Haberler

TUSAŞ ve AIRBUS Havacılık Sektöründe İş Birliği Projesi İmzaladı

Güncelleme:

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) ve AIRBUS, havacılık sektöründeki gelişimleri desteklemek için ortak bir iş birliği projesi imzaladı. İki kurum, ortak eğitim programları düzenleyerek çalışanlara gelişim fırsatları sunmayı ve iş birliği alanındaki araştırmaları desteklemeyi planlıyor. Protokol kapsamında Türkiye ve Orta Asya ülkelerine hizmet verileceği belirtildi.

Türk Havacılık Uzay Sanayii ( Tusaş ) Akademi ve AIRBUS-Airbussiness Academy arasında havacılık sektöründeki gelişimleri desteklemek için bir ortak iş birliği projesi imzaladı.

Havacılık sektörünün önemli temsilcilerinden TUSAŞ ve AIRBUS arasında havacılıkla ilgili gelişmeleri desteklemek için ortak iş birliği projesi imzaladı. TUSAŞ Kahramankazan Tesisleri'nde düzenlenen imza törenine TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, AirBusiness Academy CEO'su Adam Mcgonigal ve iki firma yetkilileri katıldı.

İş birliği projesi iki kurumsal akademinin havacılık sektörüne daha iyi hizmet sunma ve sektörün gelişimine katkıda bulunmasına dayandırılıyor. Hayata geçirilen proje çerçevesinde iki kurumsal akademi ortak eğitim programları düzenleyerek, çalışanlara özel gelişim fırsatları sunmayı ve iş birliği alanındaki araştırmaları desteklemeyi planlıyor.

Protokolle birlikte hem Türkiye'ye hem de Orta Asya ülkelerine hizmet verilecek

İş birliği projesinin imza töreninde konuşan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, imzalanan protokolün önemine değinerek, "AirBusiness Academy, TUSAŞ Akademi olarak bir protokol imzaladık bugün. Bu bizim için çok önemliydi. Çünkü dev AIRBUS şirketinin iyi olabilmesi, üretebilmesi için akademisinin de iyi olması gerekiyor ve bu imzaladığımız protokolle TUSAŞ Akademi, AirBusiness Academy'yle beraber hem Türkiye'de hem de Orta Asya ülkelerinde hizmet vermiş olacak" diye konuştu.

"Attığımız imza bulunduğum yedi yıl içindeki en önemli imzalardan biridir"

Protokol çerçevesinde çeşitli eğitimlerinde icra edileceğini belirten Kotil, "Bunlar teknisyen eğitimi, mühendis eğitimi, yönetici eğitimi, program enstitüsü eğitimi bütün bu disiplinleri kapsıyor. AIRBUS'a yalnızca uçak parçası yapan ve monte yapan olmak istemeyiz. Fikirsel olarak da bir araya gelmemiz çok önemliydi. AIRBUS ile ilişkilerimiz de eğitim amaçlı olacak Allah'ın izniyle. Attığımız imza bulunduğum yedi yıl içindeki en önemli imzalardan biridir. İnşallah hem bizim kendi personelimize hem Türkiye'de havacılıkla ilgili insanlara, Orta Asya ülkelerine havacılığı beraberce öğreteceğiz. Hem bu ticaretin gelişmesini sağlayacak hem de bizlerin onlara daha iyi hizmet vermesini sağlayacak" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Orta Asya Türkiye TUSAŞ Ekonomi Haberler

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Bakmadan Geçme

İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Vizontele ne zaman, nerede çekildi? Vizontele filmi hangi il ve ilçede çekilmiştir? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Vizontele filmi oyuncuları kim? Vizontele filmi konusu, oyuncuları ve Vizontele özeti! #128250 3 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 3 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! A101 6 HAZİRAN AKTÜEL KATALOG | 6 Haziran'da A101'de neler olacak? 4 Haziran Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 4 Haziran burç yorumları nedir? Hafta sonu 3 milyondan fazla aday YKS'ye girecek! 2024 YKS'ye kaç kişi başvurdu? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 3 Haziran günün maçları nereden izlenir? Düzenli tüketmek karaciğeri tertemiz yapıyor! Karaciğeri temizleyen besinler nelerdir? KURBAN BAYRAMI 9 GÜN TATİL Mİ? Kurban Bayramı'nda kaç gün tatil olacak? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 3 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title