Haberler

TSKB, deprem bölgesindeki firmalara yeşil dönüşüm desteği sağlıyor

Güncelleme:

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), deprem bölgesindeki firmaların yeşil dönüşümüne destek olmak için çalışmalarını sürdürüyor. Banka, bölgedeki iş dünyası temsilcileriyle görüşerek yeniden yapılanma çalışmalarını inceledi.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) üst yönetimi, geniş bir heyetle deprem bölgesini ziyaret etti.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, TSKB, depremin ardından bölgede kapsayıcı kalkınmanın ve yatırımların yeniden inşası için imzacısı olduğu kaynak anlaşmalarıyla bölgedeki firmaların yeşil dönüşümüne destek oluyor. Banka, yürüttüğü toplumsal fayda sağlayan projeleriyle de çok yönlü kalkınma ve kalıcı iyileşme odağındaki çalışmalarını büyütmeye devam ediyor.

Heyet, deprem bölgelerindeki yeniden yapılanma çalışmalarını yerinde incelemek ve yereldeki iş dünyası temsilcilerini dinlemek üzere İskenderun, Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te sanayi ve ticaret odalarını ziyaret ederek iş insanlarıyla temaslarda bulundu.

"TSKB olarak tüm imkanlarımızla destek olmaya çalışıyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, doğal afetlere dayanıklı, sürdürülebilir ve kapsayıcı yatırımların tesisi için bölgedeki temaslarına devam ettiklerini belirterek, "Depremden etkilenen illerimizin ekonomik ve sosyal anlamda çok boyutlu bir şekilde iyileşebilmesi ve bölgenin yeniden ayağa kaldırılabilmesi için çalışmalarımızın kapsamını her geçen gün büyütüyoruz. Yaşadığımız deprem felaketleri sonrasında ilk günden beri bölgede yürüttüğümüz çalışmalarda öncelikli olarak, ortak ihtiyaçların belirlenebilmesi ve bu ihtiyaçlara en kısa sürede çare olabilmek için TSKB olarak tüm imkanlarımızla destek olmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Uluslararası finans kuruluşlarıyla imzaladıkları kaynak anlaşmaları kapsamında deprem bölgelerinde toparlanma için toplam 600 milyon dolarlık kaynak temin ettiklerini aktaran Bilgiç, "Bunun yanında, uzun yıllardır gerçekleştirdiğimiz toplumsal fayda odaklı projelerimizin odağına da depremden etkilenen bölgelerimizi aldık. Tüm ekonomik araştırma raporlarımızda ve çalışmalarımızda da deprem konusunu mercek altına alarak farkındalık çalışmalarımızı artırıyoruz." açıklamasını yaptı.

Bilgiç, depremden etkilenen şehirleri yeniden inşa edip yatırımlara devam etmeyi hedeflediklerini kaydederek, "Tüm faaliyet kollarımızla depremden etkilenen illerimizin en hızlı şekilde kalkınması, bölge ekonomisinin afetlere karşı dayanıklı hale getirilmesi için paydaşlarımızla güç birliği ile çalışmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Deprem Banka Ekonomi Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title