Haberler

Türk Bankacılar Frankfurt'ta Bir Araya Geldi

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Karslıoğlu: "Yatırımcılar kendilerini güvende hissettikleri yerlere yatırım yaparlar. Yatırımcılar Türkiye’yi güvenli buldu ve yatırım yaptılar. Bu da bizi gurur...

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, "Yatırımcılar kendilerini güvende hissetlikleri yerlere yatırım yaparlar. Yatırımcılar Türkiye'yi güvenli buldu ve yatırım yaptılar. Bu da bizi gururlandırıyor" dedi.

Almanya'nın Frankfurt şehrinde Türk bankalarını bir araya getirmek amacıyla Türkiye Merkez Bankası'nın  organize ettiği "Türk Bankaları Gecesi'ne" katılan Karslıoğlu 32 yıldan bu yana devam eden organizasyonun geleneksel hale geldiğini vurgulayarak, geniş katılımdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşmasında Türkiye'nin ekonomi alanındaki istikrarını koruduğuna dikkati çeken Karslıoğlu, yaşanan krizlerde Avrupa'da 20 bin banka şubesinin kapandığını, buna karşılık Türkiye'de ise banka şubelerinin sayısının arttığını söyledi.

Avrupa krizle boğuşurken, Türkiye'nin ekonomisindeki istikrarın "hukukun güvenliği' ile sağlandığını söyleyen Karslıoğlu, "Yatırımcılar kendilerini güvende hissetlikleri yerlere yatırım yaparlar. Yatırımcılar Türkiye'yi güvenli buldu ve yatırım yaptılar. Bu da bizi gururlandırıyor" şeklinde konuştu.

Türkiye ekonomisinin, Avrupa'nın birçok ülkesine nazaran istikrarını koruduğunu, fakat Avrupa'daki bazı basın organlarında yayınlanan haberlerin kendisini şaşırttığını söyleyen Büyükelçi, "Türkiye hakkında yayınlanan haberleri gördüğümde, Türkiye'deki ekonomik gidişatın kötü olduğu ifade ediliyor, böyle haberleri gördüğümde de çok şaşırıyorum" ifadelerini kullandı.

Almanya'da yaşayan Türk kökenli gençlere de seslenen Karslıoğlu, gençlerin şirket kurmaları veya iflas etmek üzere olan şirketleri devralmaları konusunda da tavsiyelerde bulundu.

Bu yıl 32'ncisi düzenlenen organizasyona Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, Ekonomi Ataşesi Gürol Başaran, Ticaret Ataşesi Gülay Babadoğan Tarakcıoğlu, Almanya'da yerleşik 12 Türk bankasının yöneticileri ve çalışanları, Frankfurt Belediyesi Ekonomi Encümeni Markus Frank, Frankfurt Ekonomi Kalkınma Ajansı'ndan Anna Stepanenko ve çok sayıda davetli katıldı.

Frankfurt Belediyesi Ekonomi Encümeni Frank, yaptığı konuşmada Frankfurt'ta yaşayan Türkler'in başarılarından bahsederek "Size ihtiyacımız var" dedi. Türk kökenli vatandaşların çalışkan ve başarılı olduklarını kaydeden Frank, Türk ve Alman toplumunun uyum içerisinde çalışmalar gerçekleştirdiğini de sözlerine ekledi. - Berlin

Kaynak: AA / Ekonomi

Hüseyin Avni Karslıoğlu Frankfurt Berlin Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title