Haberler

    Varlık Fonu Türkcell'de en büyük hissedar oluyor

    Güncelleme:

    Turkcell'in Türkiye Varlık Fonu'na devrini sağlayacak olan Ana Sözleşme değişiklikleri şirketin Olağan Genel Kurulu'nda kabul edildi.

    Turkcell'in Türkiye Varlık Fonu'na devrini sağlayacak olan Ana Sözleşme değişiklikleri şirketin Olağan Genel Kurulu'nda kabul edildi. Varlık Fonu'nun şirketin en büyük hissedarı durumuna gelmesi hedefleniyor.Türkiye'nin en değerli ilk beş markası arasında yer alan Turkcell'in bugün yapılan Genel Kurul toplantısında Ana Sözleşme değişiklikleri onaylandı. Turkcell'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Hissedar yapısında sadeleşmenin önünü açan değişikliklerin onaylanmasıyla karar alma süreçleri hızlanan Turkcell, küresel ölçekte daha rekabetçi olması yolunda güçlü bir adım attı" bilgisi paylaşıldı.

    Hissedarların Ana Sözleşmede öngörülen değişiklikleri kabul etmesiyle, Türkiye Varlık Fonu (TVF) imtiyazlı A Grubu hisselerini devralabilecek.

    Böylece şirketin yönetim kontrolüne sahip hissedarı haline gelecek olan TVF, yüzde 26,2 içerisindeki yüzde 15'lik imtiyazlı hisseleriyle Turkcell Yönetim Kurulundaki dokuz üyeden beşini belirleyebilecek. Yönetim kurulu başkanı da bu beş üye arasından seçilecek.

    Yapılan değişiklikler uyarınca Yönetim Kurulundaki dört üye de TVF imtiyazı olmaksızın seçilebilecek. Bu sayede de azınlık hissedarlar daha fazla güç kazanacak.

    En büyük hissadar olacak Turkcell'in konuyla ilgili açıklamasında da "Bu değişiklikler sonrasında hissedarlar arasında gerçekleşmesi öngörülen hisse devir işlemleri ile birlikte, şirketin yüzde 49 oranındaki halka açık hisseleri Borsa İstanbul ve New York Borsası'nda işlem görmeye devam ederken, Türkiye Varlık Fonu'nun yüzde 26,2 pay ile Turkcell'in en büyük hissedarı durumuna gelmesi ve LetterOne'ın da şirketteki payını yüzde 24,8'e çıkarması bekleniyor" ifadelerine yer verildi.

    Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu da açıklamasında, "Genel Kurul sonrası gerçekleşmesi öngörülen hisse devirlerinin Turkcell'in piyasa değerine katkı sağlayacağına ve şirketimizin yerli yabancı tüm yatırımcılar için doğru adres olmaya devam edeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

    DHA,DW / HS,ET

    (c)

    Kaynak: Deutsche Welle / Ekonomi

    Türkiye Haberler

    Bakmadan Geçme

    Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title