Haberler

Ünlü Araba Markasından Türkiye'ye Büyük Yatırım

Güncelleme:

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. Genel Müdürü Özer, Türkiye'de 1,9 milyar dolarlık yatırıma yeni modeller için 500 milyon dolarlık yatırım daha yapacaklarını açıkladı.

Orhan Özer, Belarus'un Ankara Büyükelçisi Andrei Savinykh ile birlikte Antalya İşadamları Derneği'nin Ramada Otel'de düzenlediği 'Tecrübe Paylaşım' toplantısına katıldı. Özer, Toyota Türkiye olarak üretimin yüzde 88'ini 53 ülkeye ihracat yaptıklarını açıkladı. 2014 ylında 2 milyar dolar civarında ihracat yaptıklarını anlatan Özer, 500 milyon dolarlık yani bir yatırım daha yapacaklarını söyledi. Bununla ilgili teşvik belgesini geçen Aralık ayında aldıklarını bildiren Özer, şöyle dedi:

TÜRKİYE'YE YENİ YATIRIM

"Şirketimiz bugün itibarıyla Türkiye'de 1 milyar 900 milyon olarlık yatırım yapmış durumdadır. Yeni yatırım ve toplam yatırım teşviğimizle birlikte önümüzdeki iki üç yıl içinde 500 milyon dolarlık ilave yatırım daha yapılacak. ve yatırım tutarımız 2,4 milyar dolara yükselecek. Ümit ediyoruz gelecek iki yıl içinde 2 milyar dolarlık ihracatı 4 milyar doların üzerine çıkaracağız." Toyota Türkiye de Japonya hariç dünyadaki fabrikalarla birincilik için yarışıyor" dedi.

KENDİ OTOMOBİLİNİ YAPMALI

Toyota Türkiye'nin 1 milyon metrekarelik bir alanda kurulu olduğunu, 3 bin 500 çalışanıyla bugüne kadar 21 milyar dolara yakın ihracat gerçekleştirdiğini de anlatan Özer, üretimde çalışanlarlın önerilerini de dikkate aldıklarını söyledi. Geçen yıl 3 bin 500 çalışandan 15 bin öneri aldıklarını bildiren Özer, Türkiye'de yerli otomotiv üretimine bir Türk vatandaşı olarak sıcak baktığını açıkladı. Özer, şöyle konuştu: "Türkiye'nin yerli aracı yapabilecek her türlü teknik becerisi ve gücü vardır. Ben kişisel olarak yapması gerektiğine de inanıyorum. Fakat iş o kadar kolay da değil. Çok büyük bir yatırım gerektiriyor. Bir modelin sadece kalıplarının bedeli 150 milyon euro. Ayrıca halkın kendi aracına da pozitif ayrımcı bakması lazım."



HİBRİT ARAÇLAR ÇÖZÜM OLABİLİR

Elektirikli arabalarla ilgili soruya ise "Sorun pilde" diye karşılık veren Özer, Sakarya'dan çıkan birinin pilli araçla İstanbul'a gidip dönmesinin çok zor olduğunu anlattı. Hibrit araçların bir çözüm olabileceğini açıklayan Özer, "Hibrit araçlarda hem elekterik motoru var, hem de normal motor var. Pil bitmek üzereyken normal motor devreye giriyor. Hem sizi götürmeye devam ediyor, hem de aküyü şarj ediyor. Bunu Toyota 1996'dan beri üretip satıyor. Toyota'nın 6 milyondan fazla satılan hibrit aracı var. Yeni bir enerji bulununcaya kadar" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Toyota Türkiye Orhan Özer Belarus Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

ucuz isci cennetiMobil-ANDROID:

300 dolara her sartta calisacak baska isci nerde var

8
0
yanıtYanıtla
HüseyinMobil-IOS:

Akp,Erdoğan hani araba sözü vermiştin ne oldu

2
5
yanıtYanıtla
HaydaaaaaaMobil-IOS:

Şöyle bir arabam olsa tüm tr nin üstünden geçerim

3
4
yanıtYanıtla
sadfAdınız Yazın:

hibrit araba rahatlıkla yapılır ama izin vermezler petrol bitene kadar devam ya da bu düzenin bozulması lazım. . .

4
0
yanıtYanıtla
JembeyMobil-IOS:

Biz neden bir türkiye olarak toyota gibi dünya capında bir markamız yok

3
0
yanıtYanıtla
Yavuz Anti:

yürüyün arkadaslar ne arabası, bu bize araba kakalayan ülkelerde vatandas, işine tren ile metro ile gidiyor. . . Ne olacak, araba alıp, park yeri yok. . . Araba al, yol yetmedi, yol aç, makinalar dışardan, petrol dısardan, trafik tıkandı, trafikde kavga et, sürün dur. Almayın araba maraba, gavura köle olmayın. . .

3
0
yanıtYanıtla
abdullah samsunlu:

yapanlara teşekür edelimbinlerce insan az veya çok biraş demektir eleştirmekle kendinize kahramangözüyle bakmayın

3
0
yanıtYanıtla
Recber azazimobilWeb@haberler.com:

Baskasi senin adina gerdeje girmye bezer bu is

1
0
yanıtYanıtla
Hilmi. AzımobilWeb@haberler.com:

Tunahan

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title