Haberler

Tüketiciye Patates ve Soğandan Bir Kötü Haber Daha

Küf hastalığı sonrası fiyatları artan soğan ve patatesten yeni zam sinyali geldi.

Küf hastalığı sonrası fiyatları artan soğan ve patatesten yeni zam sinyali geldi. Mevcut ürünlerde depolarda yaşanan firenin yanı sıra ihracatın da etkisi olduğunu kaydeden Antalya Toptancı Hal Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Dernek Başkanı Nevzat Akcan, "Hiç kusura bakmayın patates ve soğanda bahar sezonuna yani yeni ürünlerin çıkmasına kadar fiyat artışı devam eder" dedi.

Antalya'da soğan ve patateste küf hastalığının ortaya çıkmasından sonra özellikle soğan fiyatları bir anda tavan yaptı. Hastalık sonrası perakende olarak 2.5 TL'den satılan soğan, 5 TL'ye kadar yükselirken, geçtiğimiz ay fiyatı 1.7 ile 2.0 TL olan patates de 2.60 TL bandını gördü. Sofraların vazgeçilmezi olarak görülen patates ve soğandaki artış son bir ayda sürerken, tüketiciye bir kötü haber daha Antalya Toptancı Hal Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Dernek Başkanı Nevzat Akcan'dan geldi. Akcan, patates ve soğandaki fiyat artışının yeni sezona, yani ilkbahara kadar süreceği öngörüsünde bulundu.

"Bahara kadar devam eder"

Patates ve soğanın eş değer ürünler olduğunu ifade eden Akcan, her iki üründe de fire olaylarının yaşandığını ifade etti. Mevsimsel küf hastalığından dolayı ürün eksikliğinin yaşandığını kaydeden Akcan, "Borsa başkanımızda bunun uyarısını daha önce yapmıştı. Belki bir iki aya da kalmayacak fiyatların yükselmesi. Çünkü afaki bir eksiklik var patates ve soğanda. Patates 2,5 lira bandında, asıl fiyat değişikliği soğanda yaşandı ama patateste de artmasını bekliyoruz. Hiç kusura bakamayın patates ve soğanda bahar sezonuna yani yeni ürünlerin çıkmasına kadar fiyat artışı devam eder" dedi.

"Üretici de tüketici de mağdur olur"

Fiyatlardaki yükseklikten memnun olmadığını dile getiren tüketicilerse, fiyatlardaki artışın suni olduğunu savundu. Patates ve soğanların stoklandığını öne süren tüketicilerden Hasan Özdemir, "Soğan patates almak için pazara geldik ama fiyatları çok yüksek bulduk. Türkiye gibi bir tarım ülkesinde bu fiyatlarla insanlar ne yapacak. Alım gücü az olan insanlar güçlük çekiyor. Bence bu hastalık falan değil, stoklamadan dolayı. Bazı kişiler kendi çıkarlarını düşünerek yaptığı bir şey. 10 lira olursa kim alacak? Biz 10 lira olursa almayız. Alım gücü zayıf olan insanlar var onları da düşünmek lazım. Bu fiyatları yüksek tutarlarsa zaten satamazlar. Üretici de tüketici de mağdur olur" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

soğan fiyatları Antalya Ekonomi Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title