Haberler

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, gençlere destek sözü verdi

Güncelleme:

Alper Gezeravcı, Türkiye'nin ilk astronotu olarak gençlerin potansiyellerini aktarabilecekleri alanlardan mahrum kalmamaları için her zaman yanlarında olacaklarını belirtti. Gezeravcı, 19 Mayıs etkinliğinde şehit ve gazi yakını gençlerle bir araya gelerek uzay yolculuğu süreci hakkında bilgi verdi ve Türkiye'nin uzay misyonunun başarılı bir şekilde ilerlemesi için çalışacaklarını vurguladı.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, gençlerin her zaman yanında olacaklarını belirterek, "Genç kardeşlerimizin potansiyelin aktarabilecekleri alanlardan mahrum kalmalarına asla müsaade etmeyeceğiz. Uzayda hak ettiğimizi alacağız." dedi.

Gezeravcı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Kahramankazan Merkez Yerleşkesi'nde düzenlenen etkinlikte, şehit ve gazi yakını gençlerle bir araya geldi.

Gençlere uzay yolculuğu süreci hakkında bilgi veren Gezeravcı, "Çok fazla programa katıldım ancak böyle bir günde şehit ve gazi yakınlarıyla buluşma şansı elde etmek benim için çok büyük bir gurur. Sizin bugün bile taptaze olan yaranız hepimiz için aynı tazelikte. Sizler, bu ülkenin 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yanan bağımsızlık ateşi emanetinin sahibisiniz. Bugün buradaki duruşunuz sayesinde bu bayrağın gölgesinde, şehitlerimizin ruhlarını şad edecek işler yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Gezeravcı, ülkeyi kalkındırmak isteyen gençlerin her zaman yanında olacaklarını belirterek, "Tıpkı çatısı altında bulunduğumuz kurumun yaptığı yerli ve milli uçağın paylaşılan ilk parçasını kalorifere benzetenler olduğu gibi ülkemizin uzay misyonunu da ütopik buldular. Ancak biz millet olarak başardık ve başarmaya da devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin oluşturduğu uzay misyonda herhangi bir aksaklık yaşanmadan ilerlemesi için sürekli çalışacaklarını vurgulayan Gezeravcı, şunları kaydetti:

"Biz böyle bir jeopolitik konumda ayakta, güçlü kalabilmiş bir ülkeyiz. Bu nedenle de genç kardeşlerimizin potansiyellerini aktarabilecekleri alanlardan mahrum kalmalarına asla müsaade etmeyeceğiz. Uzayda hak ettiğimizi alacağız. 8 Haziran'da uzaya çıkacak kardeşimiz (Tuva Cihangir Atasever) yine deneyler yapacak. 8 Temmuz'da yerli ve milli uydumuz TURKAST 6A'yı uzaya yollayacağız. Biz potansiyelimizin farkındayız. Çatı organizasyon konumunda olan Avrupa Uzay Ajansı kendisine 27 ülkeden yapılan 22 bin başvuruya rekor diyor. Bizim ülkemizdeki ilana 36 bin kişi başvurdu. Potansiyelimizin farkındayız."

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bilge Gürs de yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ın Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde yakılan meşalenin ilk kıvılcımı olduğunu belirterek, "Bugün, Türk bayrağını uzayda dalgalandırarak bizleri gururlandıran astronotumuz Alper Gezeravcı ile bir arada bulunmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Alper Gezeravcı Türkiye Uzay Ekonomi Haberler

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! Kurban eti ile neler yapılabilir? Kurban eti ile yapılan en iyi yemek tarifleri İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Vizontele ne zaman, nerede çekildi? Vizontele filmi hangi il ve ilçede çekilmiştir? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Vizontele filmi oyuncuları kim? Vizontele filmi konusu, oyuncuları ve Vizontele özeti! #128250 3 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 3 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! A101 6 HAZİRAN AKTÜEL KATALOG | 6 Haziran'da A101'de neler olacak? 4 Haziran Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 4 Haziran burç yorumları nedir? Hafta sonu 3 milyondan fazla aday YKS'ye girecek! 2024 YKS'ye kaç kişi başvurdu? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 3 Haziran günün maçları nereden izlenir? Düzenli tüketmek karaciğeri tertemiz yapıyor! Karaciğeri temizleyen besinler nelerdir?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

title