Haberler

Türkiye'nin en yüksek asgari ücreti Tuzlukçu Belediyesi'nde: 4 bin 500 TL

Güncelleme:

Asgari ücretin net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak açıklanmasının ardından Türkiye'nin en yüksek asgari ücretini veren kurum merak konusu oldu. Bir çok CHP'li belediye 2021 yılı için asgari ücreti 3 bin 100 lira ve üzerinde açıkladı. Rekor ise asgari ücreti 4 bin 500 lira yapan Konya'nın Tuzlukçu Belediyesi'nde.

2021 yılı agari ücretine 500 TL'lik zam yapıldı. Söz konusu zam kimilerini memnun ederken, kimileri tarafından da yetersiz bulundu. Asgari ücret görüşmeleri her ne kadar tartışmalarla geçse de önümüzdeki yıl için brüt 3 bin 570 lira 50 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlendi. Açıklanan rakam sonrası Türkiye'de en yüksek asgari ücreti veren kurum merak konusu oldu.

CHP "3 BİN 100 TL OLSUN" DEMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere asgari ücret görüşmeleri sürerken, CHP'nin önerisi net 3 bin 100 TL olmuştu. Türkiye'de 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının asgari ücretin üzerinde 2 bin 517 lira olarak hesaplandığını ifade eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Gelin şu kararı alalım. Bir temenni kararı. Asgari ücret 3 bin 100 lira olsun ve vergiden muaf olsun. İşverene de yük olmayalım." demişti.

CHP'Lİ BELEDİYELER PARTİSİNİN ÖNERİSİNE UYDU

Partinin belirlediği rakamın ardından CHP'li belediyelerde asgari ücret zamlarını açıklamaya başladı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, yılbaşından sonra belediyede uygulanacak olan asgari ücreti 3 bin 350 TL olarak açıkladı. Edirne Belediyesi ise işçilerine 3 bin 200 lira vereceğini duyurdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Adana Büyükşehir Belediyesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi ise 3 bin 100 TL yaptı.

TÜRKİYE'NİN EN YÜKSEK ASGARİ ÜCRETİ TUZLUKÇU BELEDİYESİ'NDE

Türkiye genelinde en yüksek asgari ücreti ise Konya'nın CHP'li Tuzlukçu Belediyesi açıkladı. Başkan Nurettin Akbuğa, 8 Aralık tarihinde sosyal medyadan yaptığı açıklamayla asgari ücret 4 bin 500 TL'ye çektiklerini belirtti.

Akbuğa Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Tuzlukçu Belediyesi'nde kadrolu, taşeron işçi ayrımını kaldırdık. Bütün çalışanlarımızı sendikalı yaptık. Aynı işi yapan tüm personelimiz eşit ücret alacak. En düşük maaş 4.500 TL olacak. Emek en yüce değerdir"

Türkiye'nin en yüksek asgari ücreti Tuzlukçu Belediyesi'nde: 4 bin 500 TL

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Cumhuriyet Halk Partisi Tuzlukçu Türkiye Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını bir türlü söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını bir türlü söndürülemiyor

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500

Yorumlar (146)

ömer:

bende 5000 yaptım ödemedıkten sonra bol keseden atmak kolay

18
54
yanıtYanıtla
ali:

kendinizi avutursunuz anca. enfilasyon oranına göre bizimde bu kadar almamız gerekiyor.

yanıt5
yanıt3
murat b:

maaşı cebinden mi veriyor belediyeler ? Devletin kasasından alıp veriyor.

26
44
yanıtYanıtla
AYHAN:

seçimleri dört gözle bekliyoruz

52
14
yanıtYanıtla
BELEDİYELER:

BELEDİYELER BORÇ BATAĞINDA. ÖZELLİKLE ADANA İLAN VERİYOR PERSONEL GİDERLERİNİ KARŞILAYAMIYORUZ DİYE. 2500 PERSONEL ÇIKARIYOR. SONRA AYNI SAYIDA PERSONEL ALIYOR. . . BİRDE ÇIKARILANLARIN TAZMİNATI. HEPSİNİN PARASI BİZDEN ÇIKIYOR. BİZ VERİYORUZ DİYORLAR. YAHU SİZ HALKIN PARASINI VERİYORSUNUZ. KENDİ CEBİNİZDEN 1 LİRA BİLE ÇIKMIYOR.

45
21
yanıtYanıtla
vatandaş:

acaba kendi parasıylamı veriyor devletin parasıyla hovardalık yapmak kolay git birde ticaretle uğraşana sor bakayım

24
42
yanıtYanıtla
HAKİM:

BİR DEFADA ELEŞTİRMEYİN BE ASGARİ ÜCRETTE SONUÇTA KİMSENİN BABASIININ CEBİNDEN ÇIKMIYOR. AMA VATANDAŞIN CEBİNDEN ÇIKANLAR KEŞKE İSRAF EDİİLMESE AMA

yanıt3
yanıt2
Yakup:

Keşke yönetenlerde asgari ücretle geçinse

55
6
yanıtYanıtla
vatandaş:

belediye yönetmek devlet yönetmeye benzemez

25
35
yanıtYanıtla
mal:

BELEDİYE YÖNETİMİ ÜLKE YÖNETİMİNİN BİR ÖNCEKİ AŞAMASIDIR. tEORİK OLARAK AYNI FAKAT KÜÇÜK ÇAPTA. ÇOĞU BELEDİYECİ CUMHURBAŞKANLIĞINA GİDEBİLİR ÇÜNKÜ BU İŞLER KAMUDA ÖĞRENİLİR. SENİN BUNU BİLMİYOR OLMAN VEYA CAHİLLİĞİNİN KAFANDAN DIŞARI TAŞIYOR OLMASI BU GERÇEĞİ DEĞİŞTİRMEZ. uFAK BEYİNLERİNİZLE YORUM YAPMADAN Bİ ARAŞTIRIN. yADA EN İYİSİ OY VERMEYİN. SİZ BU KAFAYLA ÜLKENİN GELECEĞİNE KARAR VERMEYE YETİSİNE SAHİP DEĞİLSİNİZ.

yanıt8
yanıt3
Tüm 146 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title