETLERİNE DOYULDU"

İhlas Haber Ajansı'na konuşan Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, "İlimizde 9 gün boyunca hem karnaval alanları hem de restoranlar doldu taştı. Esnafların yüzü güldü. 9 günde yaklaşık 310 tona yakın et tüketildi. Adana'ya gelenler özellikle Adana Kebaba ve Adana lezzetlerine doydu. Hiçbir sorun yaşanmadan karnavalı bitirdik." dedi. Öte yandan Başkan Yağmur, Adana'nın karnaval ve festivaller kenti olduğunu, marka değerinin her geçen gün arttığını söyledi.

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda 310 ton et tüketildi

"ESNAFIN YÜZÜ GÜLDÜ"

Kebapçı esnaflarından Cihangir Korkmaz ise 1 milyondan fazla ziyaretçinin Adana Kebaba ve Adana'nın lezzetlerine doyduğunu belirterek, "Biz esnaflarında yüzü karnavalda güldü. Çok güzel 9 gün geçirdik. Misafirlerimizi davul zurnalar ile karşılayıp aynı şekilde de uğurladık. Herkes çok memnun kaldı." ifadelerini kullandı.

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda 310 ton et tüketildi

"ŞIRDAN STOKLARI TÜKENDİ"

Şırdancı Güngör Güler ise şırdan stoklarının tükendiğini belirterek, "Binlerce kişi ilk kez şırdanla tanıştı ve çok beğendi. Ramazan Bayramı'ndan sonra karnavalın olması esnafları çok memnun etti. İşlerimiz çok güzel gitti. Şırdan stokları adeta tükendi." diye konuştu.

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda 310 ton et tüketildi

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Karnaval Komitesi Başkanı Ali Haydar Bozkurt, karnavalın kent ekonomisine yaklaşık 5 milyar liranın üzerinde bir ekonomik değer sağlayacağını açıklamıştı.

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda 310 ton et tüketildi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi turist Adana Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe maçı ne zaman? Bu hafta Fenerbahçe kiminle oynuyor, FB maçı ne zaman, saat kaçta? İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (12)

Ahmet Çakır:

gazze açlıkla boğuşurken bu tür etkinlikler ertelenmeli.Yazıklar olsun.

54
34
yanıtYanıtla
suskun çocuk null:

şiddetle katılıyorum kardesim

yanıt12
yanıt8
aristoteles:

Reisinin gemicikleri gidip geliyormuş

yanıt9
yanıt1
adam olun:

boş yapıyorsun git israilde gazzeliler için öl

yanıt2
yanıt0
sinan çayırcı:

650 tane sığır yemişler ortalama .

45
0
yanıtYanıtla
Erol Gergin:

at, eşek ve yaban domuzuda yemişler.

yanıt8
yanıt4
mstfa Uygr:

Bedava mı dagıtmışlar,insanlar nasıl yemişler?

24
4
yanıtYanıtla
Doğrucu deli:

%90 ı at ve eşek eti

5
0
yanıtYanıtla
Snn Aksu:

Yarısı at etidir

2
0
yanıtYanıtla
Tc:

Millet aç aç aç aç aç aç :)))

0
1
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title