Haberler

Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı Demirtaş Açıklaması

Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı Hüseyin Demirtaş, 2016 yılı sona ererken tarım ve hayvancılık sektörünün önemli sorunlarla karşı karşıya bulunduğunu belirterek, "Türkiye kendine yeterliği olmayan ürünlerde yeterliği hedeflemeli ve ihracat olanağı olan ürünlerde üretimi teşvik etmelidir.

Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı Hüseyin Demirtaş, 2016 yılı sona ererken tarım ve hayvancılık sektörünün önemli sorunlarla karşı karşıya bulunduğunu belirterek, "Türkiye kendine yeterliği olmayan ürünlerde yeterliği hedeflemeli ve ihracat olanağı olan ürünlerde üretimi teşvik etmelidir." ifadesini kullandı.

Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, 2016 yılı itibarıyla tarım ve hayvancılık sektörünün durumunu değerlendirdi.

Türkiye'de ve dünyada yaşanan olayların ekonomik açıdan olumsuz sonuçlar doğurduğunu ifade eden Demirtaş, bu olumsuzlukların 2017 yılında giderilmesini ya da azaltılmasını umut ettiklerini belirtti.

Demirtaş, 2016 yılı sona ererken tarım ve hayvancılık sektörünün önemli sorunlarla karşı karşıya bulunduğunu vurgulayarak, "Bu sorunların bir bölümü konjonktürel özellik taşımaktadır. Örneğin bu yıl yaşanan olumsuz iklim koşulları nedeniyle hububat ve baklagil gibi doğal koşullara bağlı ürünlerde rekolte azalmaları yaşanmıştır. Ayrıca çevremizde süregelen ihtilaflar ve çatışmalar, ihracatta nispeten olumlu bir tablo çizen sebze ve meyve sektörümüze önemli darbe vurmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Tarım sektöründe üretici fiyatlarındaki yükselişin enflasyon düzeyinin altında kaldığına işaret eden Demirtaş, buna karşılık girdi fiyatlarındaki artışın her yıl genel enflasyon düzeyinin üzerinde bir seviyede oluştuğunu belirtti. Demirtaş, Türkiye'de üreticilerin ürettikleri ürünü market fiyatlarının çok altında satmak zorunda kaldıklarını, bu nedenle de öz kaynaklarının aşındığını bildirdi.

Yılın özellikle son aylarında döviz fiyatlarında görülen artış dolayısıyla üreticilerin büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten Demirtaş, şunları kaydetti:

"Türkiye kendine yeterliği olmayan ürünlerde yeterliği hedeflemeli ve ihracat olanağı olan ürünlerde üretimi teşvik etmelidir. Yapılan planlar açık ve net hedeflere sahip olmalı ve kamunun desteğiyle uygulanmalıdır. Üreticilerin gerek üretim gerekse ürünlerini pazarlama aşamasında uğradıkları zararı önleyecek ve tarım topraklarını koruyacak önlemler alınmalı ve uygulanmalıdır. Bütçeden ayrılacak destekleme fonu Tarım Yasası'nın öngördüğü gibi olmalıdır. Girdi fiyatlarındaki aşırı artışa karşı sübvansiyon uygulanmalıdır. Tarım sektörü gıda ve hayvancılık sektörleriyle birlikte ele alınarak tarımsal üretim, sanayi, pazarlama ve ticaret entegre edilmelidir."

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Ziraatçılar Derneği Hüseyin Demirtaş Ekonomi Haberler

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title