Haberler

Turkcel Türkiye'nin İlk 4g'li Akıllı Telefonu Turkcell T50'yi Kıbrıs'ta Tanıttı

Turkcell, kendi markasıyla çıkardığı T serisi akıllı telefonlara bir yenisini daha ekledi.

Turkcell, kendi markasıyla çıkardığı T serisi akıllı telefonlara bir yenisini daha ekledi. Turkcel Türkiye'nin ilk 4G'li akıllı telefonu olduğunu duyurduğu ve T serisinin son ürünü Turkcell T50'yi Haziran sonunda piyasaya sunuyor. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Türkiye'de akıllı telefona geçişi hızlandırmak, internete ve bilgiye her yerden ulaşımı kolaylaştırarak fırsat eşitliğini sağlama hedefi doğrultusunda akıllı telefon Turkcell T50'yi benzerlerinden bin TL daha ucuza piyasaya sunacaklarını ve satış fiyatını bin 699 TL yerine 699 TL olarak belirlediklerini söyledi. Ciliv, Türkiye'nin operatör markalı ilk 4G destekli telefonu olma özelliği taşıyan T50'nin de üretiminin bir kısmının Manisa'da Vestel tesislerinde gerçekleştirileceğini kaydetti. Ciliv,kolay ekran tasarımıyla T50'nin genç yaşlı her türlü kullanıcıya uygun olduğunu, 130 gram ağırlığındaki cihazın 5 inc HD ekran çözünürlüğüne,13 MB arka kameraya ve 2 MB ön kameraya sahip olduğunu belirtti.

-"1.5 MİLYON T SERİSİ SATTIK, T50'DEN DAHA ÇOK SATMAK İSTİYORUZ"-

Turkcell T40 ile Türkiye'nin ilk yerli akıllı telefonunu ürettiklerini hatırlatan ve şu ana kadar T serisi telefonlardan 1.5 milyon adet sattıklarını ifade eden Süreyya Ciliv, "T50'de de bu öncülüğümüzü sürdürmeyi hedefliyoruz. T50'nin yerli üretim adedi Turkcell T40'tan daha fazla olacak. Bir satış rakamı vermeyeceğim ama çok satmak istiyoruz" dedi. T50'nin lansmanı dolayısıyla KKTC'de bir basın toplantısı düzenleyen Süreyya Ciliv, toplantının Kıbrıs'ta yapılmasının nedenine değinerek "Kıbrıs'ın altyapısı 4G'ye uyumlu, dolayısıyla biz T50'nin ilk testlerin burada yapıyoruz. KKTC Turkcell bizim aile içinde belki en küçüğü ama öncülük konusunda çok başarılı. Biz 3G'nin ilk pilot uygulamasını da burada yapmıştık"diye konuştu.

-"AKILLI TELEFON DEĞİL, BİLGİSAYAR"-

Ciliv,akıllı telefonların artık bilgisayar yeteneklerinin çok daha öne çıktığını vurgulayarak şunları söyledi: "Turkcell olarak biz, akıllı telefonları lüks değil, insanların hayatını kolaylaştıran, bilgiye ulaştıran birer cep bilgisayarı olarak görüyoruz. Herkesin bu cihazların sunduğu fırsatlardan yararlanabilmesi için ileri teknolojiyi erişebilir fiyata sunmanın önemine inanıyoruz. T serisi cihazlarımız bugüne dek 1,5 milyon kullanıcıya ulaştı. Her 10 kişiden 7'si ilk defa T serisi ile akıllı telefona geçti. Turkcell T40 ile Türkiye'nin ilk yerli akıllı telefonunu üretmiştik, T50 ile bir ilke daha imza atıyoruz: Turkcell T50, Türkiye'nin operatör markası taşıyan ilk 4G'li telefonu. Hem günümüzün 43.2 Mbps'ye varan çift taşıyıcılı internet teknolojisini hem de 150 Mbps'yi bulan geleceğin 4G teknolojisini destekleyen T50 ile bilgiye ve eğlenceye her an her yerden turbo internet hızında erişmek mümkün. Turkcell T50, günümüzün bilgisayarını en uygun fiyata Turkcell'linin cebine taşıyor."

-"4G'YE GEÇMEYE HEMEN HAZIRIZ"-

Turkcell'in Türkiye'nin teknoloji elçisi olarak bugüne dek yaptığı yatırımlar sayesinde 3G'de dünyanın en iyileri arasına girdiğini vurgulayan Ciliv: "Şimdi sırada 4G var. 4G'de de dünyadaki gelişmeleri yakından takip ediyor, eş güdümlü olarak en yeni teknolojileri şebekemize uyguluyor ve 4G'ye hazırlanıyoruz. Hem akıllı telefon hem de şebeke tarafında Turkcell olarak öncülük ve yatırım yapmaya devam edeceğiz." Ciliv, 2015 yılında 4G'ye geçişle ilgili çalışmaların bulunduğunu hatırlatarak " Ülkemizde 4G için belirlenmiş zaman planı henüz bulunmuyor. Bu konuda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından öncelikle gerekli düzenlemelerin yapılması gerekiyor.Ancak biz şu an 4G'ye geçmeye hazırız"diye konuştu.

