Haberler

Tekstil Atıklarından Keçe Üreten Firma 60 Ülkeye İhraç Ediyor

Güncelleme:

Tekirdağ'da faaliyet gösteren bir firma, tekstil atıkları ve fabrikalarda ortaya çıkan kumaş parçalarından keçe üreterek 60 ülkeye ihracat yapıyor. Firma, yıllık 50 bin ton üretim kapasitesine sahip olup otomotiv, beyaz eşya, mobilya ve inşaat sektörlerinde kullanılan keçeler üretmektedir. Ayrıca, firma geri dönüştürülmüş ham madde kullanarak çevreye ve ekonomiye katkı sağlamaktadır.

Tekirdağ'da bir firma, tekstil atıkları ve fabrikalarda üretim sırasında ortaya çıkan kumaş parçalarından keçe üreterek 60 ülkeye satıyor.

Saray ilçesinde 50 bin metrekaresi kapalı 170 bin metrekarelik alanda kurulu, 200 kişinin istihdam edildiği firmada, atölye ve fabrikalardaki üretim sırasında ortaya çıkan tekstil parça ve kumaş kırpıntılarını toplanıyor.

Firma, bu parçaları ve kırpıntılarını kendi fabrikasında çeşitli işlemlerden geçirdikten sonra endüstriyel keçeye dönüştürüyor.

-"Firmamızın yıllık üretim kapasitesi yaklaşık 50 bin ton civarındadır"

Şiteks, Şişmanlar Tekstil yöneticilerinden Halil Serdar Evirgen, AA muhabirine ürettikleri keçelerin otomotiv, beyaz eşya, mobilya ve inşaat sektörlerinde kullanıldığını söyledi.

Evirgen, firmanın 1980 yılında İstanbul'da kurulduğunu 2010 yılından sonra Tekirdağ'da üretim faaliyetlerini sürdürdüklerini anlattı.

Üretimlerinde ana kalemin keçe olduğunu ifade eden Evirgen, "Firmamızın yıllık üretim kapasitesi yaklaşık 50 bin ton civarındadır. Ürettiğimiz ürünleri yarısını Almanya, Fransa gibi Avrupa ülkelerine bunun yanı sıra Amerika ile Orta Doğu ülkeleri de dahil olmak üzere 60 ülkeye ihraç ediyoruz." dedi.

"Atıklardan katma değerli ürünler elde ediyoruz"

Evirgen, firmalarını diğer firmalardan ayıran en büyük özelliğin üretimde yüksek miktarda geri dönüştürülmüş ham madde kullanması olduğunu dile getirdi.

Firmanın tekstil atıklarını dönüştürerek ekonomiye kazandırdığını vurgulayan Evirgen, şunları kaydetti:

"Tekstil atıklarını çeşitli işlemlerden geçirerek keçe üretiminde kullanmak üzere ham madde haline getiriyoruz. Kullandığımız tekstil atıklarının bir kısmını kendimiz dönüştürerek, bir kısmını da geri dönüştürülmüş olarak satın alarak bu atıklara yeni bir yaşam döngüsü şansı veriyoruz.

Bu sayede tonlarca atığın çevreye vereceği zararı önlemiş olup bu atıkları bertaraf edecek maliyeti de sıfırlayıp bu atıklardan katma değerli ürünler elde ediyoruz."

-"Bizden sonraki nesillere de yaşanabilir bir dünya bırakmak istiyoruz"

Evirgen, hem çevreye hem de ülke ekonomisine katkıda bulunduklarını dile getirdi.

Üretim hacimlerini artırmayı hedeflediklerini kaydeden Evirgen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Firmamızın kısa vadede hedefleri arasında üretim kapasitesini yıllık 60 bin tonun üzerine çıkarıp daha çok insanımıza istihdam sağlamak istiyoruz. Ayrıca daha fazla atığa yeni yaşam döngüsü şansı vermek istiyoruz.

İlk gün olduğu gibi hem çevreye duyarlı hem katma değerli ürünlerimizle ülkemize hem ekolojik hem de ekonomik olarak katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bizden sonraki nesillere de yaşanabilir bir dünya bırakmak için, dünya için geri dönüştürülmüş keçe üretmeye devam edeceğiz."

Kaynak: AA / Ekonomi

Beyaz Eşya Tekirdağ İhracat Ekonomi Haberler

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 5 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ 2024! Emekli bayram ikramiyesi yattı mı, ne zaman yatacak? Kurban Bayramı ikramiyesi hesaplara ayın kaçında yatacak? BARAJ DOLULUK ORANLARI 5 HAZİRAN | İstanbul baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? İSKİ baraj doluluk oranı! Kurbanlık vekalet nasıl verilir, nasıl alınır, ne söylenir 2024? Dybala Galatasaray'a mı gelecek? 5 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 5 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 5 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title