Haberler

Amasya'da su 1 ay ücretsiz! İstanbullu sucular kamyonla gidip su almak istiyor

Güncelleme:

En ucuz suyu kullanan Amasya'da Kurban Bayramı tatilinin de bulunduğu temmuz ayı boyunca abonelerden su ücreti alınmayacak. Müjdeli haberi duyuran Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, "İstanbul'da karşılaştığım sucular 'Kamyonla gelip su doldurabilir miyiz?' dediler. 'Dolduramazsınız' yanıtını verdim" sözlerine yer verdi.

3 yıldır Ramazan ayları ile Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı tatili süresince su ücreti almadıkları gibi bu yıl suyun tonunu 1 lira yaptıklarını hatırlatan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, vatandaşların ekonomisine bir nebze katkı sağlamaya çalıştıklarını belirterek temmuz ayı boyunca 45 binden fazla aboneden su ücreti almayacaklarını, kartlı su sistemi kullanan vatandaşların kartlarına da 25 ton su yükleneceğini açıkladı.

"BANA KALSA SUYU KOMPLE BEDAVAYA VERECEĞİM"

2021 yılı başında suyu yüzde 50 ucuzlattıklarını, şebeke suyunun tonunu şu an 1 liradan verdiklerine işaret eden MHP'li Mehmet Sarı, "Bana kalsa suyu komple bedavaya vereceğim. Lakin hukuktaki bazı kurallar buna müsaade etmiyor" diye konuştu.

Amasya'da su 1 ay ücretsiz! İstanbullu sucular kamyonla gidip su almak istiyorAmasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı

"İSTANBUL'DAN 'KAMYONLA GELİP SU ALABİLİR MİYİZ?' DİYE SORUYORLAR"

Belediye Başkanı Sarı, konuşmasının devamında şu sözlere yer verdi: "Amasya'mızda 10 ton su 10 lira. İstanbul'da karşılaştığım sucular 'Kamyonla gelip su doldurabilir miyiz?' dediler. 'Dolduramazsınız' yanıtını verdim.

Amasya'da su 1 ay ücretsiz! İstanbullu sucular kamyonla gidip su almak istiyor

"HİDROELEKTRİK SANTARALİNDEN AYDA 2,5-3 MİLYON LİRA KAZANIYORUZ"

Ben matematiği de, tüccarlığı da iyi bilirim. Bu suya sadece kuyulardan 2,5 milyon lira elektrik ücreti ödüyorduk. Şimdi onu ödemiyoruz. Kaynağından geliyor. Ayrıca yeni hizmete giren hidroelektrik santralinden ayda 2,5-3 milyon lira arasında para kazanıyoruz. Yani oradan kazandığımız parayla ben Amasya'nın suyunu amorti ediyorum."

Amasya'da su 1 ay ücretsiz! İstanbullu sucular kamyonla gidip su almak istiyor

"ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİDEN SU ÜCRETİ ALINMIYOR"

Gümüşlü Mahallesi Muhtarı Asuman Topuz, bu yıl yağışların yüzleri güldürdüğü kentte kış döneminde Amasya Belediyesi'nin üniversite öğrencilerinden bile su ücreti almadığını hatırlatırken, Toprak Kadın Girişimi Başkanı Döndü Olgun da "Yaz dönemi olduğu için suyu daha fazla harcıyoruz. Bu da normal şartlarda faturalara yansır. Ama Başkanımızın bu dönemde suyu bedava sunması bizi rahatlattı. En azından su faturası konusunda içimiz rahat" söyleriyle duygularını paylaştı. Suyun temel bir ihtiyaç olduğunu dile getiren esnaf Necati Apaydın ise, "Suyun tonu 1 lira. Para değil. Amasya'da su sudan ucuz. Şimdi de bir ay bedava. Bu Belediye Başkanımız Mehmet Sarı'nın yaptığı bir jest" değerlendirmesinde bulundu.

Amasya'da su 1 ay ücretsiz! İstanbullu sucular kamyonla gidip su almak istiyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Amasya Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

500

Yorumlar (7)

adem :

Yaparsa MHP AKP yapar gurur duyuyorum sizinle

41
64
yanıtYanıtla
Zamanla Akıllanan Adam:

Biz de Antalya'da CHP yönetimi sayesinde Türkiye'nin en pahalı suyunu kullanıyoruz.

60
35
yanıtYanıtla
Can Aslan:

Suyu ücretsiz yaparsanız yada çok uygun fiyatlara su israfı artar.

22
16
yanıtYanıtla
Hsn:

Boşverin kamyon hesabınıda adamı tebrik edin,diğer belediye başkanları sizde bakında örnek alın sadece laf üretmekten başka bi iş yapmayanlar yerine böyle adamlar lazım

28
4
yanıtYanıtla
Hakan Arslanoglu:

İstanbul' dan Amasya ya yakacak olan akaryakıt parası ile İstanbul' dan bir kamyon dolusu su satın alınmaz mı? yani su yakıttan daha mı ucuz..

19
5
yanıtYanıtla
Hakan Arslanoglu:

İstanbul' dan Amasya ya Kamyon sudan daha pahalı mazot yakar..

12
3
yanıtYanıtla
SERAP AKKUŞ:

Su sıkıntısının gittikçe arttığı, vahşi sulamadan dolayı göllerin, akarsuların kurulduğu ülkemizde bu uygulamayı yersiz buluyorum. Fiyatta indirim yapılabilir ancak tamamen ücretsiz olması israftır, yazıktır.

1
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title