Haberler

    TÜVTÜRK'ten araç muayene ücretleriyle ilgili açıklama

    Güncelleme:

    TÜVTÜRK, 2023 yılı için araç muayene ücretlerine zam yapılacağı iddialarını yalanladı. Ücretlerin 2024'e kadar geçerli olacağı belirtildi.

    Son günlerde sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlarda, TÜVTÜRK'ün 2023 yılı için araç muayene ücretlerine zam yapacağı iddia edilmişti. Ancak araç muayene istasyonları işletmecisi olan TÜVTÜRK, bugün konuyla ilgili resmi açıklamada bulundu.

    TÜVTÜRK: Araç muayene ücretleri 2024'e kadar geçerli

    TÜVTÜRK tarafından yapılan bilgilendirmede, araç muayene ücretlerinin zamlanacağı yönündeki haberlerin asılsız olduğu ifade edildi. Buna göre ücretlerin, her yıl Ekim ayı sonunda açıklanan yeniden değerleme oranlarına göre Karayolları Trafik Kanunu uyarınca belirlendiğini ifade etti.

    2023 yılı Ocak ayından itibaren geçerli ücretlerin devam edeceğini söyledi. Daha önceki fiyatlandırmada ise araç muayene ücretleri traktör ve motosikletler için KDV hariç 488 TL, otomobil, minibüs ve kamyonetler için 958 TL, otobüs, kamyon ve çekiciler için ise 1.295 TL olarak belirlendi.

    132321123213

    Açıklamada, ücretlerin belirlenmesinde TÜVTÜRK'ün herhangi bir yetkisinin olmadığı, 2024 yılı ücretlerinin de yeniden değerleme oranı doğrultusunda Maliye Bakanlığı tarafından belirleneceği kaydedildi. Araç muayene istasyonları işletmecisi, 1 Ocak 2024'e kadar mevcut ücretlerin geçerli olacağını dile getirdi.

    Araç Tipi2023 Muayene ÜcretiTraktör575,84 TLMotosiklet575,84 TLMotorlu Bisikletler575,84 TLOtomobil1130,44 TLMinibüs1130,44 TLKamyonet1130,44 TLRömork1130,44 TLYarı Römork1130,44 TLArazi Taşıtı1130,44 TLTır1528,10 TLOtobüs1528,10 TLKamyon1528,10 TLÇekici1528,10 TL

    Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

    Kaynak: Shiftdelete / Ekonomi

    TÜVTÜRK Zam Hukuk Ekonomi Haberler

    İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

    İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

    Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

    Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

    Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

    Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

    Bakmadan Geçme

    LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
    Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

    Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title