Haberler

Tesk-Türk Telekom İşbirliği İmza Töreni

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti ikdidarı olarak hiç bir zaman terör örgütüyle pazarlık yapmadıklarını belirterek, "İlla bir pazarlık yaptınız dediyseniz, biz herkesle 4 T pazarlığı yaptık; tek vatan, tek"...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti ikdidarı olarak hiç bir zaman terör örgütüyle pazarlık yapmadıklarını belirterek, "İlla bir pazarlık yaptınız dediyseniz, biz herkesle 4 T pazarlığı yaptık; tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek Türkiye" dedi.

Bakan Yıldırım, Rixos Otel'de Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu

(TESK) ile Türk Telekom arasında düzenlenen işbirliği imza töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin iki köklü kuruluşunun önemli bir işbirliği anlaşması yaptığını ifade ederek, hayırlı olmasını diledi.

"Esnaf ve sanatkarlar, ahilikten, loca sisteminden bugüne gelen ve hangi dönemde olursa olsun ekonominin, ticaretin kalkınmanın hep bel kemiği, çimentosu olmuş ülkeleri geçmişten geleceğe taşıyan görünmez kahramanlardır" diyen Yıldırım, esnaf ve sanatkarlığın sadece bir ticari faaliyet olmadığını söyledi. Bakan Yıldırım, esnaf ve sanatkarların aynı zamanda ülkenin kültürünün oluşmasında, ahlaki değerlerin yükseltilmesinde, ticarette ve sosyal hayatta dürüstlüğün artmasında da hep öncü olduklarını, bir anlamda asırlar boyunca medeniyetlere kimlik veren, medeniyetlerin ruhunu oluşturan sağlam yapıyı da meydana getirdiklerini kaydetti.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte yaşam tarzlarının ve iş yapma alışkanlıklarının da değiştiğini belirten Yıldırım, Türkiye'de internet üzerinden yapılan ticaretin 60 milyar lirayı geçtiğini, bu sene sonunda ise 90 milyar lirayı aşacağını söyledi. Esnaf ve zanaatkarların bunun dışında kalamayacağına işaret eden Yıldırım, esnafın bu değişimi okuması gerektiğine dikkati çekti. Yıldırım, esnafın tarihten gelen 800 yıllık geleneklerine ve ilkelerine bağlı kalarak, gelişen teknolojiyi kullanarak işini geleceğe taşıması gerektiğinin altını çizdi.

Bakan Yıldırım, bu anlamda TESK'in örnek bir davranış gösterdiğini ve bütün camiasının işlerini kolaylaştırmak, maliyetlerini düşürmek, geleceğe yönelik gelişmeleri de onların adına takip etmek üzere Türk Telekom ile işbirliği yaptığını vurguladı. Bu işbirliğinin içinde şimdilik özel bir telefon konuşması paketi olduğunu anlatan Yıldırım, bunun arkasından 10 kalem yeni uygulamanın geleceğini söyledi.

Teknolojiden sorumlu bakan olmasına rağmen, çocuklardan teknolojiyi öğrendiğini dile getiren Yıldırım, "Bu çok normal. Bizim neslimiz bilişim çağının nesli değil ama biz de bu çağa uymak zorundayız. Uymazsak yok olur gideriz, en temel ihtiyaçlarımızı bile karşılayamayacak duruma geliriz" diye konuştu.

Bu anlamda ufku görmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Yıldırım, TESK'in bunu iyi yaptığını ve üyeleri adına güzel bir iş yaptığını kaydetti.

-PTT'nin çalışması-

Bakan Yıldırım, elektronik alışverişin çok yaygınlaştığını belirterek, artık Meksika'daki birinin Ankara Ulus'taki bir dükkandan alışveriş yapabildiğini söyledi. Bununla ilgili PTT'nin çalışma yaptığına dikkati çeken Yıldırım, PTTAVM'nin altında esnaflara, KOBİ'lere sanal mağazalar, vitrinler, web sayfaları hazırladığını ve bütün dünyaya tanıttığını dile getirdi.

Böyle bir işbirliğinin esnaf ve sanatkarın işinin daha da gelişmesine, hasılatının artmasına yardımcı olacağını vurgulayan Yıldırım, böyle bir işi esnafın tek başına yapamayacağını, işbirliklerine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Yıldırım, "İşi ehline bırakacaksınız kendi işinize yoğunlaşacaksınız. Dünya değişiyor. 'Bir işi 'a'dan z'ye ben yapayım' dersek, ne ticaretimizi ne gelişmemizi devem ettirebiliriz ne de gelişen dünyaya ayak uydurabiliriz" diye konuştu.

-10 yılda çok şey değişti-

Yıldırım, Türkiye'de son 10 yılda çok şey değiştiğini kaydederek, söz konusu dönemde güven ve istikrar olduğu için Türkiye'nin bu noktalara geldiğini söyledi.

"Şimdi güven ve istikrara huzur ve barış ilave olunca evelallah Türkiye'nin önünü kimse tutamaz" diyen Yıldırım, herkesin Türkiye'nin elde ettiği kazanımları iyi görmesi, kazanılan değerleri hoyratça yok etmemesi gerektiğini vurguladı.

-"Hiç bir zaman terör örgütüyle pazarlık yapmadık"-

AK Parti iktidarı olarak, hiç bir zaman terör örgütüyle pazarlık yapmadıklarını ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:

"Bize 'ne verdiniz, ne aldınız' diyorlar. 30 senedir bir karış toprağımızı kaybetmiş miyiz- Bunun için 30 bin insanımızı şehit vermişiz ama 1 karış toprağımızı vermemişiz. İnsanlarımızı kaybetmeye devam mı edelim, gücümüzü, enerjimizi ülkemizin geleceği için kalkınma için harcamak yerine, silah için, insanların hayatının yok olması için mi harcayalım-

'Biz pazarlık yapmadık' dedim illa bir pazarlık yaptınız dediyseniz biz herkesle 4 T pazarlığı yaptık; tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek Türkiye. Bu her zaman devam edecek. Ama başka 4 T de yok olacak; tehdit, tüfek, tabut ve terör. Ülke bunu istiyor, ülke barış, huzur, insanlarımız geleceğe daha da umutla bakmak istiyor. Türkiye bütün bu ağırlıklarından kurtulacak ve çok kısa zamanda da modern dünyanın cazibe merkezlerinden biri haline gelecek." - ANKARA

Kaynak: AA / Ekonomi

Binali Yıldırım Türk Telekom Ak Parti Tesk Ekonomi Haberler

title