Haberler

Tesk, Sgk Yönetim Kurulunda Temsil Edilecek

SGK Olağaüstü Genel Kurulu'nda yapılan seçimle tarım dışında kendi nam ve hesabına çalışan esnaf ve sanatkarların temsilcisi TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken SGK Yönetim Kurulu üyeliğine oybirliği ile seçildi.2 Milyon esnaf ve sanatkarında...

SGK Olağaüstü Genel Kurulu'nda yapılan seçimle tarım dışında kendi nam ve hesabına çalışan esnaf ve sanatkarların temsilcisi TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken SGK Yönetim Kurulu üyeliğine oybirliği ile seçildi.

2 Milyon esnaf ve sanatkarında artık SGK'da temsil edileceğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, " Artık esnaf ve sanatkar sigortalılarının ve emeklilerinin talep ve beklentileri Sosyal Güvenlik Kurumu yönetiminde dile getirilecek ve kesimimizin hakları daha iyi korunacaktır. Bugüne kadar sürdürdüğümüz çalışmalarımız artarak devam edecektir. Kurulduğu günden itibaren insani ve sosyal nitelikte görevleri üstlenen SGK yönetim kurulu üyeliğine seçilmemin esnaf ve sanatkarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

SGK Yönetim kuruluna seçilmesi sesebiyle yazılı bir açıklama yapan Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarın sigorta primlerinin yüksekliğine de değinerek şunları söyledi, "Emekli olduktan sonra çalışan esnaf ve sanatkarın emekli maaşlarından kesilen Sosyal güvenlik destek priminin kaldırılması, emekli maaşlarının arasındaki farklılığın giderilmesi, kadın esnaf ve sanatkarların haklarının verilmesi konularında öncelikle çalışma yapacağız" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Sosyal Güvenlik Kurumu Bendevi Palandöken Türkiye Tesk Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title