-"REKABETÇİ FİYAT AMA DENGELERİ DE GÖZETİYORUZ"-

Toplantıda soruları da yanıtlayan Süreyya Ciliv,T50'nin rekabetçi bir fiyatla çıkmasının, birlikte çalıştıkları diğer akıllı telefon üreticilerini nasıl etkileyeceğine yönündeki bir soruya, " Öncelikle bir bu telefonların Türkiye'de üretilebilir hale gelmesine önem veriyoruz. Şu ana kadar T serisi akıllı telefonlar ile dış ticaret dengesine 500 milyon dolara yakın katkımız oldu. Yerli, üretim sayesinde birçok Turkcell uygulaması da kolay yüklenebiliyor. Şu anda akıllı telefonu olan Turkcell abonelerinin yüzde 80'i zaten diğer modelleri kullanıyor.Bu konuda biz dengeleri de dikkate alan bir politika izliyoruz" şeklinde karşılık verdi.

-"T50 KAMERADA İDDİALI"-

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, yeni ürünle ilgili bilgi verirken, Turkcell T50'nin 13 MP'lik otomatik odaklama özellikli arka kamerası ile çok kaliteli ve canlı görüntüler elde etmeyi sağladığını belirterek " Turkcell T50'de "selfie" çekmek isteyen kullanıcılar da unutulmadı. 2 MP ön kamera yazılımla geliştirilerek en güzel "selfie"ler için ideal hale getirildi. Çekim kalitesinin haricinde T50'nin kamerada iddialı olmasının bir nedeni de Turkcell için geliştirilen kamera uygulaması. Bu uygulama sayesinde kullanıcılar, çektikleri fotoğraf ve videoları ek bir uygulamaya gerek kalmadan seçtikleri filtreyi ekleyerek istedikleri an sevdikleri ile paylaşabilecek. Turkcell T50'nin kamerası aynı zamanda HDR kalitesinde çekim yapabilme, panoramik çekim ve gülümseme tanıma gibi özelliklere de sahip" dedi. Kuruöz,T50'nin Gürültü Engelleme özelliği sayesinde gelişmiş ses teknolojisini bir adım daha ileri taşıdığını belirterek "Turkcell, akıllı telefonları zor bulan ve alışmakta zorlananları da unutmadı. Kolay Arayüz, Turkcell T50'yi, kullanımı çok daha kolay bir akıllı telefon haline getiriyor. Arama, SMS gönderme, klavye, uygulamalar ve acil aramalar için özel olarak tasarlanan Kolay Kullanım desteği akıllı telefon kullanmaktan çekinenlere büyük kolaylıklar sunuyor"dedi.

-KİŞİYE ÖZEL KILIF TASARIMI VE AKILLI BİLEKLİK-

Kuruöz'ün verdiği bilgiye göre, lale ve nazar boncuğu tasarımlı kılıfların yanı sıra kapaklı koruyucu kılıf da T50'nin aksesuar seçenekleri arasında yer alıyor. Turkcell T50 müşterileri, kılıf ve kapaklarını yalnızca kendilerine özel olarak sunulan indirim fırsatıyla birlikte tamamen kişiselleştirme şansına sahip olacak. www.turkcell.com.tr adresinden ulaşılabilen arayüz sayesinde kılıf ve kapaklar; istenen yazı, fotoğraf, filtre ve kolajlarla tasarlanabilecek. Kullanıcıların kendi yükleyeceği fotoğraflara ek olarak ayrıca sosyal medya hesaplarından görsel aktarmaları ya da istenilen renk kodlarını belirleyerek tasarım yapmaları da mümkün olacak. Öte yandan T50'nin en dikkat çekici aksesuarı, T-Fit adını taşıyan her tarza uyacak akıllı bileklik. T-Fit olarak adlandırılan bileklik ile atılan adım sayısı, kat edilen mesafe,ve harcanan kalori gibi bilgiler izlenebilecek. 119 TL olarak fiyatı duyurulan T-Fit'e tarifeye ek ücretler ve çeşitli renk seçenekleriyle sahip olmak mümkün olacak.

NÇ/HF

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Süreyya Ciliv Türkiye Kıbrıs Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Pazar günleri döviz büroları açık mı? Döviz bürosu Cumartesi ve pazar günleri çalışıyor mu 2024? Kuaförler pazar günü açık mı? Kuaförler pazar günü çalışıyor mu 2024? Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title