Haberler

Ülker, 2014 Yılının İlk Yarısını 1.5 Milyar TL Ciro ve 141 Milyon TL Faaliyet Karı ile Kapattı

Ülker, 2014 yılının ilk yarısında satış gelirlerini yüzde 9 artırarak 1.451 milyon TL'ye ulaştırdı.

Ülker, 2014 yılının ilk yarısında satış gelirlerini yüzde 9 artırarak 1.451 milyon TL'ye ulaştırdı. Şirket, geçen yılın aynı döneminde 1.326 milyon TL satış geliri elde etmişti. 2013 yılı birinci yarısında 130 milyon TL faaliyet karı elde eden şirketin bu yılın aynı dönemindeki faaliyet karı ise 141 milyon TL olarak gerçekleşti.

Ülker CEO'su Mehmet Tütüncü, 2014 yılının ilk altı ayında elde edilen sonuçların beklentilerine paralel olarak gerçekleştiğini belirterek, "Yoğun iç gündem ve yüksek hammadde artışlarına rağmen devam eden karlı büyüme, şirketimizin hedefleri doğrultusunda yolundan ayrılmadan büyümeye devam ettiğini gösteriyor" dedi.

Ülker, 2014 yılı birinci yarıyıl konsolide mali tablolarını açıkladı. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen mali tablolara göre şirket, 2014 yılının ilk yarısında cirosunu 1 milyar 451 milyon TL'ye ulaştırdı. Geçen yılın aynı döneminde 1 milyar 326 milyon TL ciro elde eden şirket, cirosunu yüzde 9 artırmış oldu.

-FAALİYET KARINDA ARTIŞ DEVAM EDİYOR-

Ülker'in 2014 yılı ilk yarısındaki faaliyet karı yüzde 8 artarak 130 milyon TL'den 141 milyon TL'ye yükseldi. Şirketin bu dönemdeki ana ortaklığa ait net karı ise 120 milyon TL olarak gerçekleşti. Şirket, geçen yılın aynı döneminde de 92 milyon TL net kar etmişti. Ülker CEO'su Mehmet Tütüncü, şirketin performansı ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"2014 yılı ilk yarı sonuçları, iç piyasadaki yoğun gündem, artan hammadde maliyetleri ve komşu ülkelerde yaşanan siyasi ve politik istikrasızlıklar göz önünde bulundurulduğunda beklentilerimize paralel olarak gerçekleşti. Büyüme trendi yüksek tek haneli seviyelerde devam etmiş olup, tüketici iştahının artması ile senenin ikinci yarısında büyümenin hızlanacağına inanmaktayız. Birinci yarıyıl sonuçları sonrası Ülker, orta ve uzun vadeli hedefleri doğrultusunda sapma olmadan çalışmalarını sürdürmeye devam ettiriyor. Hammadde fiyatlarındaki yüksek artışlara rağmen kar marjlarımızı korumamız, sıkı gider kontrol çalışmalarımız, yalın ve verimli üretim sürecimiz ile piyasa koşullarına göre kendimizi doğru konumlandırabiliyor olmamız yakın geleceğe dönük beklentilerimizi desteklerken, yılın geri kalanı için duyduğumuz güven ve cesareti de artırıyor."

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Mehmet Tütüncü Ekonomi Haberler

AK Parti'nin Kızılcahamam kampından sızan iddia! Emekli ve asgari ücretliye ek zam yok

AK Parti'nin Kızılcahamam kampından sızan iddia! Emekli ve asgari ücretliye ek zam yok

Hanımağa lakaplı Güniz Akkuş'a silahlı saldırı

Hanımağa lakaplı Güniz Akkuş'a silahlı saldırı

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Bakmadan Geçme

Yonca Evcimik kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yonca Evcimik kaç yaşında, nereli? Yonca Evcimik biyografisi! Selin Türkmen kimdir? Kızılcık Şerbeti'nin Çimen'i Selin Türkmen kaç yaşında ve nereli? Kurban Bayramı tatiline 20-21 Haziran eklenecek mi? Bayram tatili kaç gün olacak? EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEME GÜNLERİ! Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? İşte o tarihler! KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 gün mü, uzatılacak mı? Kurban'da kaç gün tatil? Milyonların beklediği haber geldi! FATMA KARANFİL KİMDİR? Aşk-ı Memnu Şayeste'si Fatma Karanfil nereli, kaç yaşında öldü? Fatma Karanfil öldü mü, kaç yaşındaydı? Fatma Karanfil kanser mi, neden öldü? Mbappe'nin Real Madrid'deki maaşı ne kadar? Kızılcık Şerbeti sezon finali 2. fragmanı izle! Kızılcık Şerbeti'nde kim düştü? Kızılcık Şerbeti yeni bölümde neler olacak? Kayyum neden atılır? Kayyum nedir yetkileri nelerdir? KIZILCIK ŞERBETİ'NDE YAPRAK DÖKÜMÜ! #127916 Kızılcık Şerbeti'nin Alev'i, Müjde Uzman diziden ayrılıyor mu, neden? ESMA ESAD ÖLDÜ MÜ? Beşar Esad'ın eşi Esma Esad neden öldü, ne oldu, olay ne? Survivor ilk eleme adayı kim oldu? 4 Haziran dokunulmazlığı kim kazandı? Survivor Merve eleme adayı mı? Resmi Gazete bugün (4 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Kabine Toplantısı Gündemi: Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı? Emekli bayram ikramiyesine zam var mı? Sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifi!
Kapadokya'daki balayı tatilinde fenalaşan 2 günlük gelin hayatını kaybetti

Kapadokya'daki balayı tatilinde fenalaşan 2 günlük gelin hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title