Haberler

Teb Kobi Akademi Mersinli İşadamlarıyla Buluştu

TEB Genel Müdürü Leblebici: "TEB olarak Mersin'in dış ticaretteki gücünü artırmak için olanaklarımızı seferber ettik"

Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği TEB KOBİ Akademi Mersin'de iş adamlarıyla buluştu.

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, Mersin Hilton'da düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, TEB KOBİ Akademi ile 9 yıldan bu yana birçok ile gittiklerini belirterek, "20 binden fazla KOBİ ile bir araya geldik ancak Mersin'in bizim için ayrı bir önemi var. Mersin, TEB KOBİ Akademi'yi gerçekleştirdiğimiz ilk il. Bugün 81'inci etkinliği yine Mersin'de düzenlemekten mutluluk duyuyoruz" dedi.

Kentteki 12 şubeleriyle dış ticaretten, tarıma kadar her alanda Mersin'deki KOBİ'lere önemli destekler sağladıklarını anlatan Leblebici, şöyle devam etti:

"TEB olarak Mersin'in dış ticaretteki gücünü artırmak için olanaklarımızı seferber ettik. Bugün baktığınızda bölgemizde ithalat ve ihracat finansmanı için sağladığımız kredilerin Mersin'deki payı yüzde 48 ile ciddi bir seviyede. Yine bankamızın bölgede kullandırdığı tarım kredilerinde Mersin'in payı yüzde 40'ı buluyor. Bu hiç de azımsanmayacak bir destek. Mersin'de faaliyet gösteren sanayi işletmelerine baktığımızda yüzde 50'sinin mikro ölçekli, yüzde 40'ının küçük ölçekli, yüzde 9'unun ise orta ölçekli olduğunu görüyoruz. KOBİ'lerin bu denli yoğun olduğu bu kentte, biz de bankamızın 'KOBİ bankacılığı' alanındaki olanaklarını seferber ettik. Bölge illerine sunduğumuz toplam KOBİ kredi hacminin yüzde 28'ini Mersin'de kullandırıyoruz."

TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz ise banka olarak KOBİ'lere yönelik çalışmaları her zaman ön planda tuttuklarını belirterek, "Amacımız, ülke ekonomisine önemli katma değeri olan KOBİ'lere bankamız aracılığıyla her türlü finansman desteğini sağlamak, firmalar için ihtiyaç duydukları konularda farklı markalarla yaptığımız işbirlikleri sayesinde onlara bir avantajlar dünyası yaratmaktır" ifadelerini kullandı.

Toplantıda Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut da sunum yaptı. - Mersin

Kaynak: AA / Ekonomi

Türk Ekonomi Bankası Ümit Leblebici Mersinli Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title